Aftonbladet berättar om störd svensk

Idag berättar Aftonbladet en angelägen historia, något som kanske kan inspirera en hel mängd av de svenska folkpartister som ännu inte kommit ut som – folkpartister.

AB: ”För att förverkliga sina brandmansdrömmar valde Jacob att bli soldat och slåss för Irak. Aftonbladets Johanne Hildebrandt och Mats Strand har letat upp och följt svenske Jacob på hans farofyllda uppdrag. Jacob är posterad på en amerikansk bas i Irak. Hans regemente har förlorat rekordmånga soldater.”

Historien är säkerligen mycket viktig, hur kan en svensk ung grabb åka till USA, ta värvning, och sedan åka till Irak för att döda araber? Sedan ber jag de observanta lägga märke till den första meningen i det jag citerar av Johanne Hildebrandts artikel. Han åker dit för att – slåss för Irak. Frågan är om journalisten gjort en tankemässig vurpa, halkat på tangenterna eller är det möjligen en freudiansk felskrivning?

Han visar upp sig själv som ett exempel. Nu borde rimligen alla liberaler omedelbart bege sig till ett värvningskontor i USA för att hjälpa grabben i hans förvärv. Vilka kan det bli som åker? Per Ahlmark, Fredrik Malm, Nyamko Sabuni, finns det möjligen fler liberaler?

Enligt Aftonbladets hemsida säger han: ”- De (USA) gav mig en chans jag aldrig fick i Sverige..”

Det kan möjligen bero på att det inte anses politiskt korrekt att döda muslimer i Sverige. Aftonbladet ska ha heder av att de inte lämnar ut hans efternamn i artikeln.

(Om någon betalar för att läsa artikeln så skulle jag vara tacksam för en kopia att läsa efteråt..)


Är detta ett exempel på brandmansdrömmar?

Läs den otäcka historien i – Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Per Ahlmark, Fredrik Malm, Nyamko Sabuni, Irak, Kriget mot Terrorismen, Svensk Soldat, Folkpartiet, Bombhöger, Aftonbladet, Politik[/tags]

  31 comments for “Aftonbladet berättar om störd svensk

 1. Charlie
  31 mars, 2007 at 13:04

  Det där är självklart frågan om en psykisk sjukdom. Fick han inte leka med en brandspruta så väljer han kulspruta. Antagligen en mycket grov störning.

 2. 31 mars, 2007 at 13:45

  Ja, istället att vara legosoldat (utan tillhörighet till någon arme) har man möjlighet att ansluta sig till USA-s arme istället, bara om man har lust att skjuta människor..! Jag tror att Jackie Arklöf skulle göra det samma som den där Jacob..!
  MEN… Tänk vilken psykopat ska återvända till Sverige..(Jacob) efter den blodiga kriget i Irak där mördades ca 1 miljon människor..! Tänk! Hans dröm är att skjuta och döda… ”barndomsdröm” ..!
  Eftersom vår psykovård är överbelastad, kan vi gärna skicka patienterna till USA att förverkliga sina drömmar.

 3. 31 mars, 2007 at 13:55

  Är det fel att önska honom något ont i Irak? Han åker ju trots allt dit för att förverkliga sina speldrömmar av för många timmar av Quake 3, Counter-Strike och så vidare..

  Psykinstitution, nästa.

 4. 31 mars, 2007 at 14:15

  I.a.f. inte mer ont än vad han gör andra…

 5. 31 mars, 2007 at 14:33

  Ur artikeln:

  ”Han slänger upp den [kulsprutan] på axeln som om den inte vägde någonting och går mot sitt rum med långa kliv. De andra soldaterna lyser upp när de får syn på honom, de ropar: What s up, big man? How s it going? Alla verkar känna Jacob. Hela tiden kommer det fram folk och hälsar och pratar. Han är artig, vänlig och omtänksam mot alla. Den stora kulspruteskytten som ska få en utmärkelse för sina insatser i strid strävar alltid efter att vara hedervärd och handla rätt. Han verkar väcka allas beskyddarkänslor. Basens befälhavare, överste Bo Balcavage, kallar Jacob speciell, en sådan människa som man kan se Gud i. – Jacob är en genuint bra människa och ni borde vara väldigt stolta över honom i Sverige, säger han. Fältprästen säger att Jacob är ett av skälen till att han orkar stiga upp på morgonen, att han är godhjärtad och fantastisk.”

  Läs gärna också Matteusevangeliet 7:1-6.

 6. maccia
  31 mars, 2007 at 15:14

  Journalisten halkade säkert inte på tangenterna eftersom alla inövade klicheer finns med i rapporteringarna som ”fredsbevarande trupper”, ”terrorister” och inte motståndsmän osv.

  Journalisten har dessutom valt att låta sig ”bäddas in” bakom citat, ”trygga amerikanska soldaters ryggar” slut citat.

  Det är ingen Sgrena Guiliani det handlar om med andra ord. Denna ”journalist” kommer inte få en svärm av maskingevärseld från ”trygga amerikanska soldater” så länge hon gör vad som förväntas av henne…

 7. Christer W
  31 mars, 2007 at 15:30

  Borde han inte enligt svensk lag vara åtalbar? Har inte vi förbjudit svenskar att vara legoknektar?

 8. 31 mars, 2007 at 16:49

  Christer W: Har inte vi förbjudit svenskar att vara legoknektar?
  Bra fråga..! Jag undrar det också… Finns det någon som kan svara på fråga..?

 9. 31 mars, 2007 at 17:09

  Stefan Olsson skrev: ”… Basens befälhavare, överste Bo Balcavage, kallar Jacob speciell, en sådan människa som man kan se Gud i. – Jacob är en genuint bra människa och ni borde vara väldigt stolta över honom i Sverige, säger han. Fältprästen säger att Jacob är ett av skälen till att han orkar stiga upp på morgonen, att han är godhjärtad och fantastisk.”
  Och nu har jag en fråga till:
  Om muslimer går i krig och tar med sig sina imamer, och ”ser Gud” inom dem som skjuter för att det är kul…då kallas dem fanatiker!
  Nu fattar jag inte… verkligen. Är det inte exakt samma fanatism på USA-s sida också..? Vad tror ni mina damer & herrar..? Vad är det för värld vi lever i..?

 10. 31 mars, 2007 at 17:14

  Det var inte jag som skrev ovanstående, utan Aftonbladet.

 11. 31 mars, 2007 at 18:03

  Jacob har gjort något som han säkert tycker är hedersvärt och jag förstår inte dömmandet av honom innan ni har fått chansen att personligt sitta ner och tala med Jacob. Enligt artikeln har han tagit värvning hos den Amnerikanska armén för Iraq. Nyckelordet här är ”FöR IRAQ”.

  Nu är jag inte för attacken mot Iraq, det har hänt och inte mycket vi kan göra åt nu, men jag har förmågan att sätta mig in hur andra tänker och dömmer inte ut Jacob baserat på pure speculation om vad som drev honom att ta detta steg.

  Att Jacob tog värvning hos Amerikanarna är inte åtalbart som det spekuleras om. Ens liv, kropp och själ tillhör ägaren och inte något land. Skulle en invandrare som blir medborgare och som gör militärtjänst i Sverige vara åtalbar hos sitt ursprungsland? En eventuell fiende till Sverige kan se Svenska försvaret som en legoknektarmé också, ne’est pas?

  En invandrare till USA och Canada har konstituell rätt att ingå i försvaret av sitt nya land. However, en immigrant i Canada som inte än är medborgare får endast göra sin militärtjänstgöring i The Reserves. I USA kan de ingå i regular forces.

  Jacob kommer, om han överlever, belönas med Amerikanskt medborgarskap som tack för sin uppoffring till USA och folket i Iraq…

 12. Jim
  31 mars, 2007 at 18:25

  Denne Jacob lär som redan har sagts uppfylla kriterierna för psykopati. Om han återvänder till Sverige borde SÄPO verkligen granska honom. En klar säkerhetsrisk. Fast egentligen kan jag tänka mig att han likväl också blir hyllad föreläsare på liberalers och sverigedemokraters kongresser. Sådana är ju dom allt mer brunblå strömningarna i detta land. Massmördande rasister och halv-gangsters med bristfällig utbildning blir ”beskyddare” och hjältemodiga motståndsmän blir ”terrorister”. Vem försöker dom lura? ”Kriget mot terrorismen” – det största spektaklet sedan nazi-tyskland ”attackerades” av Polen eller då Vietnam anföll USA.

 13. maccia
  31 mars, 2007 at 20:41

  Är det måhända ”antisemitiskt” att ange Jacobs egentliga namn efternamn och klantillhörighet?

  Något säger mig att den stinkande dynga av arabhat som möjligen attraherat denna ”svenska” yngling att själv sätta sig bakom kanonerna knappast enbart härrör från DN och AF…

 14. 31 mars, 2007 at 21:22

  Han ville bli BRANDMAN Maccia!

 15. Kask
  31 mars, 2007 at 21:40

  Zarkow #13 får mig att tro att han missat något.
  Kolla denna film på:

  http://www.atlanticfreepress.com/content/view/1268/81/

  Den visar hur ”äran och frihetens modiga kämpar” inför demokrati och fred i Irak. Snacka om att ”förverkliga sina speldrömmar” (Ryan #3).

 16. Kask
  31 mars, 2007 at 21:44

  Kolla denna film:

  http://www.atlanticfreepress.com/content/view/1268/81/

  Som Ryan skriver ”förverkliga sina speldrömmar”…

 17. 1 april, 2007 at 01:37

  Rayan har alltid någon pärla i begaget :-) ”att förverkliga sina speldrömmar”…Exakt! :-)
  Och liknande galningar kan bli förebild för våra ungdomar som spelar och skjuter i TV-spel…att ansluta sig senare till USA-s arme..! Skrämmande.

 18. Christer W
  1 april, 2007 at 02:18

  Sandbuzz, vi har en hel drös lagar som reglerar vad svenskar får göra och inte göra. Du kan bli åtalad i Sverige för ett brott i ett annat land. Tyvärr minns jag inte hur lagstiftningen ser ut när det gäller värvning till knekt. För länge sedan var det en diskussion om det bara skulle vara lagligt att vara med i FN-uppdrag och av regeringen sanktionerade sådana.

 19. 1 april, 2007 at 07:29

  ”Sandbuzz, vi har en hel drös lagar som reglerar vad svenskar får göra och inte göra.”

  I know. Alla länder har det.

  ”Du kan bli åtalad i Sverige för ett brott i ett annat land.”

  Det tror jag säkert de försöker med. Jacob kan ju bli Amerikansk medborgare och avsäga sitt Svenska. Good luck justitiedepartementet…

  Sverige har ingen jurisdiction i Iraq eller USA. Om Jacob är legal alien i USA tror jag att Sverige kan inte röra honom, han är då under Amerikanskt jurisdiction så till vida han inte redan hade begått brott i Sverige innan han kom till USA. Om han begår brott i Iraq, så kommer USA att sköta eventuella rättsmål.

  Men jag är ingen jurist, och kanske inte du heller Christer…

 20. maccia
  1 april, 2007 at 12:39

  Ok. då, Brandman oavsett.

  Men vad får honom att vilja släcka ut liv istället för bränder…

 21. 1 april, 2007 at 15:13

  Maccia, vad är ”klantillhörighet” och varför sätter du ordet ”svensk” inom citationstecken? Finns det något som tyder på att denne Jacob inte skulle ha svenskt medborgarskap?

  Oavsett vad man anser om det vettiga i hans val av aktivitet – personligen tycker jag att det finns viktigare saker att göra, jobba för Save the Children i Darfur bara som ett exempel – men allt det här pratet om ”psykfall”, ”mentalt störd” etc tycker jag är hemskt arrogant. Har man bra argument för sina åsikter behöver man inte ta till sådana anklagelser.

 22. 1 april, 2007 at 15:33

  Anna!

  Man kan utan vidare utgå ifrån att någon som tar värvning i den amerikanska armén för att åka till Irak är en personlighetsstörd individ. Den manliga normen innebär visserligen en kraftigt förhöjd testosteronhalt under ungdomsåren men det är utomordentligt ovanligt att någon beger sig ut i krig av det skälet. Dessutom är Irakkriget ett folkmord som initierats på falska grunder från början till slut.

  Även om gossen ifråga har en avvikande politisk uppfattning, avvikande från den svenska normen, så är det ändå ett mycket drastiskt steg. Om en politisk övertygelse är så stark att en person tar värvning i en främmande makts armé så är praktiskt taget alla indikationer uppfyllda för att man ska kunna konstatera en personlighetsstörning av relativt allvarlig art.

  Och jag kan försäkra dig om att mina argument mot Irakkriget inte är av den arten att jag behöver förstärka det med tomma ord och utgjutelser.

 23. 1 april, 2007 at 16:51

  Jag skulle inte ha några problem med att ta värvning i amerikanska armén.

 24. 1 april, 2007 at 17:20

  Stefan! Men du har inte gjort det. Eller hur?

 25. 1 april, 2007 at 17:32

  ”Man kan utan vidare utgå ifrån att någon som tar värvning i den amerikanska armén för att åka till Irak är en personlighetsstörd individ.”

  Jaså? Det tycker jag inte alls är en obestridlig sanning. Men jag medger att jag varken är psykolog eller psykiater och inte kan avge ett expertutlåtande eftersom jag inte känner killen. Det gör å andra sidan inte de som skriver här heller, som är bergsäkra på att det handlar om en psykopat eller ett psykfall. Jag sade att det var arrogant att uttrycka sig så och jag står kvar vid det.

 26. 1 april, 2007 at 18:07

  Psykopat kanske, psykfall en definitionsfråga, personlighetsstörd med stor sannolikhet enligt min uppfattning.

  Dessutom förefaller det efter vissa citat som killen dessutom är tokreligiös.

  Avstår dock från att säga vad jag tycker om det. Det behövs nog inte..

  Dessutom: Jämför du med andra svenska soldater så åker de i grupp. De åker för att delta i IFOR-styrkan, det tillsammans med 330 andra. Det är en väldig skillnad mot att ta värvning i marinkåren…

 27. 1 april, 2007 at 18:52

  Allmän känd sak är att ingen normal människa kan skjuta på oskyldiga civila på gator och jubla, sjunga och vara glad för detta..!
  Framförallt att definiera Irakkriget och liknande brott som ”barndomsdrömmar”…medan för alla friska & normala individer kriget är MARDRÖM. Dessutom, borde man tänka på hur STÖRD som barn Jacob var när allt detta ingår i hans ”sago-drömmar”.
  Psykopat eller inte, allt talar om människans höga fanatism & extremism, med grunder från ”barndoms drömmar”.

 28. 2 april, 2007 at 18:56

  Märkligt vilka gedigna kunskaper om denne Jacobs psykiska hälsa ni har. Jag imponeras av er förmåga att ställa diagnos utan att ha träffat personen ifråga. Imponerande.

  Som sagt, jag skulle inte ha något problem med att ta värvning i amerikanska marinkåren. Men jag kommer inte att göra det för att jag vill inte ut i kriget. Däremot har jag stor respekt för dem som faktiskt törs göra detta. Även om USA:s insats i Irak spårat ur är det ändå bättre med amerikanskt styre än muslimsk extremfundamentalism. Att majoriteten av Irakiska folket skulle välja att låta ”motståndsrörelsen” ta över istället för USA är inte sant.

 29. Ex-Soldat
  5 april, 2007 at 03:19

  Kritisera går ju bra, men kom igen nu!?

  Tror ni inte att de flesta som åker vill göra en insats för att skydda och främja fred, inte mörda!!?

  Helt j-vla makalöst vilka kommentarer som har fällts här!!!

 30. 5 april, 2007 at 07:49

  Stefan Olsson sa ironiskt: ”Jag imponeras av er förmåga att ställa diagnos utan att ha träffat personen ifråga. Imponerande”.
  Ärligt talat, jag skulle inte önska träffa liknande människor utan vakter :-) …för att ställa en diagnös :-)
  Jag överlevde kriget på Balkan och sen utbildades till bildterapeut med fördelen att jag är konstnär. Mest jobbade jag med barn som gick genom traumatiska krigshändelser. En del pojkar hade också ”drömmar” som Jacob – att skjuta på alla sina grannar i hämnd.
  Hade han (Jacob) sagt att han är i Irak för att ge sin insats att ett land stabiliseras, då skulle man tänka att människa har något mål med heder och samvetet, ansvar och medkänsla. Men, så fort han sa att det är hans ”barndoms dröm” … då kom jag ihåg pojkar som träffade jag i barnmottagning för 5 år sen. Att man har liknande drömmar redan som barn, grunden är TRAUMA. Läs modern psykologin av Arthur Janov & Erik From, (t.ex.) så ska du förstå.
  Annars, förstör jag inte om vilka muslimska fundamentalister talar du när du nämnder Irak :-) Har du också glömt bort massförstörelsevapen som huvudorsak..? :-) Det att du stödjer kriget i Irak förvånar mig inte. Som dem flesta moderata, även du, skulle hänga med i varje krig för att vara ”städare” till USA-s militären.

 31. Daniel
  14 april, 2007 at 00:54

  Shia och Sunni. Det ar forklaringen till de flesta problemen i Irak. Det finns alldeles for mycket fattigdom i mellanostern och detta skapar fanatiska muslimer. Jag har bott har nere sedan ett antal ar tillbaka och i de allra flesta lander sa ar shia fortryckta. De forlitar sig blint till sin religion eftersom att det ar i princip det enda de har. Inte sa konstigt att det finns en del som blir fanatiker och terrorister.

  Om bara Sunni och shia kunde sluta och braka. Arligt talat vet jag inte varfor de inte kan halla sams men om de kunde ge sig skulle manga problem i Irak va ur varlden.

Comments are closed.