Anna Sjödin åtalas enligt ”Expressens källa”!


Expressen är ”snabba” med nyheter och kan nu berätta: ”SSU-basen Anna Sjödin, 29, åtalas efter sin skandalnatt på krogen Crazy Horse. – Hon förefaller ljuga om vad som hänt, uppger en källa med insyn i utredningen.”

Expressen tror att de kan undvika ett tryckfrihetsåtal genom sista meningen i artikeln: ”Vice chefsåklagare Per Lindqvist fattar det formella beslutet om åtal inom kort.” Att de använder det gamla tricket att hänvisa till ”en källa med insyn i ut-redningen” ger en fadd smak i munnen.

Expressen: ”Anna Sjödin anklagas också för att ha fällt rasistiska uttalande mot Babak Jamai. – Han kallade mig hora, har SSU-basen hävdat. Men i polisutredningen finnas det inget stöd för hennes påståenden. Anna Sjödins motanmälan mot Babak Jamai läggs därför ned av vice chefsåklagare Per Lindqvist. – Hon har absolut inte blivit utsatt för någon provokation. Det är i stället det omvända visar utredningen, uppger Expressens källa. För SSU-basens del slutade festkvällen i polisens fyllecell.”

Det finns en alldeles särskilt stark anledning att vara tvivlande när Expressen börjar tala om ”en källa”. Vi har fått vänja oss vid att Expressen sedan många år har den sämsta moralen bland tidningar och ljuger och bedrar medvetet.

Gästbloggare Guardian visade i en postning i måndags hur en känd Pro-Israelisk lobbyist, Lisa Abramowicz, tillåts skriva ledarartiklar åt tidningen som inte

undertecknas med hennes namn utan bara ”Expressen.se”.

Det visar på att tidningen är rakt igenom rutten, det kanske inte finns en enda redaktion på tidningen som befolkas av journalister, jag vet faktiskt inte.

[ Guardians avslöjande ]

[ Expressens källa rapporterar ]

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Expressen, Anna Sjödin, SSU, SSU-runda, Svartskalle, Politik, Pressen, Valet[/tags]


10 svar till “Anna Sjödin åtalas enligt ”Expressens källa”!”

 1. Det är ganska vanligt att alkoholister förnekar sitt beroende av sprit och andra droger. Att Anna Sjödin också gjort det är alltså inget ovanligt. Tråkigt bara att SSU, som tidigare varit utsatt för brottsundersökning med anledning av misstanke om bedrägeri i samband med felaktiga medlemsregister, nu också ska valsa runt i massmedia på grund av att man har en, förmodligen, alkoholiserad ordförande. Tråkigt också för Anna med tanke på hennes låga ålder.

 2. Möjligen är det en alltför långtgående slutsats du drar. Jag, som har arbetat yrkesmässigt med missbrukare i över 25 år skulle aldrig drista mig till en sådan. Men visst, det ligger i farans riktning när man lyckas bli utsatt för ett polisingripande med anledning av fylleri. Men det är inte ett bevis på att hon är vare sig alkoholiserad eller speciellt benägen att nyttja etylhaltiga drycker.

  Men du får givetvis tro vad du vill, och visst, du KAN ha rätt. På ett mer generellt plan kan man fundera på hur det är med din egen handlingsbenägenhet när det gäller etyl..

  fast någon slutsats drar jag inte trots ditt illustrativa namn..

 3. Undrar varför jag helt plötsligt tycker att Jinge har fått en nykter syn på det här med Anna? Men kom nu inte och säg att det beror på att jag har nyktrat till själv.

  KAS

 4. Att säga som du innebär att du inte hjälper utan stjälper Anna. Om du vill att hon ska bli frisk från sin eventuella alkoholism bör nog både du och övriga inom SSU ta vara på tillfället att hjälpa henne innan det är försent. Hon är trots det ung och har mycket att uträtta.

 5. Är det inte mer akut att hjälpa Fredrik Reinfeldt med hans mytomani, i stället för att uppmuntra honom och trycka upp hans nuna på affischer?

 6. KAS! Inte alls, hon har betett sig som en idiot i fler än ett avseende. Men man kan vare sig dra slutsatsen att hon är alkoholiserad eller ens ligger i riskzonen. Det enda vi vet är att hon gjorde bort sig den kvällen vilket KAN peka på något men det är inget som Baccus kan avgöra och inte jag heller. Det jag däremot reagerar på är Expressens SKITAKTIGA artikel..

  Baccus: ”både du och övriga inom SSU…” Du har fan-i-mig luktat på korken! Du gör genom din medvetna felsyftning mig till SSU:are trots att jag är 59 1/2 år och vänsterpartist..

  (Egentligen borde jag sätta upp en CREDo-meter här på er som kommenterar..)

  Rekordet idag har ändå en ABC-klubbsmedlem som lyckades två två kommentarer refuserade pga syrebrist i hjärnan på den kanten.. Så till den nivån har du ännu inte sjunkit Baccus.. :)

 7. Du skriver att du inte är SSU:are utan vänsterpartist. Det betyder att du väl är kommunist som din vän Lars O. Då spottar du förmodligen inte i eget glas min vän – vodkan flödar väl i ditt hem. Då kanske det är fel att DU lär Anna farorna med alkoholen. Det kanske är bättre att du låter någon annan inom SSU ta hand om Anna och lära henne om farorna med alkoholen.

  Du är tydligen för gammal för Maria ungdom, även om du inte är för gammal för SSU. Men det vet vi ju sedan tidigare att ni inom SSU inte är så noga med medlemsregistren. En undran bara, kan man verkligen vara medlem i SSU och samtidigt vara medlem i komunistpartiet, det trodde inte jag – men SSU ooch kommunisterna är väl samma sak antar jag.

 8. Hmm, jag har hört talas om rödvinsvänstern, men vodkakommunister?
  Kan det kanske vara så att Baccus tänker att ”vad ska jag säga för nedsättande om kommunister? Jo, det stora landet i öster är kända för sitt vodkadrickande och de hade även en regering som sa sig vara kommunistisk ganska länge, om jag kopplar ihop det kanske jag får till nåt smädande” :-D

 9. Så blev till slut Anna Sjödin åtalad på fyra punkter. Skönt, se nu till alla ni sosse-anhängare att Anna kommer in på alkoholistanstalt. Sanningen är bitter, men tyvärr är den bittra sanningen att hon har grava alkoholproblem

 10. Grava alkoholprpblem? Vad bygger du det på Baccus? Att hon en gång uppförde sig backanaliskt behöver ju inte betyda att hon har problem med spriten (och omvänt att man har problem med spriten behöver ju inte innebära att man har spritfester).