Aftonbladets Bloggportalen en usel pingtjänst


Aftonbladets Bloggportale.se måste vara Sveriges sämsta pingtjänst alla kategorier. Förr hade jag den inlagd så att jag automatpingade när jag sparade ett nytt inlägg, numera har jag tagit bort detta.

Orsaken är enkel, pingar man inom ett begränsat antal minuter igen så tror bloggportalen att det är spam och lägger in den pingande bloggen i filtret för ett dygn framåt. Och hur många gånger upptäcker man inte ett stavfel när man läser igenom vad man nyss publicerat?

Jag tog således bort den från autopingningen. Men vad hjälper det. Igår kunde jag inte pinga Bloggportalen alls, och det ville jag eftersom jag skrivit om en av Aftonbladets artiklar. Men jag slapp ur spärren någon gång inatt, och nu skulle jag pinga igen eftersom jag just har skrivit om fyrverkerier, något som också Aftonbladet har gjort. Men hur det nu har gått till så är jag åter i spärrlistan och försvinner först inatt klockan 02.00

När man skriver till Aftonbladet och frågar vad det är som händer så får man i normalfallet inte ens ett svar. Antagligen tycker man från tidningens sida att bloggarna är gnälliga och att vi ska vara glada för att vi får en returlänk någon gång ibland. Och någon möjlighet att skanna bloggarna manuellt tycks man inte ha.

Twingly hade en del barnsjukdomar i början, men man visste alltid att de tog tag i problemen

i samma ögonblick som de fick kunskap om dem. Idag går Twingly perfekt, lika säkert som Johans intressant/knuff/nyligen/bloggar alla punkt se.

Men det är tråkigt, och det ger ett oprofessionellt intryck.

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Bloggportalen, Bloggosfären, Twingly, Aftonbladet, Intressant, Knuff, Nyligen, Bloggar, Lemonad, Portaler, Pingtjänster[/tags]


5 svar till “Aftonbladets Bloggportalen en usel pingtjänst”

 1. Den tycks också ogilla att man dubbelpingar ett inlägg. Jag gjorde det igår när jag infogade en länk till Aftonbladets senkomna rapportering om polisens allmänna övervakning, men lades då i karantän i ett dygn. Finns det några andra skäl att pinga bloggportalen än då det finns en länk till Aftonbladet att rapportera? Som bloggportal betraktad kan den inte mäta sig med Knuff, inte minst för att den inte registrerar lika många bloggar.

  Vidare tycks den emellanåt helt enkelt missa nya inlägg, vad det nu kan bero på. Kanske en robot som inte fungerar, men jag vet ärligt talat inte hur den identifierar sig så det är svårt att veta. En bot ska förutom flödet också ta huvudsidan, Bloggportalen tar bara flödet (och det kan jag inte se utan att ladda ner någon gigabyte loggfil).

 2. Hur märker ni att ni hamnat i karantän? Dyker inte inläggen upp hos Bloggportalen då? Eller är det bara att man inte får nån länk från Aftonbladet?

  Om det är det första har jag aldrig blivit satt i karantän. Vilket ju är underligt eftersom jag är felstavningarnas okrönte mästare. Men är det, det senare alternativet kanske det har hänt ett antal gånger (men jag utgick från att Aftonbladet väljer vad de vill länka och inte länkar allt).

  Jag får mellan 5 och 50 besök per dag direkt från bloggportalen. Så för min del är det idé att pinga bloggportalen som jag ser det.

  Jag har också märkt att bloggportalen ganska ofta missar länkar mellan bloggar. Å andra sidan gör knuff det ibland också, men inte lika ofta. Att knuff gör det ibland ser jag på Technorati, som i och för sig missar en del av det som knuff hittar.

 3. Det är länkarna som inte dyker upp i tidningen. Dessutom så har det inte med stavning att göra, det handlar om att man automagiskt pingar igen om man har BP liggande som autoping.

  Inläggen dyker då upp 02.00 då filtret rensats.

 4. OK. Då har jag nog blivit avstängd för första gången idag faktiskt. Jag pingar automatiskt och får i stort sett alltid rätta mina inlägg när jag läst igenom dem efter publicering.

 5. Men hur är det – ska man pinga på allt? Då menar jag om man skrivit något som int eberör Aftonbladet, eller Twingly som exempel. Ska man pinga i alla fall då till dem? Jag har faktiskt ingen vidare koll på det här. Och hur är det med intressant – ska det pingas separat?

  Technorati har jag iofs reggat mig på men dit pingar jag aldrig.