Kommer Reinfeldt sparka Miljöpartisten?


Just nu så surrar en liten pseudofråga på tidningarnas ledarsidor. Kommer Fredrik Reinfeldt att sparka landshövdingen på Kalkstenshawaii trots att hon bara genomfört det som är traditionell borgerlig politik?

Frågan är intressant, Reinfeldt har under ett antal år låtsas vara en socialdemokrat light och ska han fortsätta att lyckas med den bedrägliga politiska framtoningen så behöver han agera. Att den moderatledda regeringen för en politik som gynnar just sådana som entreprenören Max Hansson måste han i så fall bortse ifrån. Nu kan det tänkas att han kan ha användning för denne miljöpartist någon annanstans, och då kanske det kommer att heta att hon avgår ”frivilligt”.

DN: ”Under Samuelssons ledning har länsstyrelsen godkänt en rad ifrågasatta byggprojekt. Det behöver inte vara fel. I frågor av det här slaget har landshövdingen stort utrymme att göra egna tolkningar. Det förhindrar stelbenthet och byråkratiskt pedanteri. Och oavsett vad man tycker i sakfrågan är det bra att landshövdingen tar ställning i den kontroversiella frågan om hur strängt strandskyddet ska vara. Men förutsättningen är att hon tolkar lagen lika, oberoende av person. Även Gotland ska med lag byggas.”

Att Marianne Samuelsson genom sitt myglande lyckas skrämma ett stort antal miljöpartister råder det ingen som helst tvekan om. De flesta är visserligen genuint borgerliga men alla inser att den här sortens händelser väcker ont blod bland koalitionskamraterna. Det finns inte en enda

bild
vänsterpartist som inte anser att Samuelsson ska hoppa på båten och lämna Gotland, även om säkerligen en stor majoritet inom (S) anser att hon bara skött sitt jobb, något som säger mer om det partiet än vad ledningen önskar.

Denna händelse visar i blixtbelysning hur dumt det är att låta politiska hänsyn styra hur man tillsätter viktiga ämbeten. Ska man nödvändigtvis försäkra bortgjorda politiker en fortsatt försörjning så kan man väl istället låta dem bli något slags funktionärer vid hovet. Där skulle de i alla fall inte lyckas utmärka sig negativt.

i Andra om: , , , , , , , , dn1 svd12 ab12 ex1 t

[tags]Samuelsson, Marianne Samuelsson, Gotland, Kalkstenshawaii, Miljöpartiet, Landshövding, Max Hansson, Payex, Politik[/tags]


18 svar till “Kommer Reinfeldt sparka Miljöpartisten?”

  1. som vanligt när det gäller pengar så betyder annat (standskydd,miljö,allemansrätt)ingenting
    Det räcker inte med avsked ,det behövs skadestånd

  2. Marianne Samuelsson står rätt ensam, flera landshövdingar ställer sig inte bakom henne, och
    Lars Bäckström, landshövding i Västra Götaland,säger:

    –?Man kan få dispens av allmänna skäl men inte i egenskap av sin ställning i samhället.

    Med det sätter han fingret på en vital punkt i en demokrati…
    Marianne Samuelsson borde omedelbart avskedas.

  3. Den där Ken, är det inte han som är aktiv på diverse SD-bloggar och Info-14?

  4. Ken bevisar förmågan genom att hugga i sten så gnistorna yr… :-)

    Du grabben! Det var vänstern som avslöjade skiten!

  5. Vilken dröm att se kungen omgiven av svansande avdankade politiker där de främsta svansarna får delta i hans morgontoilet

  6. Reinfelt hurrar säkert över att det är en gammal miljöpartist som gjort bort sig. Gäller att se fram emot valet. Han kommer inte att göra ett vitten. Vi gotlänningar får dras med inkompetensen.

  7. Den där ken, är inte jag.
    För övrigt är det hemskt hur vissa politiker agerar. Det här fallet är sanslöst.

    • Ken: ”Den där ken, är inte jag. För övrigt är det hemskt hur vissa politiker agerar. Det här fallet är sanslöst.”

      :-) Tur för dig det… :-)

  8. Gillar idén att sätta avdankade politiker att jobba vid hovet. Mycket bättre än att nu ge dem viktiga roller vid ambassader och länsstyrelser..

  9. Jag har på min blogg envetet uppmärksammat korruptionen på Gotland och idag har jag tolkat Gotlands moderata riksdagsledamots uttalande som en initierad bekräftelse på Gotlands utbredda korruption. Rolf K Nilsson uttalar sig i en tidningsartikel enligt följande:

    ”Han berättar att han inte tror att Gotlands landshövding är ensam om att resonera som hon har gjort, i samband med att hon gav Max Hansson rätt till sina byggen.
    – Jag har mött det många gånger. Men det gör det inte mindre fel.”

    Eftersom Rolf K Nilsson varit verksam inom kommunalpolitiken, vid sidan om sitt arbete som ledarskribent på Gotlands Allehanda innan han vid senaste valet blev riksdagsledamot, så borde alltså den inställning han säger sig mött härröra från kommunpolitiken där centern och socialdemokratern har växlat som styrande parti och stått för i stort sätt samma korrupta myndighetsutövning.

    Artikeln där Rolf K Nilsson uttalar sig finns här: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5425344

  10. Jag är inte förvånad. Alltför många politiker gör xakt likadant, Marianne S har bara varit så klumpig att hon blev avslöjad.
    Hon kommer inte bli avskedad för konsekvensen skulle bli att rätt många fler av henns like måste då sägas upp.

  11. dU ”Ken” vad i hela friden har detta med Olof Palme att göra !?.Prova på Buttericks om de säljer fler gummihjärnor.

  12. Tyvärr kommer hon inte att sägas upp … Det bästa för sverige vore att alla politiker o deras familjer begick kollekivt självmord.

    O då är jag snäll normalt förodar jag avrättning med 10W glödlampa (för att förstå denna måste ni tänka lite).

    M Gren

  13. äh, inte tusan kommer hon att kickas! Hon tillhör samma politikeradel, samma klass som Reinfeldt och de ser främst om varandra partiskillnader till trots.