Al-Qaida uppmanar till jakt på Israeler!


Själv har jag varnat för den tredje Intifadan ett antal gånger här.

Israels ledning har nu förklarat att världen gett grönt ljus till deras anfallskrig och bombning av Libanon och Gaza. Detta på grund av att stormötet i Rom inte utmynnade i ett gemensamt fördömande. Ett uttalande som världens antikrigsopinion upplever som ett öppet hån från Israels sida.

Om Al-Qaida finns i verkligheten och inte bara i teorin, om ett antal militanta islamister lyssnar till Al-Zawahiri:s nya TV-budskap idag, ja då kan det bli farligt för israeler oavsett var de befinner sig i världen.

Aljazeera: Al-Qaeda’s deputy leader has urged Muslims to attack Israel and its allies over the violence in the Middle East.

* ”Oh Muslims everywhere, I call on you to fight and become martyrs in the war against the Zionists and the crusaders.”

* ”The war with Israel does not depend on ceasefires… It is a jihad for God’s sake and will last until religion prevails … from Spain to Iraq.”

* ”The entire world is an open battlefield for us and since they are attacking us everywhere, we will attack everywhere.”

* ”The shells and rockets ripping apart Muslim bodies in Gaza and Lebanon are not only Israeli, but are supplied by all the countries of the crusader coalition. Therefore, every participant in the crime will pay the price.”

* ”The 10,000 Palestinian prisoners in Israel’s prisons do not move anything while three Israeli prisoners have shaken the world.”

Det är svårt att kommentera uttalanden som dessa tycker jag. Det handlar antagligen om ren retorik, men man kan inte bortse från det helt.

En sak som jag skrivit om tidigare är att vår IFOR-styrka i Afghanistan kommer att hamna under NATO-befäl snart. Något som gör att vi själva riskerar att utsättas för terrordåd. Det i kombination med våra vapenaffärer med Israel, och nu Perssons erbjudande om svensk trupp till Libanon, gör att Sverige löper en större risk för att bli utsatt för terrordåd än förut.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]politik, israel, unifil, fn, mellamöstern, palestina, libanon, sionism, al-qaida, Al-Zawahiri[/tags]


22 svar till “Al-Qaida uppmanar till jakt på Israeler!”

 1. Jag har slutat ha en åsikt om Al-Qaida mer än att de måste stoppas. För det är svårt att säga mycket mer, deras i sann mening terrorist-ledare existerar fortfarande i ett Pakistan som lätt kan fånga in dem. Pakistan är allierade till USA, där Vita Huset just nu är skarpt kritiserade för att hemlighållit en utbyggnad av Pakistans kärnvapen sedan 2000. Jag får inte ihop detta.

  Hela Al-Qaida luktar blod och hämnd och de skadar möjligheten till fred och samlevnad i Mellanöstern. Så länge Al-Qaida finns kvar har USA, Israel och de diktaturstyrda arabiska länderna en lämplig ursäkt för att kalla alla mindre motståndsgrupper terrorister och fiender och det kan användas som förevändning för att blodigt krossa allt som står i vägen för deras planer. Som man nu gör i Libanon och Gaza, båda länderna med demokratiskt valda regeringar med gerilla-krigare som militära försvarare. Och demokrati är aldrig något som Al-Qaida förespråkat.

  Men istället för att stödja dessa nya svaga demokratier står nästan hela övriga världen och tittar på eller motarbetar dem när Israel försöker krossa dem.

  Istället borde övriga världen kraftigt och undantagslöst fördöma USA, Israel och de arabiska diktaturerna och ta till kraftiga sanktioner och bojkotter mot dem.
  Att ta ett etiskt och moraliskt ställningstagande FÖR de demokratiskt valda regeringarna och deras befolkning, MOT de allra starkaste konventionella vapen och regeringar världen känner till. Det skulle motverka Al-Qaidas ursäkt för att överhuvudtaget existera.

  Jag tar mig friheten att lägga in ett tänkvärt citat.
  Gilad Atzmon – Learn Math with Israel: 2 = 500,000
  ”One billion Arabs that are looking at stolen Palestine, smashed Gaza and torn apart Lebanon. Those Arabs have a good reason to be cheered by the Hezbollah. It is the Hezbollah that gives them a very good reason to look forward with pride. But the Hezbollah is not the only winner. Clearly, the Israeli attack leads towards a huge humanitarian crisis. While the Americans and British are concerned mainly with rescuing their citizens in Beirut (many of them indeed Lebanese by origin), Syria is there to offer safe shelter to a growing flood of thousands of Lebanese refugees. While Blair and Bush engage in giving the green light to Israeli brutality, it is Syria that gives a hand to the real victims. It is about time we shake off our views and admit that from a purely ethical point of view. It is Syria and Iran who support the oppressed people in this battered region. i.e.. the Palestinians and now the Lebanese. For me this is more than enough to suggest that at least ethically, Iran and Syria are the most progressive powers around.”
  http://nyc.indymedia.org/en/2006/07/73692.html

 2. Otrolig timing! Uttalandet kom precis då Israel var på väg att förpassas i skamvrån efter attacken mot FN posteringen, och dessutom direkt efter att vittnesmål om att Israel använder sig av förbjudna vapen började dyka upp…

 3. Haha, kul konspirationsteorier. Det blir inte farligt bara för Israeler, uttalandet kallade till krig mot alla som på något sätt stödjer Israel.

  Libanon är inte en demokrati med gerillaförsvarare. Hizbollah är inte Libanons armé. De är en Iranstyrd armé som ockuperar territorium, och som Libanon varit för svaga att själva få bort, som fått sådant fäste att de nu har egna poster i regeringen.

  Gaza är inte en stat, utan ett ”område”. Här har dock Israel betydligt mer att lära. Barriären är inget annat än ett gammalt hederligt ghetto och området saknar de grundläggande friheter och rättigheter man behöver.

  Hamas och Hizbollah har dock mycket gemensamt. Man attackerar Israel och jobbar sedan extremt mycket med socialt stöd inåt, med skolor och sjukhus och äldrevård. Alltid dock under en fundamentalistisk flagga. Det är talibaneranas Afghanistan de är ute efter, med sharialagar.

  Är det verkligen sharia som vi ska stödja här hemma? Är det den politiken vi vill göra rätt för? Är det sharia vi tycker världen borde införa?

  I frågan Gaza-Västbanken har Israelerna valt en helt felaktig väg för lösningar, som bara skapar mer problem än vad den ger.

  I fallet Hizbollah tycker jag de gjort helt rätt i sina aktioner, och det enda jag tycker är korkat är att man inte är smartare på PR-fronten genom att inte bomba FN-mål, genom att inte aktivt jobba hårdare för att få ut flyktingar och genom att man inte kör på hårdare. Om man nu ansåg sig tvungen att slå HÅRT, så bör man också slå SNABBT, för att det inte ska bli utdraget – ju längre en konflikt pågår, desto smärtsammare för civilbefolkningen. Om Israel stått vid Beiruts stadsgräns redan, hade konflikten snart varit över, och då kunde man fått en lösning man velat ha, utan att civilbefolkningen fått lida. Det kan inte uteslutas att skadorna på civilbefolkningen är medvetna, för att försvaga Hizbollah ännu mer, även efter det slutits eld upphör.

 4. Och om vi också drabbas av terrorattacker, för att vi anses stödja USA och Israel (som våra politiska representanter onekligen gör) så gissar jag att den styrande eliten välkomnar eländet, eftersom sådant bara skulle öka svenskarnas stöd för kontrollsamhället och för alla inskränkningar av de demokratiska rättigheterna.

  Är det inte detta alltihop handlar om idag, att montera ner demokratin, men på ett sådant sätt att folk inte förstår det, eller tom ber om det!

  ”Låt oss tala så mycket om att bi vill göra en sak att ingen noterar att vi gör det rakt motsatta” – har varit de styrande eliterna motto de senaste 15 åren.

 5. Björn! Skrev jag inte just det? Andra tycks ha förstått vad jag skrev.

  Att du tycker att det är roligt med konspirationsteorier är ju skoj för dig.

  ”Är det verkligen sharia som vi ska stödja här hemma?”

  Försök att hålla dig till ämnet Björn!
  ”Libanon är inte en demokrati med gerillaförsvarare. Hizbollah är inte Libanons armé. De är en Iranstyrd armé som ockuperar territorium, och som Libanon varit för svaga att själva få bort, som fått sådant fäste att de nu har egna poster i regeringen.”

  Jag förstår inte vad du är ute efter? Kan du inte försöka vara lite tydligare?

 6. Al-Qaeda har tappat betydelse tror jag, de ligger i skymundan av Hezbollah. Hezbollah är utan tvekan en väloljad politisk och militant organisation, och möjligtvis den farligaste för omvärlden.

  IDF rapporterar att Hezbollah’s militanta del är vältränade, välbeväpnade, en riktig formidable fiende, och har grävt ner sig under 6 år längs hela gränsen till Israel.

  Al-Qaeda är nog lite störda och missnöjda att Hezbollah nu får plats på förstasidorna och inte de. Det är därför, tror jag, de kommer ut med senaste videon. Al-Qaeda är för det mesta snack just nu och inte mycket verkstad, lyckligtvis. Hezbollah och även Hamas får all mediarapporter nu den sista månaden.

  Intressant att Al-Qaeda (mjoriteten Sunni’s) stödjer Hezbollah (majoriteten Shia) när traditionellt de två grupperna (Al-Qaeda, Hezbollah) hatar varandra.

  Tippar att inom en vecka kommer Osama Bin Laden ut med ett audiotape. No. 1 brukar ju alltid koma ut med någon kommentar strax efter no. 2.

  Håller med Björn F., Israel hade varit mycket längre fram nu om de hade tagit en landinvasion strategi med 50,000 – 100,000 trupper mot Beirut istället för detta evineliga luftbombardement. Kriget hade då varit slut nu, Hezbollah desimerat till ingenting, det hade antagligen också sparat en hel del civila liv och förstörelse av infrastrucktur. (Att de inte har lärt av USA’s invasion av Iraq, som började med en landinvasion?)

 7. Sandbuzz! Kul att du relaterar information från IDF. Den KAN ju vara sann, det kan sådant Memri säger oxo vara ibland. Men det är kraftig papegojvarning när man inte ens reserverar sig för riktigheten.

 8. Det är illa när människor tror alldeles för mycket på det som sägs i de officiella medierna.

  Att RÅKA bomba en FN-postering flertalet gånger kan väl ingen se som en olycka eller? Jag ser det som en medveten skrämseltaktik.

  Sandbuzz -> Det är just USA som Israel har lärt sig av. Ser du inte att de använder samma teknik, WAR ON TERRORISM-taktiken! Genom att använda sig av denna taktik kan man göra vad som helst och folket kommer knappt att reagera när man bombar oskyldiga. Du rättfärdigar ju detta så du kanske inte ser det mönstret?

  Det var väldigt länge sedan jag hörde ett ord om Hezbollah. Är det ännu en tillfällighet att dom dyker upp som ”terrorister” nu när USA med hjälp av Israel vill in i Iran och Syrien? Jag tror inte det…

 9. Att Hizbollah kallas för terrorister beror på att de riktar våldet mot just civila (till skillnad från Israel som inte har som mål att döda så många civila som möjligt).

  Det är denna skillnaden som vissa vägrar att inse. Om så länge terrorgrupperna får mer stöd ju fler de dödar så lär de fortsätta

 10. ”Att Hizbollah kallas för terrorister beror på att de riktar våldet mot just civila (till skillnad från Israel som inte har som mål att döda så många civila som möjligt).”

  Försöker du vara rolig??

  Menar du att IDF dödar militanta islamister, terrorister och gerillasoldater? Du! Läs en tidning, lyssna på nyheter, se på TV!

  Visserligen har israelerna nu mördat ett antal observatörer från FN, men annars tycks de mest träffa civila, bomba civila hus, mangla ner palestiniers bostäder, hålla 10 000 palestinska fångar, bryta mot varenda konvention som finns.

  Den sortens lögner är rent smaklösa!

 11. Leffe om nu Israel mestadels bombar civila byggnader där Hisb’allah och andra terrorister gömmer sig och gömmer sina vapen så borde det vara helt legitimt för Hisb’allah och andra ”terrororganisationer” spränga upp civila bostäder i Israel eftersom att många Israeler är utbildade soldater och har vapen hemma.

  Om Hisb’allah är terrorister för att det riktar in sig på civila mål så är Israel en terrorstat som riktar in sig på att döda civila och komma med ursäkter om att dessa byggnader är vapengömmor för terrorister och att terroristerna gömmer sig där.

  Ska man spränga ett helt hus för att 5 terrorister gömmer sig där bland 200 civila?

 12. Antar det finns ett nytt namn för landägare som skyddar sitt land mot inkräktare: terrorist :)

 13. Jonas #9: ”Sandbuzz -> Det är just USA som Israel har lärt sig av. Ser du inte att de använder samma teknik, WAR ON TERRORISM-taktiken! Genom att använda sig av denna taktik kan man göra vad som helst och folket kommer knappt att reagera när man bombar oskyldiga. Du rättfärdigar ju detta så du kanske inte ser det mönstret?”

  Nej, jag menade att Israel skulle ha lärt av USA som startade en landinvasion av Iraq strax innan luftkriget. Jag rättfärdigar inte bombning av oskyldiga, tvärtom, detta skrev jag:

  ”Håller med Björn F., Israel hade varit mycket längre fram nu om de hade tagit en landinvasion strategi med 50,000 – 100,000 trupper mot Beirut istället för detta evineliga luftbombardement. Kriget hade då varit slut nu, Hezbollah desimerat till ingenting, det hade antagligen också sparat en hel del civila liv och förstörelse av infrastrucktur.”

  Om ni har svårigheter att förstå mina underliga uttryck på svenska ber jag om ursäkt.

 14. Jinge skrev: ”Sandbuzz! Kul att du relaterar information från IDF. Den KAN ju vara sann, det kan sådant Memri säger oxo vara ibland. Men det är kraftig papegojvarning när man inte ens reserverar sig för riktigheten.”

  Ja du, att ”IDF rapporterar att Hezbollah’s militanta del är vältränade, välbeväpnade, en riktig formidable fiende, och har grävt ner sig under 6 år längs hela gränsen till Israel.”
  …det är många källor som anser detta också bla. militär i NATO. Vad MEMRI säger vet jag inte.

  Vad mina teorier om Al-Qaeda anbelangar: Det är helt mina egna teorier, och jag har varken hört eller sett IDF eller MEMRI uttala sig om al-qaeda, så jag förstår inte din papegojvarning?

 15. ”Att Hizbollah kallas för terrorister beror på att de riktar våldet mot just civila (till skillnad från Israel som inte har som mål att döda så många civila som möjligt).”

  Men Leffe. Om Israel inte medvetet riktar sitt våld mot civila, vilket bombhögern hävdar, hur kommer det sig då att en klar majoritet av de som dödats i Libanon är just civila? Ekvationen går inte ihop.

  Glöm inte heller att det är Israel som har dödat absolut flest. Så vem är egentligen terroristen?

 16. ”om nu Israel mestadels bombar civila byggnader där Hisb’allah och andra terrorister gömmer sig och gömmer sina vapen så borde det vara helt legitimt för Hisb’allah och andra “terrororganisationer” spränga upp civila bostäder i Israel eftersom att många Israeler är utbildade soldater och har vapen hemma.”

  Ja, precis. Så enkelt är det. Det är märkligt (nåja) att galningarna som försvarar Israels massiva terror mot Libanons befolkning på detta sätt inte tycks inse att deras makalöst cyniska argument, om det är giltigt, i så fall är allmängiltigt.

 17. Jonas skrev: ”Det var väldigt länge sedan jag hörde ett ord om Hezbollah. Är det ännu en tillfällighet att dom dyker upp som “terrorister” nu..?”
  Det är nog bara i din värld de ”dyker upp” plötsligt. Hizbollah har ju regelbundet skjutit missiler och gjort terrorattacker över den israeliska gränsen ända sen Israel lämnade södra Libanon år 2000, vilket Unifil (FN-styrkan) frustrerat rapporterat om i sex års tid. Det är ju inte minst därför som EU länge velat terrorstämpla Hizbollah, något som endast ett enda land (Spanien) blockerat.
  Israel begår många oförlåtliga övertramp i detta krig, men det ursäktar inte det fanatiska Hizbollah – med sina Hitler-hälsningar och sitt programmatiska judehat – för fem öre.

 18. Jonas: ”Israel begår många oförlåtliga övertramp i detta krig, men det ursäktar inte det fanatiska Hizbollah – med sina Hitler-hälsningar och sitt programmatiska judehat – för fem öre.”

  Ursäktar kanske inte, men förklarar judehatet givetvis…

 19. Kjell: Hur vet du att ”Hitler-hälsningarna” är en referens till nazismen? Historien sträcker sig längre tillbaka än till andra världskriget vet du. Att vi tolkar en höjd högerarm som en sk. Hitlerhälsning beror på våra referensramar; hälsningen har bra mycket äldre rötter än nazismen, vilket jag hoppas att du vet om.

  Eller var skolbarn som fram tom. 1942 svor trohet till den amerikanska flaggan medelst “Hitlerhälsning” (i det här fallet kallades hälsningen för Bellamy salute) nazister?

  Varför hälsningen blivit tabu i Europa efter andra världskriget är ganska uppenbart, men stigmatiseringen behöver inte gälla i övriga delar av världen. Jämför exempelvis med sk. “hakkors” eller svastikor, som tolkas på olika sätt i olika delar av världen; i Europa är det givetvis tabu, med tanke på det arv vi har att bära, men i exempelvis Indien har symbolen en helt annan innebörd.

  Alltså: Vet du att hälsningen på bilden är en referens till nazism?