Anna Sjödins fylleslagsmål bloggas nu i Aftonbladet


Dockusåpakändisen Martin Melin bloggade om SSU-ordförandens fylleslagsmål och naturligtvis skrev Aftonbladet om saken.

Resultatet blev givetvis att han fick plocka bort sin bloggpost och Martin Melin riskerar nu att råka ut för tråkigheter i form av en internutredning. Men bloggningen som återges i sin helhet i Aftonbladet är lite svårläst så jag har skrivit av den så att ni själva ska få läsa Martins ord lite lättare..

Det handlar om två separata bloggposter, den första heter ”politikervåld” och den andra självklart ”politikervåld del 2”

Politikervåld

Dra i nödbromsen!
Nu får det vara nog. Nu måste någon reagera, och det med bestämdhet!
Vad gäller det?
Jo, SSU:s ordförande Anna Sjödin greps igår för våld mot tjänsteman.
Hon var så pass full att poliserna på plats inte kunde föra en dialog med henne, så hon kördes till polisstationen där ett polisbefäl gjorde samma bedömning och hon fick ”sova ruset av sig”.
Så här får det inte gå till!
Först har vi några ordningsvakter, som helt oprovocerat och oförklarligt väljer ut just fröken Sjödin och slänger ut henne från krogen. Misstag nummer ett.
Sedan kommer poliserna och även dom slår lilla Anna. Fel nummer två.
Och slutligen så blir hon inlåst i fyllecell, efter en bedömning av en annan polis.
Misstag nummer tre.
Hur i hela friden får det gå till egentligen!?
Får inte en oskyldig, vanlig, skötsam flicka gå på krogen och ha lite kul?

En gissning; hur många tror att hon kommer att säga att hon inte fick göra någon alkotest inne på polisstationen för att bevisa att hon var nykter….?

Det brukar politiker vilja göra. Efteråt, alltså…när dom är nyktra.


Politikervåld del 2

Oj då.
Dörrvakten var ingen vanlig halvkriminell, anabolstinnad, förortsblatte.
Oj då.
Han var visst välutbildad läkare och vägde max 75 kilo.
Oj då.
Då funkar inte den bortförklaringen.
Och sedan är det kul att se att även kommunisternas juniorlag tar Anna Sjödin i försvar. Det var tydligen något om att kvinnor inte ska behöva bli kallade horor.
Tja, finns väl ingen som säger emot,
Och att inte kalla Anna Sjödin för stor, tja, hon är ju en rätt kraftig kvinna.

Är det föresten rättvist att vakten och poliserna inte får komma till tals i massmedia lika mycket som Anna?

Ur politikervåld 3 (Borttagen men Cashad av Google)
”- Han, den där pressekreteraren, det måste vara jordens dumaste människa, och att han överhuvudtaget kan stå upp så här dagen efter är en gåta. Han var stupfull. Och om Anna Sjödin sa dom att hon var tokfull och något kaxig mot allt och alla.”

(Martin Melin, citerad ur AB + Google)

[ Läs Aftonbladets artikel! ]


13 svar till “Anna Sjödins fylleslagsmål bloggas nu i Aftonbladet”

 1. Kommunisternas juniorlag? :-) Det måste vara Ali Esbati, han försvarade Anna… Han siktar nog på riksdagen…

 2. Det är nog Ali som avses ja.. Möjligen må han vara förlåten med tanke på att han varit UV-ordförande själv och säkerligen känner damen ifråga..

 3. Varför censurerade Bladet det där? De har väl inga egentliga knytningar till Rörelsen längre? För nåt kränkande eller hemskt kunde jag inte hitta i den texten, annat att den kritiserar en sossepolitiker.

  Vänsterpartist, moderat, sosse eller till och med folkpartist: En politiker ska inte hamna i en sån situation. Med omdöme och bondförnuft går det nästan alltid att undvika bråk.

 4. Well, det är väl troligare att Melin (som själv låter som en dålig parodi på en polis som inte riktigt har alla hemma däruppe) syftar på Ung Vänster? Om man tror att Sjödin är någon som Ali eller Ung Vänster har personliga band till är man nog fel ute också, hon lär varit den vidrigaste sortens SSU-höger uppe i Norrland innan hon blev ordförande.

 5. Tror snarare att han syftar på Ung vänsters nuvarande ordförande Ida Gabrielsson, som tidigt gick ut och försvarade Sjödin.

 6. Det här inlägget var lite intressant.
  Det oroväckande är inte Anna Sjödin, enligt mig, utan en polis som roar sig med att pladdra vitt och brett på nätet om fallet i fråga utan tanke på förundersökningar eller nåt.
  I samma artikel i Aftonbladet, som du hänvisar till, säger ju Melin själv att han tog bort det tredje (mest frispråkiga?) inlägget i temat efter att ha insett att han hade gått för långt. Påtryckningar från ovan?! Han ska tydligen t o m sluta blogga efter detta. Får han, bör han, behålla jobbet? Det undrar jag.
  /Tuomo

 7. Bodström vill ge polisen ökade befogenheter att samla in information och sedan sitter polisen och lägger ut informationen på internet. Det känns tryggt!

 8. Skönt att se att Melin bekräftar att allt snack om ”kår-andan” bara är fantasier……

 9. Till den som undrar.
  Anna sjödin har förmodligen varit full på krogen. Det är inget straffbart i det.
  Sen vad parterna i tumultet har sagt och gjort mot varandra har jag ingen aning om och dom själva har olika åsikter om det också, och det är under rättslig prövning.
  Om det sen i prövningen kommer fram att Anna Sjödin har slängt sig med rasistiska genmälen, lögner o dyl så kommer hon naturligtvis att kickas som SSU-ordförande o det snaraste. Därmed inget oroväckande med henne.

  Martin Melin däremot, i egenskap av polis, roar sig, omedvetet eller medvetet (i så fall väldigt korkat), med att manipulera en allmänhet i en pågående utredning där polisen är en av parterna. Det är för mig mycket oroväckande. Hur ofta förekommer sånt, och på vilka sätt? Planterar man läckor till media t ex eller är det subtilare än så?
  Undra, sa flundra…

 10. Hm… Det här var lite konstigt. Jag är (nästan) säker på att AndersÖ:s kommentar inte stod där när jag skrev mitt inlägg. Eller också missade jag den. Hur som helst: Anders och AndersÖ är olika personer, och om jag sett det AndersÖ skrivit hade jag såklart inte skrivit mitt inlägg, som ju i princip säger samma sak. Detta sagt för att undvika ev. missförstånd.