Aftonbladet och Mona Sahlin


De senaste veckorna har Aftonbladet, eller i vart fall delar av dess redaktion, fört en intensiv kampanj mot Mona Sahlin.


Det är många
som uttalat sig, en del på ett sätt som fått mig att höja ögonbrynen. Bland annat så har Lotta Gröning öppet skrivit att hon anser att det kommande valet av Mona Sahlin inte är medlemmarnas val utan ”gubbgängets”, d.v.s. partiledningens, vilket i det här fallet avses vara Persson, Ringholm och Nuder.

Det är en tolkning som jag fäster stor tilltro till eftersom den korresponderar helt med min egen uppfattning. Britta Svensson på Expressen gjorde en genomgång av Sahlins tillkortakommanden och hennes slutkläm var något i stil med – det här handlar inte om Toblerone. Den inställningen har många av Aftonbladets medarbetare ställt upp på verkar det som.

Min egen uppfattning om Sahlin behöver jag knappast redogöra för eftersom jag vid ett antal tillfällen skrivit om den här, sök på Sahlin om du är nyfiken. Men det blir lite lustigt när man betraktar Aftonbladets inställning. Idag har Lena Mellin en stort uppslagen artikel som till stor del försvarar Sahlin. Det är bra, sådant behövs också, men det blir extra intressant om man vid samma tillfälle läser Britta Svenssons artikel.

Det skulle vara skojigt att vara en fluga i taket i Aftonbladets fikarum när deras politiske reporter och ledarskribenterna sitter och pustar ut med en kopp kaffe..

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Socialdemokraterna, Lena Mellin, Lotta Gröning, Aftonbladet, Partiledarvalet, Britta Svensson, Expressen, Politik[/tags]


Ett svar till “Aftonbladet och Mona Sahlin”

  1. Jag har varit med i partiet sedan slutet av 60-talet. Blir Sahlin ordförande så slutar jag. Jag kommer inte att betala medlemsavgiften innan kongeressen varit!