Alicio tar sig vatten över huvudet!


Thomas på krigskrönikan fortsätter sin granskning av de högerextrema krafterna på nätet.

Nu visar det sig att dessa uppen-barligen tar hjälp av multipla personligheter, eller vad det nu kan vara för problem.

En bloggare som vi alla känner som ”Alicio Hernandez” har skrivit till granskningsnämnden för att anmäla TV-programmet Faktum.

Men han tyckte väl att han skulle förstärka sin ansökan så han anmälde både i sitt riktiga namn och sitt alias..

D.v.s. två olika anmälningar fast från samma person men med två olika namn..

Ridå !! :-)

Läs själva den sorglustiga historien på Krigskrönikan. Klicka på denna text!

Nu väntar vi alla spänt på att läsa vad de andra nyliberalerna har för kommentarer..


9 svar till “Alicio tar sig vatten över huvudet!”

 1. Hej Jinge!

  Jag läser på din blogg, vilket du säkert vet eftersom jag uppfattar dig som en person som har totalkoll på ip-nummer. Det här kommentaren utgår jag från att du inte kommer att släppa igenom, men jag skriver den ändå.

  Jag har följt Alicios blogg rätt länge, sympatiserar inte med allt, men uppfattar honom inte som högerextremist, däremot kanske med en mer proisraelisk framtoning än de flestas. Min bekantskapskrets skulle jag tippa består till 40 procent av vänsteranhängare och 60 procent av borgare, socialdemokraterna brukar falla bort. Själv tror jag inte jag har någon klar politisk åskådning i min vänskapskrets och inte heller på min blogg. Vilket jag inte anser att jag själv har heller.

  Mina vänstervänner har inget förändrats för, däremot har du som vänsteranhängare allvarligt fått mig att undra om vänstern behöver några politiska motståndare när de har anhängare som du!

  Jag är inte dum, inte naiv, och jag har läst både här och på Krigskrönikan och förstår ärligt talat inte varför ni har så stort intresse av att t ex betona Alicios riktiga identitet.

  Flera av dem jag har på min favoritlista är anonyma, mer eller mindre, av olika skäl. Flera av dem har jag fullständiga adresser och telefonnummer till och skulle inte drömma om att lämna ut dem. Varför är du så intresserad av att få fram rätta identiteten av Alicio?

  Det mest effektiva mot de man inte gillar är väl att ignorera dem, eller?

  Jag läste ditt svar hos Alicio, innan det självklart togs bort. Jag hade också tagit bort ett sådant svar om det skrivits på min blogg, även om jag hittills haft förmånen att slippa vare sig deleta eller moderera blogginlägg hos mig.

  //Åsa

 2. Jag har inte speciell koll på IP-nummer annat än då folk skriver struntkommentarer. Då brukar jag kolla. Varför skulle jag ta bort din kommentar ??

  När det gäller MN och orsaken till att rätt många bloggare agerat så redogör Thomas rätt väl för detta. Den infon hittar du på krigskronikan.com

  Vad gäller mina egna mellanhavanden med MN så är det inget jag skriver om på nätet i nuläget. Men det kommer att klaras upp i sinom tid. Det kan du vara säker på.

  Tyvärr så måste jag ibland radera kommentarer eftersom det är rätt många som ogillar mina åsikter, samtidigt som jag ofta sticker ut hakan. Men kommentarer som håller sig inom netiketten tar jag aldrig bort. Och din höll sig klart inom netiketten.

 3. Det förstår jag inte alls !? Du borde kanske bilda dig en egen uppfattning i stället för att läsa all dret som skrivs på andra ställen !? Håller man sig till netiketten så tar jag ALDRIG bort något. Det finns vissa kommentarsregler som man måste följa ang antal länkar, ord etc, men det brukar aldrig vara något problem.

 4. Vänta bara tills nästa gång SVT visar avsnittet från Emil i Lönneberga där episoden med Auktionen på Backhorva finns med.

  Gissa vem som kommer att anmäla detta till granskningsnämnden!

 5. Jag bildar mig ALLTID en egen uppfattning om vad som skrivs och sägs på nätet, såväl som utanför. Jag försöker också alltid respektera människors uppfattningar och önskemål. Ja, jag har läst hos Krigskrönikan, många ord i relation till vad som egentligen sägs, är min uppfattning.

  Jag förstår återigen inte varför ni inte kan respektera en persons önskan om att vara anonym?

  Det finns ett uttryck som relativt ofta används på nätet som lyder: Don´t argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.” En vän till mig ändrade slutet till, ”Don´t argue with idiots, make fun of them and amuse yourself.”

  Jag undrar lite ibland om det är det ni sysslar med. Roar er? Jag betraktar inte Alicio som en idiot, utan som en tillgång. Betraktar inte dig eller Krigskrönikan som idioter heller, mer som respektlösa i det här sammanhanget.

  Något konstruktivt tycker i varje fall inte jag att ni tillför!

  Jag vill betona att jag känner ingen av er, Alicio, Krigskrönikan eller dig Jinge. Mina uppfattningar grundas uteslutande av vad jag läser av er av det ni skriver öppet på nätet.

 6. ”Don´t argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.”

  Korrekt Åsa.

  Men det är lättare sagt än gjort. Det de oxo är experter på är att få andra indragna i sin väv..

 7. Jag har ägnat några minuter åt att läsa båda sidors inlägg i det här bloggbråket. Mitt tips är att om det här sandlådebråket fortsätter på era bloggar så kommer ni alla att förlora läsare på det. Det är knappast för att läsa om denna typ av privata dispyter som man surfar in på era politiska bloggar.

  Ställ er ovanför sandlådekriget, se det som under eran värdighet. Se det som att det vore bortkastad tid att delta.

 8. Tack för ditt intresse.. :-I

  Antalet läsare är inte något självändamål i sig eftersom det inte finns några fringis för antal sidvisningar etc.. Snarare är det väl en fråga om moral. Visserligen har ”Alicio” förlorat DEN kampen för länge sedan men vaddå…