Ååh Laleh, jag ger mig!


Själv tillhör jag de alltfler TV-befriade medborgarna. Då jag dessutom sällan lyssnar på musikkanalerna i radio så har jag missat Laleh.

Jo, en låt hade jag hört förut, men det var också allt. Men när hon tilldelas rock-björnar och grammisar så läser jag en tidningsartikel om henne.

Det ledde till att jag googlade och hittade hennes hemsida. Bortsett från lite tramsig beundrarpost så innehåller den också ett antal videos som jag laddade hem. Jag erkänner det direkt och utan förbehåll. Det största som hänt vårt musikliv sedan Jakob Hellman.


16 svar till “Ååh Laleh, jag ger mig!”

 1. Nu är ja ju en erfaren ”kulturbloggare” själv, och har egna husgudar. Men ett har jag lärt mig att det är att smaken är som baken – eller som många bakar – mycket delad. Hennes musik är bra! Mycket bra! Men vi är nog inte ens Jakob Hellman! Alls! Om jag någonsin blir en jästbloggare här så har jag en allmänt hattad artist som jag avgudar. Skulle gärna göra ett reportage om henne! Här!

 2. Ja Fredag, det är en utomordentligt charmig ung dam. Men jag är GRYMT impad av att hon gjort skivan själv och spelar alla instrument. Dessutom är hon inte så plastig som alla andra sångerskor. Hon är helt enkelt outstanding.

 3. Brukar inte hålla med herrarna så ofta. Dock i detta fall. Jag har lyssnat på Laleh sedan skivan kom förra våren. Hon är ett gott exempel på fungerande mångkultur; Cornelisstuk varvat med orientaliska rytmer och bra, men högst personlig pop. Och så är hon ju så förbannat charmig! Lyssna t ex på låten Storebror när hon sjunger ”har en massa fuffens för sig, jag vet inte vad det rör sig om”. Man bara smälter..

 4. Jag måste tyvärr anföra motsatt åsikt mot de föregående kommentatorerna. Nog för att hon är charmig och jag vill kramas när jag ser henne, men hennes musik står jag inte ut med. Tyvärr.

 5. Det mest spännande med Laleh är hennes förmåga att göra olika typer av musik. Låten ”Bostadsansökan” är en samhällskritisk satir i Cornelis-klass (såväl text som framförande). Låten ”Live tomorrow” är mer poppig, ligger s a s tidlöst i tiden och kan säkert vara kommersiellt stark också.

  Helt otroligt debutalbum, fantastiskt duktig tjej!

 6. Jan E ”Lyssna t ex på låten Storebror när hon sjunger ”har en massa fuffens för sig, jag vet inte vad det rör sig om”. Man bara smälter..”

  :-)

  Se på videon då! Vi är nog många som smälter.. :-) Som Jonas skriver, mångsidig och ett otroligt debutalbum!

 7. Där ser man så olika smaken kan vara! Själv får nästan en allergisk reaktion när hennes musik spelas på radion. Jag slänger mig på fjärren för att få in nåt annat…

  Till och med hennes röst stör mig rejält; liksom lillgammal, och….och…äsch, kan inte formulera det riktigt :-)

  Däremot verkar hon som person ha massor med klokhet och integritet, så missförstå mig rätt!