Är Carl Bildt körd snart?


Tidningen Expressen har under en längre tid skrivit om Carl Bildts ändlösa lögner för att dölja sin direkta ekonomiska inblandning i olika krigshandlingar.


Marita Ulvskog
säger till Expressen: ”- Det är häpnadsväckande att vi har en utrikesminister som är till salu”.

Urban Ahlin (s) säger: ”Nu förstår jag varför Carl Bildt vägrade säga att angreppet mot Irak var ett brott mot folkrätten när vi debatterade i förra veckan”.

Igår avslöjade TV4 att Bildt hade en ledande roll i den Europeiska Kommittén för Iraks befrielse, en lobbyorganisation av amerikanska krigsförespråkare med direkta kopplingar till krigsindustrin. Något som Carl Bildt förnekade på sin hemsida redan innan TV4 redovisade dokument som visade Bildts lögner. Bildt hade dessutom kopplingar genom sitt eget ägande i krigsindustrin genom Lockheed Martin.

I kvällens upplaga av Adaktusson i TV8 kommer det att visa sig att vår utrikesminister har direkta ekonomiska kopplingar till nu misstänkta krigsförbrytare i Serbien, efterlysta av FN:s krigsförbrytartribunal i Haag. Detta på grund av att han äger andelar i East Capitals Balkanfond som sammantaget investerat över 600 miljoner kronor i Serbien.

Carl Bildt har haft ekonomiska intressen i Gazprom vilket har en direkt inverkan på hans roll som utrikesminister. Denna gasledning som ska byggas i Östersjön har han redan tjänat mycket pengar på. Att han dessutom genom Lundin Oil har, trots sitt nekande, fläckat sitt


Är Bildts arrogans ett resultat av hans adelsskap?

anseende när det gäller Sudan och Darfur gör att Reinfeldt knappast kan behålla honom som utrikesminister.

Några har beskrivit Carl Bildt som en ”Teflon-
minister”, allt bara rinner av honom, men nu har det definitivt gått för långt. Hans arrogans i kombination med dessa ständiga lögner gör att jag är övertygad om att han inom kort kommer att tvingas lämna ifrån sig nycklarna till utrikesdepartementet.

TV4 AB Expressen 1 Expressen 2 Expressen ledare DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Teflonministern, Lögner, Lobbyist för Irakkriget, Kriget mot Terrorismen, Bush, Sudan, Darfur, Serbien, Politik[/tags]


19 svar till “Är Carl Bildt körd snart?”

 1. East Capitals Balkanfond, är inte det en PPM fond?

  Då är merparten av pengarna i fonden våra pensionspengar.

  Gör det oss alla till stödjare av krigsförbrytare

 2. Haha Jinge:
  Hörde just Rensvält försvara Bildt. Han visste att Bildt var oskyldig sa han, fast han kände inte till något om saken, sa han i nästa andetag – så talar en stor politiker, filosof och nytänkare.

 3. Carl Bildt är kompetent, men illa omtyckt av vänsterkanten. Det är ingen slump att han inte angrips för något han gjort som utrikesminister utan angreppen riktas mot saker som han gjort tidigare. Jag har ännu inte sett något angrepp värt att ta på allvar.

  Att investera i Serbien är säkerligen det bästa sättet att hjälpa det landet till en möjlig framtid. Det kan knappast vara för att detta land skulle vara det land med bäst förutsättningar för en internationell placerare.

 4. Ok. Jag hänvisar till tre artiklar i Expressen. Adaktusson ikväll och Svenska Dagbladet? Är det vänstern?

  Tillåt mig småle.. :-)

 5. Öhhh? Du råkar citera Marita Ulvskog och Urban Ahlin också. Dom hatar honom nog, eller hur man skall beskriva deras negativa känsla. Motståndarnas inställning är väl förresten den enda likheten mellan Palme och Bildt. Dom är väl båda så duktiga på det dom gör/gjorde och dessutom arroganta att det får motståndarna att se rött.

  Men det finns ingen anledning att försvara Carl Bildt, det gör han så bra själv.
  http://carlbildt.wordpress.com/

 6. Jag citerar dem. Men det finns mängder av andra att citera, fler blir det i morgontidningarna på deras ledarsidor i morgon. Och Carl Bildt försvarar sig inte bra. han törs inte debattera med sina kritiker som PM Nilsson (ökänd vänsterhuligan) i Studio Ett idag. Förra gången det var kritik så vågade han inte heller debattera med den journalist som kritiserade honom..

 7. Det är ingen slump att han inte angrips för något han gjort som utrikesminister utan angreppen riktas mot saker som han gjort tidigare

  Det är väl precis det som är problemet? Att han inte gör saker som utrikesminister, som att till exempel kalla kriget i Irak vid dess rätta namn, på grund av vad han har gjort tidigare?

 8. Carl Bild och den borgerliga regeringen visar återigen sitt rätta ansikte.Solidaritet, bekämpa orättvisor och diktarorer betyder ingenting om de (kapitaltörstande borgare) inte kan tjäna en hacka.
  Visst har socialdemokraterna säkert många lik gömda i garderoben, men moderaterna tar priset!
  O sura blir de när media hittar och tjänar en hacka på deras egna misstag. Vi lever ju i kapitalismens glada dagar, alla tjänar ju pengar på andras bekostnad. Leve den grävande och (kapitalistiska) journalistiken.

 9. När Peter Eriksson visar sin nuna i TV och kritiserar Bildt.
  Ja.. Inte är det till Bildts nackdel iallafall.

 10. Man får verkligen hoppas det. Hans förra sejour i Rosenbad som stadsminister var ju ingen höjdare direkt.

 11. Jinge skrev: Och Carl Bildt försvarar sig inte bra.

  Hörde du inlägget? PM Nilsson har anklagat Carl Bildt för att äga aktier i vapenindustrin och på grund av detta vara krigsförespråkare genom att skriva artiklar för kriget.

  Samtidigt säger PM Nilsson om gruppen Carl Bildt var med i och artikeln han skrev att ”Det var en samling prominenta herra i europeisk politik. Det var absolut inget sällskap att skämmas för. Jag tycker inte att åsikten [i artikeln] var något att skämmas för.”

  Om man är med i en grupp av respektabla personer och har respektabla åsikter, så är det inte mycket kvar att försvara sig emot, eller hur?

  Anklagelsen är ogrundad. Expressens ledare närmast totalt grundlös.

 12. I alla områden som Carl Bildt har varit aktiv har han sedan investerat stora summor pengar. Precis som sin stora förebild Kissinger så är hans engagemang främst en fråga om egen vinning. Carl Bild vet att efter krig följer alltid stora investeringsbehov, och då kan han tjäna en hacka. Med det i åtanke så kan man ju fråga sig vad han hoppas dra in pengar på som svensk utrikesminister? I alla fall kan man vara säker på att han inte jobbar för Sverige, utan främst för plånboken.

 13. fredsdruvan var bara ett kapitalets lakej det säjer jag nu yo

  kruxset är att när han är borta kommrer det nya: kapitalet genererar dom helt själv ur viljan att bli tät

  stoppra vapenexsporten

  stoppra blommor i kanonrören det är det enda som är kanon det säjer jag nu

  yo

 14. Carl Bildt torde känna sig oerhört smickrad inför det enorma inflytande han tillskrivs…

  Sedan när har Expressen blivit sakligheten och korrektheten personifierad?
  Var det efter Persbrandt-domen…