Antipiraterna spänner musklerna?


AB: Nu ska piratkopierarna sättas fast. Det ska bli svårare att olagligt ladda ned musik från nätet.

På måndag börjar antipiratorganisation Ifpi att samla in information för att sedan kunna polisanmäla musiktjuvarna. – Vi kan konstatera att trots kampanjer och en ny lagstiftning fortsätter musiknedladdningar på nätet som aldrig förr, säger Ifpis svenska ordförande Ludvig Werner, till TT.

Jag begriper förstås inte varför inte musikindustrin inser att man ska sänka priserna rejält på sina produkter i stället.

De allra flesta vill ju ha skivan i original hemma i spelaren..

Den dagen en ny musik-CD kostar 40-50.- så kommer nätet att ha spelat ut sin roll. Nu sysslar bara musikindustrin med att gräva sin egen grav..


14 svar till “Antipiraterna spänner musklerna?”

 1. De skulle i alla fall kunna sälja en CD för 60-70 kronor utan vidare. De kommer att tvingas, man kan inte vrida utvecklingen bakåt.

 2. IFPI får inte hantera personuppgifter. Antipiratbyrån får det dock. Dom får däremot inte dela med sig denna information eller vidarebefodra den till aktörer som inte undantagits från Datainspektionens regler.

  Då internetlevarentörer nu med lagen på sin sida kan vägra att ge APB information om vem som sitter bakom en viss IP adress så är APB nu helt tandlösa och dom får återgå till att hitta på nyheter.

 3. Musikindustrin har nog fattat vid det här laget, men det tar tid att svänga kolosserna. Men den skenheliga marknadsföringen med att man tar brödet ur munnen på artisterna är plågsamt tröttsam med tanke på att det bara är ett par spänn av de 170-190 som skivan kostar i butik som faktiskt går till artist och kompositör/textförfattare.

  Som det ser ut idag går 34 spänn till Nuder i form av moms, 40 spänn till butiken och 30 till distributören. Kvar blir 70 spänn till skivbolaget. Och av dem får som sagt artisten en liten allmosa. (nåja, det finns undantag typ Madonna där hon äger sitt eget musikförlag, men det är just undantag)

 4. Tydligen så fick även IFPI undantag, inte för att det gör någon skillnad. Alla personuppgifter dom lagrar måste nu ske öppet och inte med tvivelaktiga maffiametoder som var fallet innan.

 5. Det finns många som inte använder CD-spelare. Försök att sälja en CD för, säg, 10-15 kr till dem.

 6. …och försök sedan att ersätta artisterna för musikproduktionen med de 0-5 kr som blir över efter pproduktion frakt och marknadsföring av den fysiska produkten.

 7. Jag vill inte ha några CD-skivor, de tar bara plats i bokhyllan. Det är mycket smidigare att ha dem i datorn.

  Däremot vill jag kunna lyssna på mina skivor när som helst och från vilken dator som helst, kunna ha ljudet i bra kvalitet, få information om konserter och spelningar, kunna ladda hem musikvideos och få förslag på nya artister.

  Det finns ingen bra paketerad tjänst som erbjuder det idag vad jag vet.

 8. Jag antar att man är för rödd för att Internet ”läcker som ett såll” – det som Piratbyrån med näbbar och klor kämpar för att det ska göra genom att IP-adresser ska anses som helig personinformation (utom inom piratnätverken själva) och annat som vid första påseende inte liknar annat än rättshaveristism (men naturligtvis är Ernie- och Pirayaklubbsmässogt!!! :-)

 9. Jag antar alltså att branchen är rädd för att släppa digitalt på nätet, eftersom man då anser att det underlättar för mer omfattande och tidig illegal gratis spridning mellan människor.

 10. Kommer paket utan IP-adresser att skickas över Internet? Intressant! (Visserligen talas det om att Internet ska braka samman i totalt kaos, men jag tror inte att de tänker att det kommer att bero på oadresserade paketdata.)