Antisemitismen i världen ökar enligt Israel!


Den antisemitism vi kan se idag kan härledas tillbaka till diasporan sägs det..

Samtidigt så säger israelerna själva nu år 2005 att den ökar, och ökar lavinartat.

Personligen har jag en hel del synpunkter på israelernas behandling av palestinier och jag bloggar ofta om det som ni vet.

De senaste månaderna har jag märkt att rent rasistiska kommentarer från läsarna blir allt mer förekommande.

På tio kommentarer som jag kan släppa fram går alltid några bort eftersom de på olika sätt är klart antisemitiska.

Något enstaka är fientligt mot palestinier på ett sätt som gör att jag betraktar det som rasistiskt. Och givetvis förekommer angrepp mot min person också.

Det ses inte med blida ögon bland de nyliberaler som per definition ofta är extremt Pro-Israeliska..

I ärlighetens namn måste jag tillstå att det finns nyliberaler som inte stöder israelernas agerande visavi palestinierna också.

Jag tycker mig också höra samma israel-kritiska tongångar i diskussioner med folk jag känner. Inställningen till Israel blir alltmer fientlig.

Till viss del kan man kanske samman-koppla det med USA:s stöd till den israeliska regeringen och dess murbygge på palestinskt territorium.

Men givetvis är det inte enda orsaken.

Att européerna i opinionsundersökningar betraktar Israel som det största hotet mot världsfreden är ett faktum som nu börjar kännas tjatigt att upprepa.

Men när företrädare för den israeliska regeringen talar om en ökad antisemitism så bör man ta sig en funderare.

Jag inte låta bli att uttala frågan:

– Vad gör den israeliska regeringen själva för att motverka en ökad antisemitism ??

Det är knappast någon som idag ifråga-sätter israelernas rätt till sitt land, och sin rätt att bygga murar var de vill inom sitt territorium.

Men när de bygger muren på palestinsk mark ökar antisemitismen, förstår de verkligen inte det?

Att de planerar att bygga ut bosättningar på västbanken och i det ockuperade östra Jerusalem, begriper de inte vilka konse-kvenser det får hos världsopinionen?

Förstår inte den israeliska regeringen vad folk i allmänhet tycker om ett land som uppenbarligen struntar i de resolutioner FN beslutar om?

Människor som är normalbegåvade inser givetvis att dessa dumheter inte alls har något med vare sig religion eller folkslag att göra. Men när regeringsföreträdare för landet hävdar att antisemitismen ökar, undrar de inte ens själva över:

– V A R F Ö R ? ?

Och hur kommer det sig att israelkramarna tror att omvärlden ska förhålla sig opartiska..??


5 svar till “Antisemitismen i världen ökar enligt Israel!”

 1. Problemet med den sionistiska regimen och då i synnerhet Ariel Sharon är att de nog inte vill att antisemitismen ska dö ut. Varför? De tjänar på antisemitismen och de tjänar på att den är aktuell. Efter judeutrotningen så är antisemitism så oacceptabelt att den israeliska regimen kan använda det som ett vapen mot människor och länder. De stämplar hot mot dem själva som antisemitiska oavsett bakgrunden till hotet. Bakgrunden till hotet kan ju ex. ha varit vara Israels behandlande av palestinierna, men Israelerna anklagar dem för antisemitism ändå och vips var hotet borta pga att världens ögon ser den som kritiserade israel som boven i dramat och inte israel.

  Den politiken bör dock inte alls blandas ihop med judar i stort. Jude och sionist är inte alls samma sak och därför är inte heller israeliska handlingar judarnas ansvar. Bl.a. de ortodoxa judarna om jag minns rätt har aldrig varit för upprättandet av en judestat.

  Israelerna är idag sionister som jag nämnt. Sionism kan man med all rätt vara kritisk emot och deras metoder har varit allt utom acceptabla. Hade inte judeutrotningen ägt rum och varit så aktuell när Israel var ungt hade säkert stora delar av världen reagerat häftigt mot Israelernas handlingar.

  Det gjorde man dock inte då så då är det kanske dags att göra reagera nu. Israel är fortfarande en extrem stat. Inte pga att de är judar. Att hata Israel är verkligen inte antisemitiskt och anklagelser därom är bara pinsamma bevis på okunskap.

 2. Fick ett påhopp på min blogg om att jag vore antisemit. Förtydligar därför ovanstående kommentar:

  Judendom är bara ytterliggare än religion som människor har och det gör dem varken till bättre eller till sämre människor än andra.

  Dock så finns det rötägg inom alla grupperingar och judednomen är inget undantag. Vissa av de rötäggen råkar leda Israel vilket såklart är tråkigt för judendomen då många skyller Israels verk på dem.

  Att kritisera en person är inte samma sak som att hata den personen och verkligen inte samma sak som att hata den personen pga av personens religion. Det är vad antisemitism är – att hata judar pga att de är judra och jag hatar inga judar alls. Jag ser inte judar som mer annorlunda än vilken människa på jorden som helst. De jag ifrågasätter är Israels styre – det är inte samma sak.

 3. När skällsordet anti-semit används så enkelt får mig att tänka på lågbudget filmen ”The Believer”. Den mest intressanta poängen i filmen är när ”Danny” som är en självhatande jude, inser hur man skall lösa problemet med judarna.

  Istället för att hata judarna, så skall man älska judarna. Om alla älskar judarna, så kan dom inte längre använda sitt trumfkort (att kalla folk för antisemiter).

  Det är kort sagt det enklaste sättet att krossa en ideologi som definerar sig genom sina ”motståndares” hat.

  http://www.imdb.com/title/tt0247199/ The Believer från 2001, kolla in den. Den är okej

 4. Vill passa på att tipsa om en väldigt begåvad grafiker som gör massa illustrationer ang. israel-palestina konflikten, irakkriget och globaliseringens offer.

  Latuff kallar han sig och han har många av sina verk på Deviant Art,
  http://latuff2.deviantart.com/

 5. ”Fick ett påhopp på min blogg om att jag vore antisemit.”

  I morgon (senare idag) ska jag berätta lite om de påhopp jag utsätts för..