Lars Vilks hotad genom SITE Institute


Idag berättar Svenska Dagbladet i en TT-artikel att Lars Vilks är dödshotad av en medlem i en grupp som utpekats som terrorgrupp av USA. Det är knappast speciellt förvånande med tanke på att Vilks anses vara en av religionen Islams värsta motståndare i Sverige och att han ständigt utsätts för anklagelser om rasism från dess utövare.

SvD: ”En svensk medlem i den islamistiska al-Shabaab-milisen i Somalia har uppmanat muslimer att döda konstnären Lars Vilks som avbildat profeten Muhammed som rondellhund. – Var än du är, om inte i dag så i morgon, ska du veta att vi inte har glömt dig, säger al-Shabaab-medlemmen Abu Zaid i en videovarning till Vilks, enligt den amerikanska gruppen SITE som inriktat sig på bevakning av islamistiska gruppers budskap på internet.”

Det intressanta med uppgifterna som jag citerar är egentligen källan, SITE Institute. Som bekant startades SITEs systerorganisation MEMRI av den israeliska underrättelsetjänsten, något som idag har gjort MEMRI ((Svenska Dagbladets ledarredaktion länkade till MEMRI i många år)) till en alltmer tveksam rapportör om terrorism. SITE Institute har till stor del övertagit MEMRIs roll att plocka fram olika islamistiska hot, videoband eller vanliga bandspelarband från bland andra Usama bin Laden. Band som ofta misstänkliggörs bland annat för många hävdar att det inte är bin Laden som visas eller hörs på banden.

Så här skriver Wikipedia om SITE Institute: “The SITE Institute was founded in 2002 by Rita Katz and Josh Devon, who had left the Investigative Project (a private Islamist-terrorist tracking group). In early 2008 it ceased its operations, and some of its staff formed the SITE Intelligence Group, a for-profit entity, to continue some of its activities.”

Läser man sedan vidare om Rita Katz på Wikin så hittar man denna text: “Katz, a fluent Arabic speaker, was born in Basra in Southern Iraq in 1963 to a well-to-do Iraqi Jewish family. After the Six Day War and shortly after Saddam Hussein’s Ba’ath Party seized power in Iraq in 1968, her father was arrested on charges of spying for Israel… …Katz’s mother managed to escape on foot with her three small children to Iran, and from there they made their way to Israel.”

Att den israeliska medborgaren Rita Katz far dömts och avrättades som israelisk spion betyder givetvis ingenting när det gäller hans dotter. Men personligen är jag mycket misstänksam mot vinstgivande företag som kan producera videos med en för många år sedan bortgången terrorist som bin Laden. Framför allt eftersom de islamistiska hemsidor dessa kommer ifrån oftast är placerade i – USA. Om verkligen al-Qaida skulle annonsera sina angrepp i förväg, skulle man då göra det i USA där Echelon har kontroll över all datortrafik precis som FRA har i Sverige?

it , , , , , , , svd ab dn sds dagen svt


3 svar till “Lars Vilks hotad genom SITE Institute”

  1. Memri kommer jag ihåg främst för de textade inslagen där det talades arabiska. Flera gånger så var översättningen ren lögn. Det är väl allmän kunskap att Memri konsekvent valde ut inslag som framställde araber och muslimer på ett negativt sätt. Det borde också vara allmän kännedom, men jag tvekar på att det är det, att Israel själva ibland står bakom publicerandet av antiisraeliska och även rent antisemitiska artiklar i pressen i mellanöstern. Det är ju av yttersta vikt för Israel att kunna peka på sådant. Källa på det till och med: http://www.haaretz.com/print-edition/news/idf-reviving-psychological-warfare-unit-1.148155

  2. Oj den Rita Katz! Hahaha! Det är en riktigt stygg varelse som skulle passa utmärkt som machiavellis underhuggare! Googla på Rita Katz och läs. Det finns fler negativa och kraftigt ifrågasättande artiklar om henne och deras verksamhet än vice versa. Man tror inte det är sant.
    Hur kan SITE och MEMRI få agera som de gör utan att vara stämplade som desinformatörer och propagandister är ett stort under?!? Det mest intressanta är dock hur få känner till att de sk. ”översättningarna ” vinklas till att svartmåla islam eller extremissera densamma.