Aftonblad, men inga nyheter


Att kvällspressen blir alltmer lik hänt i vecket är knappast någon större nyhet, det är faktiskt ingen nyhet alls.

Nu har jag kollat in tidningens hemsida för att se var den första ”nyheten” finns och jag blev tvungen att skrolla nedåt och först på den fjärde skärmen hittade jag en uppgift som jag betraktar som en nyhet. Den handlar om att ett charterplan var tvunget att nödlanda någonstans.

Samtliga ”artiklar” ovanför den hade med olika kändishistorier att göra, och först på den femte och sjätte sidan började ”nyheter” att presenteras. Jag har inte jämfört med Expressen eftersom det är lika illa där. Vad det betyder för tidningsbranschen vet jag givetvis inte men man kan anta att kvällstidningarnas pappersupplagor kommer att försvinna. De sjunkande upplagesiffrorna tyder också på det.

Jag konstaterar helt stilla att det som förr kallades ”kvällspressen” får allt mindre med nyhetsförmedling att göra. Ingen nyhet, jag vet, men jag var bara tvungen att skriva om det…

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Aftonbladet, Kvällspress, Mediekritik, Kändisar, Skvaller[/tags]


3 svar till “Aftonblad, men inga nyheter”

  1. Jo jinge, jag skrev något liknande för någon vecka sedan, om smörjebörjan hos Aftonbladet.

    ”Under morgonen har jag som vanligt bläddrat mig igenom Aftonbladet. Förutom en brand i den svenska turistön Phi Phi i Thailand skrivs knappt något av mer seriös karaktär märker jag, på framsidan.”

    och,

    ”De har stor makt att skapa debatt och få människor att aktivt ta ställning, men väljer dock nästan uteslutande att skriva om Britney Spears, Anna Nicole och så vidare fortsatta Hollywood drama. Vad hände till exempel med den där lilla rutan högst upp på sidan där det gick att läsa om Aftonbladets grundare? Denna verkar ha bytats ut med enorma annonser från Blocket, Viktklubb.se och någon mötesplats för singlar.”

  2. Ja, jag tycker mig se en väldigt tydlig trend vad gäller fördumning av media över hela spektrat nu när t.o.m. du börjar skriva om Britneys rakade kroppsdelar… :-)