Anders Borgs tid – dyrbar


Att Katrineholm ligger långt ut på bondvischan har alla socialdemokrater plågsamt klart för sig efter Göran Perssons regeringstid.

Metro:Metro kan i dag avslöja en ny skandal med försvarsmaktens regeringsflygplan. Skattebetalarna har sedan maktskiftet i höstas betalat cirka 80 000 kronor för att finansminister Anders Borg velat bli hämtad eller lämnad av flygplanet nära sin bostad.”

Och var bor Anders Borg då? Jo just i Katrineholm av alla ställen, fast jag måste medge att jag har viss förståelse för att en minister behöver utnyttja förmånen att komma snabbare hem, eller iväg på en tjänsteresa, i alla fall någon gång ibland. Även den yrkeskategorin har ibland familjer och sjuka barn. Och det tar i alla fall drygt en timme att åka till Bromma med egen bil eller med Säpobilen.

Regeringsplanet, en Gulfstream G4, kostar oss skattebetalare tjugotvåtusen per timme, dessutom kostar det tiotusen extra varje gång det ska landa på Skavsta flygplats för att hämta upp eller släppa av vår finansminister.

Carl Bildt raljerar idag om detta på sin blogg och skriver: ”Kraven på skandal verkar inte vara så höga i dessa dagar.” Men han har tydligen redan glömt hur extremt låga kraven var på den tiden det satt en socialdemokratisk regering.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Anders Borg, Gulfstream G4, Högerregeringen, Skandal, Politik[/tags]

Nyligen.se


11 svar till “Anders Borgs tid – dyrbar”

 1. Jag vet inte – jag tycker mig inte vara en av dem som ropar ”skandal” såfort någon från ett annat parti än mitt eget gjort något som möjligen kan vara tvivelaktigt – men det känns som en jäkligt märklig prioritering att ta regeringsplanet hem och att kräva att bli upphämtad hemmavid.

 2. Man får nog har förståelse för att han vill bli upplockad lite närmare om han reser mycket tidigare på morgonen. Men att man dessutom har ”låtit planet lämna honom vid bostaden mitt i veckan.” förstår jag inte alls? Regeringen bryr sig ju inteom miljöfrågor i andra sammanhang, så då hade man ju lika gärna kunnat kasta ut Borg i farten över Katrineholm utan att behöva landa.

 3. Kurt: ”ju lika gärna kunnat kasta ut Borg i farten över Katrineholm utan att behöva landa.”

  Bra idé!

  Det skulle bli billigare om de skaffade en fallskärm ät grabben. Då kan han ju kliva av enklare..

 4. Att det skulla kosta 10 000 kronor extra att landa på Skavsta vet vi inget om. Tänk om detta betyder att sex livvakter á 3 000 kronor i timmen kan användas på annat sätt.

  Klart att Borg ska åka till Skavsta. Eller ska vi tvinga alla statsråd och deras familjer att flytta till Stockholm?

  Visste ni förresten att Anders Borg bor i en fyra i kommunala Katrineholmsbostäder i Bie?

  Nej jag skojade bara.

 5. Med det här inlägget försvarar jag honom inte men flygtiden till köpenhamn är ca 1 timma och 15 minuter, ska han först ta taxi så landar resan 2 timmar och 45 minuter, dvs mer än dubbla resan än om han blir upphämtad.

  Det innebär att han vid resan Metro tar upp, måste sitta i taxin 05:15 för att hinna till planet som lyfter 07:00, då har han dessutom ingen marginal och ska förmodligen ha lite tid att göra sig i ordning etc.
  En flygresa vid 07:00 är nog inget ovanligt för Borg och ska han jobba sent och flyga tidigt blir nog dubbla resan ohållbart i längden.

  Frågan borde istället vara ifall de ska ha ett privatplan överhuvudtaget, för det kommer alltid att kosta fruktansvärt mycket pengar.

 6. Fallskärmar är inte heller de billiga: 10000-45000 kr kostar dom enligt uppgift. Sen skall man ju vika ihop dom efter varje hopp och då måste man ju anlita visserligen lågavlönad, men ändå, arbetskraft för den saken.

 7. Det är vansinne att redan ha kostat 80 000 kronor extra för skattekollektivet, efter bara ca 120 vid makten. Men om jag ska vara petig, så jag anser inte att Katrinholm ligger ute på bondvischan. Det har liksom Nyköping bara en timme resa till stockholm med bil. Hur många stockholmare sitter inte dagligen i köer längre än så, för att ta sig från norra till södra sidan av stan?

  Allt är inte Stockholm som glimmar? På de mesta andra ställena röstar de mer riktigt och rött. :)

 8. Per: Det är försvaret som uppgett att det kostar 10000 att landa på Skavsta, dvs de som betalar.

  Mr Brown: Ja det kan väl ge ngt sjukpensionerat psykfall jobbet, det heter ju – arbetslinjen.