Antisemitismen ökar dramatiskt


Ibland undrar jag verkligen om Israels politiska ledning har en aning om vad de egentligen ställer till med.

I Sverige har vi sett åtskilliga exempel på hur den sionistlobbyn agerar för att inbilla oss svenskar 1) att det är synd om judar 2) att många fler i Sverige är antisemiter än vad vi anar 3) på grund av Förintelsen ska Israel få göra precis vad som helst utan att kritiseras.

Men vad rubriker som de nedan ställer till med verkar inte ha ingått i det strategiska tänkandet i Israels ledning.

Nu säger uppgifter i media att det var mellan 20-25 barn som dog i den här attacken. IDF viftar bort det med att de tidigare varnat innevånarna i den här staden eftersom Hizbollah har skjutit raketer därifrån. I praktiken vill säkert Israel att staden ska plöjas ner av bulldozers i samma ordning som sker i Gaza och på Västbanken.

Vad blir då resultatet av en sådan attityd?

DN berättade tidigare: ”En kvinna sköts ihjäl och fem andra skadades på fredagen när en man öppnade eld på ett judiskt center i Seattle i nordvästra USA. En misstänkt gärningsman greps efter skottdramat som enligt myndigheterna är ett ”hatbrott”. I förra veckan organiserade centret, Jewish Federation of Greater Seattle, en demonstration till stöd för Israels krig mot Hizbollah i Libanon.”

Nu rörde det sig sannolikt om en enskild vettvilling som begick dådet. Men på sikt kan man nog utgå ifrån att vettvillingar kommer att växa som på träd. Al-Qaida har uppmanat muslimer världen runt att slå till mot israeler och deras medlöpare, var de än befinner sig. Jag tycker att det är svårt att bedöma vad ett sådant uttalande kan leda till, men utan tvekan så lever israeler nu farligare än på mycket länge.

Man behöver inte vara speciellt fantasifull för att inse att antisemitismen ökar i lavinartad takt. Jag tror inte att alla människor tänker på att det här kriget sannolikt är initierat av tok-högern i USA, eller i vart fall är sanktionerat till 100 %.

Jag tror snarare att folk i allmänhet schabloniserar -> Krig -> Israel -> Judar. På det sättet kommer israelerna att drabbas mycket hårt av folks fördömanden. Dessvärre gäller det också de flesta judar. För att det finns en växande opposition inom Israel syns inte speciellt tydligt trots att Olmerts dotter får en del medieutrymme tack vare sin börd.

Att den pro-israeliska lobbyn dessutom nu organiserat sig via internet för att på så sätt effektivare kunna manipulera opinionsunder-
sökningar, skriva riggade kommentarer och falska insändare kommer man snart underfund med. Då blir det judar som folkgrupp som får bära hundhuvudet, inte den israeliska regeringen.

Talesättet som man bäddar får man ligga finns säkerligen även på hebreiska. Synd bara att hatet nu kommer att drabba alla judar, även de som inte bäddat, och även de som inte bor i Israel.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, libanon, palestina, israel, mellanöstern, krig, mänskiga rättigheter, genevekonventionen, krigets lagar[/tags]


9 svar till “Antisemitismen ökar dramatiskt”

 1. Ett viktigt meddelande till alla som tror att alla judar och israeler är galna rasister:

  “Dear sir,
  I live in Israel and I am a Jew. We don’t all support the policies of Olmert or the policies of the Labor party either. And many of us grieve for the loss of lives in Lebanon and Palestine just as deeply as you grieve for those lives. I am sorry that this is happening to your country and I hope and pray that your family and friends will be safe and I hope that not one more Palestinian must die for the crimes of the state, the Israeli state.
  I would like to leave Israel before my son turns of age where he must serve in the military, I will not have my child be a part of an occupying army. I don’t want my child to have the guilt of the death of your loved ones or of Palestinians on his heart.
  Please know that we are all not like the thugs that visit your blog and say cruel and callous things. I abhor the messages they leave on your blog and they are not representative of Judaism. Zionism is not Judaism. One day the Jews around the world will realize this fact and I hope that when they beg you and Palestinians for forgiveness that you will forgive them for the spiritual malaise that has afflicted them.
  In peace and in solidarity,
  Yossi”

 2. Det tror jag inte att många tror. Det finns många judar här i landet som tycker att det är åt helvete det de just nu ägnar sig åt. Men bland judelobbyns bloggare är det annat. De länkar till Malmö-Jihad utan att skämmas det minsta. DE är verkliga rasister!

 3. Jag känner en judinna som inte är rasist. Min sambo… :-) Fast hon gillar inte smålänningar… :-)

 4. Israel ser naturligtvis med glädje på att antisemitismen ökar. Det gör det ju lättare att motivera sin terror, och existens som rasistisk stat, med ”omvärldens fientlighet” osv. Och Israel vill naturligtvis att judar ska behöva ”fly” från Europa av samma anledning som sionismens grundare Theodor Herzl skrev att antisemiterna skulle bli sionisternas vänner och allierade.

 5. ”Israel ser naturligtvis med glädje på att antisemitismen ökar.”

  Men detta är väldigt kortsiktigt tänkt. Om en judisk stat ska överleva på lång sikt i mellanöstern måste den bli accepterad av sina grannar. Hur kan dom räkna med att för all framtid bli beskyddad av stormakter?

 6. Nu skriver de i tidningarna att det blev 57 dödsoffer i attacken. Samtliga civila varav 27 var barn. Många handikappade barn fanns i huset… :-(

 7. ”Jag tror inte att alla människor tänker på att det här kriget sannolikt är initierat av tok-högern i USA, eller i vart fall är sanktionerat till 100 %.”

  Jag vet att Jinge inte gillar länkar men denna Guardian-artikel är en makaber påminnelse hur miljarder i USA (på behörigt avstånd i lyxiga miljöer) pumpas in och ger stöd till sionistlobbyn och Israel av sådana som Rupert Murdoch och Tony Blair för att mörda libaneserna och förstöra landets infrastruktur.

  http://politics.guardian.co.uk/labour/story/0,,1833542,00.html

  Rupert Murdoch äger världens största mediakonglomerat News.com där det ingår Fox, Sky channel, National Geographic etc. Jag föreslår bojkott av alla de företag som finns längst ner på sidan!!

  This page was last modified 07:45, 24 July 2006

  http://en.wikipedia.org/wiki/National_Geographic_Channel

  Jag föreslår också att spara ner sidan, känsliga sidor hackas nu konstant på internet. Hezbollahs http://www.al-manar.com.lb går upp och ner som en jojo!

  Det kommer till en gräns när detta kommer gå paja för Israel och de stackars israeler som tvingas leva med USA:s extrema inblandning i deras relationer med grannstaterna.

 8. Tror att Israel förlorar på att den s.k. oberoende pressen och nyhetsbyråerna så blatant bryter mot neutral nyhetsrapportering. Denna ”analys” från Associated Press är extremt proisraelisk och undviker helt att diskutera Libanons rätt att försvara sig och målar upp skräckpropaganda mot Hezbollah och Hamas.
  http://news.yahoo.com/s/ap/20060730/ap_on_re_mi_ea/mideast_fighting_hezbollah_s_edge;_ylt=AtPyulfz4PwfFBLjgtH34ris0NUE;_ylu=X3oDMTA2Z2szazkxBHNlYwN0bQ–

  Det är numera så många som inte köper detta längre så den dödliga propagandan de sprider åt världens starkaste krigsmakter blir bara löjlig.
  Kan undra vem som äger AP??

  Detsamma gäller svensk media som rabblar unisont endast det som USA säger, trots att det bevisligen är USA som de senaste veckorna sänt nya kraftigare bomber till Israel för att bomba Libanon sönder och samman.

  Jag förväntar mig att svensk massmedia i fortsättningen agerar neutralt eftersom vi såvitt jag vet inte är i krig med Libanon och därmed inte har någon anledning ta ställning heller.
  Pressmeddelanden från Libanon är naturligtvis lika viktiga som de från USA och Israel för att svenskarna ska få en bild av konflikten från båda sidorna.

 9. Och om man inte haft de skyddsrum som israeler bebott i de israeliska städerna, hur många medvetna civila dödsoffer hade vi då haft?

  Det absolutistiska och icke förhandlingsvbara målet för Hizbollah är ett dödstal på ett antal miljoner civila dlda israeler. Israel önskar inte döda några civila i Libanon, men i krig misslyckas alltid nollvisionen (som den iofs även gör i andra verksamheter).