300 000 i demonstration mot kriget


I New York demonstrerade 300 000 människor igår mot Bushs vettlösa krig mot Irak.

En av orsakerna till att det har blivit en allt hetare sak i USA är att 69 amerikanska soldater dödats under april månad. Hur många legosoldater som dödats framgår inte.

Andra bloggar om: , ,

[tags]politik, irak, bush[/tags]


4 svar till “300 000 i demonstration mot kriget”

  1. Ofta stör jag mig på att de amerikaner som är emot kriget, ofta är det pga. dess stora kostnad och de döda amerikanska soldaterna. Alldeles för sällan nämns det Irakiska folkets lidande och att ett helt land kastats kanske flera decenier tillbaka i sin utveckling. Jag hoppas att detta bara handlar om skev rapportering i medierna och inte den verkliga amerikanska oppinionen.

    BTW. Jag vet inte hur det just nu ser ut i Irak. Kriget var en väldigt dålig ide och ett tillbakadragande nu med en gång skulel vara bra för USA, men vad skulel då hända med Irak?

  2. Jo men det finns förhoppningsvis tillräckligt många tänkande amerikaner oxo. Men personligen tycker jag att Bush & Co ska ställas inför en krigsförbrytardomstol..

  3. Jag förstår inte riktigt varför just denna demonstration hypats så mycket? Det har varit mycket större demonstrationer tidigare som knappt nämnts i pressen. Och, med all respekt för den amerikanska fredsrörelsen, 300 000 i New York är en tämligen ynklig siffra hur man än tittar på det.

  4. Ska vi gissa att i morgon har NMI en postning där man hävdar att enligt polisen i NY det bara var 275.000 som demonstrerade och att media bör gå ut med rättelse.