Den israeliska massakern

Att det blivit tydligt för världen hur israeliska soldater beter sig mot fredsaktivister är en god sak, tidigare har det spridits många historier om hur IDF:s soldater behandlar palestinier på Västbanken och i Gaza, men många har av bekvämlighets- eller ideologiska skäl valt att tro att dessa historier var partsinlagor, något som är omöjligt efter morden på ett antal fredsaktivister.

AB: ”En hel värld har reagerat med bestörtning över Israels våldsamma angrepp på Fredsflottan. Både EU och FN har fördömt Israels övervåld och kräver en opartisk, trovärdig och öppen utredning om vad som hände. De ansvariga måste ställas till svars. FN:s säkerhetsråd återupprepar resolutionerna 1850 och 1860 om att Israel måste häva blockaden och tillåta humanitära leveranser av varor och byggmaterial till Gaza. Säkerhetsrådets uttalande är enhälligt, vilket innebär att USA också står bakom det.”

Israeler har en tämligen märklig inställning som grundas på ett antagande om att ”alla är emot dem”. Detta antagande används för att skydda dem själva och deras nationella identitet. Det förefaller, i alla fall för en utomstående betraktare, som att man är utomordentligt ovillig att ens försöka förstå att en nation inte får behandla civila på ett omänskligt sätt. Brutalitet får endast användas när man fysiskt behöver skydda sig, och inte mot ett par skeppslaster med civilpersoner som kommer med nödhjälp åt fångarna i Gaza.

Det är sedan länge känt att Israel har fängslat tusentals palestinier, många av dessa sitter inlåsta i israeliska fängelser utan vare sig rannsakan eller dom, en hel del av dem är dessutom – barn. Man struntar i omvärldens kritik mot detta, man struntar i världens klagan över hur man behandlar palestinierna i Gaza och på Västbanken. Man påstår att de palestinier som bor i Israel inte diskrimineras utifrån sin religion eller etnicitet.

Idag har israelerna och dess armé bjudit in världen till första parkett, nu kan inte ens de allra värsta galenpannorna undgå att se att något är väldigt illa ställt med den nation som är så angelägen att kalla sig för ett heligt land.

i Tags: , , , , , , , , ab123 svd1234 dn1234 ex123 gp dagen t

  22 comments for “Den israeliska massakern

 1. 2 juni, 2010 at 06:56

  De kanske inte kan undgå att se det, men hävda Israels oskuld gör man i vilket fall. Avskyvärt.

 2. N
  2 juni, 2010 at 07:15

  Israelerna behåller de döda för obduktion! Är det för att ta reda på vad de som sköts i huvud och bröst dog av? Jösses! Turkarna är ju muslimer och blir inte glada av att man rotar i deras dödas kroppar. De betraktas ju som martyrer som dött för fiendens hand och dessa får inte ens tvättas eller röras utan begravas så som de dött.

  Israelerna får verkligen avstå från att provocera turkarna ytterligare!

  • Josef
   2 juni, 2010 at 10:17

   LÄs om länkar i kommentarsreglerna! / Jinge

  • Josef
   2 juni, 2010 at 11:12

   Israelerna är vana att provocera och de kommer fortsätta som vanligt. Det krävs en enad front mot dessa barbarer för att dem skall förstå att dem inte är ”untouchables” !
   I Turkiet har det dykt upp pensionerade generaler och olika opinionsbildare , journalister samt andra elitister som sagt att turkarna på båtarna får skylla sig själva att dem var med på båten. Men det är gott , nu kommer det fram vilka som betalar deras extralöner !
   Turkiet har ett folk i landet som är cryptojudar (kabbalistiska) som inte ens gillas av den genuina judiska minoriteten. Googla ” Sabbateans ”
   Dessa människor är värre än sionistiska frikyrkor. Jag blev informerad om dessa på 80-talet men avfärdade dessa som galenskaper ;) , till några trädde fram p g a deras hyckleri mot medmänniskorna i landet.
   Överbefälhavaren i Turkiet nu är en sådan och det var bara en tidning i landet som bevisade dessa påståenden med en bild men fick göra avbön eftersom elitisterna hotade om stängning av tidningen intrång i privatlivet.
   Googla ” Ilker Basbug duvar ”
   Nobelpristagaren är en sådan även han, att han fick priset var politiskt. En mer hatiskt och egocentrisk man får man leta efter, killen har t o m byggt ett eget museum för egna pengar. Han gjorde bort sig på bokmässan i Göteborg (innan priset) när en svensk journalist frågade han om vad han tyckte om hans beslöjade kvinnliga läsare och blev rabiat samt sa att han inte ville att de skulle läsa hans böcker ( måste vara den enda författaren som inte vill att hans bok skall läsas av folk han inte gillar ).

   Så när västvärlden säger att Turkiet har en islamistiskt folk och regering så bör man ta det med en nypa salt.

   Hoppas att ni orkade läsa igenom ;)
   Tog bort länkarna och hänvisar till google istället.

 3. Curre
  2 juni, 2010 at 07:31

  Som alltid, mycket bra skrivet!
  Bra sammanfattat!!
  Nu, …kanske nu vaknar världen och vågar agera …hoppas, hoppas, hoppas….
  Synd bara på de drabbade. Både nu och genom tiderna av förtryck..

 4. Sniff
  2 juni, 2010 at 08:17

  Det viktigaste är att vi alla vågar diskutera utan rädsla för antisemitstämpeln.
  Fick frågan vad jag har emot judar? Svarade inget, lika lite som jag har mot araber eller muslimer. Men jag har väldigt mycket emot en stat och människor som tycker att övervåld, förtryck och apartheid är ok!
  Över 60 år av hjärntvätt har gett effekt och vissa kan inte tänka sig att israel kan göra fel.
  Denna misstag får inte israel tiga och ignorera sig genom som de nästan alltid gjort innan, det måste till verkliga handlingar.

 5. Sara G
  2 juni, 2010 at 08:43

  Hur kan förövare betrakta sig själva som offer, det går över min horisont.
  israel borde omedelbart öppna Gazas gränser, riva muren och låta bildandet av en palestinsk stat utefter 1967 års gränser upprättas. Det finns ingen annan väg ur det här…

 6. Curre
  2 juni, 2010 at 08:57

  föresten, ..är det någon som vet vad de stora (och en del rika!) arabiska länder säger, gör och tänker agera?
  Fortsätter de bara att se på? Kommer de hjälpa till?
  Varför inte ena sig och ”hjälpa till” lite mer?
  (..förmodligen svårare än det verkar då religösa och ekonomiska intressen styr…., eller??)

  • Rawia Morra
   2 juni, 2010 at 11:39

   Kuwaits parlement röstade för ett förslag om att Kuwait drar sig ur arabiska fredsinitiativet.

   Qatars prins Hamed var förbannad och fördömde och krävde att Israel tar konsekvenserna för blodbadet och sa: Israel ställer oss araber ansikte mot ansikte med sanningen. Det var i ett ekonomiskt möte i Qatar där hundratals dignitärer från hela världen applåderade medhållande.

   130 saudiska författare, journalister och andra personligheter krävde detsamma, att alla arabländer drar sig ur de löjeväckande fredsfarserna som spelas upp med jämna mellanrum.

   Libyens Muammar Qaddaffi lada ansvaret för massakern på flottiljen på USA och dess försvar av Israel i alla väder.

   Egyptierna kräver att fredsavtalet med Israel rivs, att man stryper gasen som regimen exporterar till Israel och insisterade på öppnandet av Rafahs gränsövergång.

   Listan kan bli hur lång som helst men alla är överens om att många fler skepp ska skickas till Gaza och att remsan ska byggas upp igen. Och alla är överens om att de ansvariga ska ställas inför en internationell domstol.

 7. 2 juni, 2010 at 09:15

  Man kan inte undgå att se att det fortfarande finns galenpannor som tar Israels agerande i försvar. Dessa hävdar även att Palestinierna inte behandlas illa av de Israeliska myndigheterna med IDF i spetsen.
  Märks när man bloggar om ämnet att det finns ett antal blindstyren som inte vill inse hur sanningen ser ut. Har aldrig fått så mycket hatmejl som nu när jag själv kritiserat Israels agerande.
  Verkar vara som om Israel lobbyns företrädare gör allt för att försvara, dölja sanningen eller komma med rena lögner för att försöka rättfärdiga mördar staten Israels agerande mot Palestinierna.
  Fy vilka vidriga individer det finns där ute!

 8. Mariam
  2 juni, 2010 at 09:18

  Nicaragua fryser sina diplomatiska förbindelser med Israel

  http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=128726&sectionid=351020706

 9. Curre
  2 juni, 2010 at 10:21

  Någon som vet vad som händer med skeppen och den hjälp/bistånd som finns ombord?
  Kommer den nå Gaza? I så fall, hur? Land/sjövägen?
  ??

  • N
   2 juni, 2010 at 11:44

   Det libanesiska fartyget som kapades i februari 2009 är fortfarande i israelisk ägo och även det som fanns ombord. Nu är jag nyfiken på vad som händer med alla mobiletelefoner och bagage och plånböcker man stal från fredsaktivisterna.

   • mfa
    4 juni, 2010 at 04:06

    Det kommer antingen att förstöras eller nyttjas för israeliska intressen.

 10. Stefan
  2 juni, 2010 at 11:48

  Hela historien är skrämmande och schockande. Kan fortfarande inte förstå hur någon kan skicka sina soldater till internationellt vatten och borda civila fartyg med civila personer ombord. Att dessutom skjuta folk som sover…jag fattar det fortfarande inte.

  Som jag skrev tidigare så finns inte ”Israel” som ett land för mig längre. Varje gång jag hör detta ”lands” namn så ryser jag.

  Ett är klart i alla fall och det är att jag kommer aldrig någonsin köpa varor eller tjänster från det ”landet” mer. never in my life ! För mig gäller total bojkott !

  Och som vanligt Jinge, du skriver väldigt bra !

 11. Sara G
  2 juni, 2010 at 12:15

  Dear friends,

  Israel’s deadly raid on a flotilla of aid ships headed for Gaza has shocked the world.

  Israel, like any other state, has the right to self-defence, but this was an outrageous use of lethal force to defend an outrageous and lethal policy — Israel’s blockade of Gaza, where two thirds of families don’t know where they’ll find their next meal.

  The UN, EU, and nearly every other government and multilateral organization have called on Israel to lift the blockade and, now, launch a full investigation of the flotilla raid. But without massive pressure from their citizens, world leaders might limit their response to mere words — as they have so many times before.

  Let’s make the world’s outcry too loud to ignore. Join the petition for an independent, international investigation into the raid, accountability for those responsible, and an immediate end to the blockade in Gaza — click to sign the petition, and then forward this message to everyone:

  http://xxx
  The petition will be delivered to the UN and world leaders, as soon as it reaches 200,000 names — and again at every opportunity as it grows and leaders choose their responses. A massive petition at a moment of crisis like this one can demonstrate to those in power that sound bites and press releases aren’t enough — that citizens are paying attention and demanding action.

  As the EU decides whether to expand its special trade relationship with Israel, as Obama and the US Congress set next year’s budget for Israeli military aid, and as neighbours like Turkey and Egypt decide their next diplomatic steps — let’s make the world’s voice unignorable: it’s time for truth and accountability on the flotilla raid, and it’s time for Israel to comply with international law and end the siege of Gaza. Sign now and pass this message along:

  http://xxx

 12. Lotta
  2 juni, 2010 at 12:25

  Mycket bra skrivet, men tyvärr så finns det fortfarande galenpannor som tror på det Israel säger, som tror att alla som försöker vara solidariska och kämpa för Palestinas sak är lögnare och terrorister.

 13. masse
  2 juni, 2010 at 12:40

  Det är intressant, men samtidigt nedslående, att lyssna till Sveriges Radios rapportering om händelserna. I går hette det att kapningen av fartygen skedde på internationellt vatten. I dag heter det ”utanför Israels kust”. Undrar hur det hade låtit om Iran hade gjort något motsvarande.

 14. Gripen
  2 juni, 2010 at 14:54

  Jag läser lite i amerikanska vänster media och de kallar attacken ”Memorial day massacre” och det har varit protester i USA mot Israel men som vanligt röstade kongressen att inte fördöma Israel, men de har inte folket i USA backom sig så folk opinion undersökningar som visade att stödet för Israel var record lågt i USA och det var både vänster och högern i USA som tyckte det.

  Nu har Israel också gjort en krigshandling mot Turkiet som nu har rätt att få stöd av NATO mot Israel enligt artikel 5 in NATO stadgarna, Israel är inte med i NATO så det ska vara väldigt lätt för NATO länderna att bestämma sig för vad de ska göra skulle man tro men detta är en stor test på NATOs hållbarhet. USA kan komma att få bestämma sig om man ska hålla ihop NATO och offra Israel eller skydda Israel och offra NATO.

  • Martin Forsman
   2 juni, 2010 at 20:53

   Om ryktet stämmer kommer nästkommande stora konvoj till Gazas belägrade folk att få eskort av turkisk flotta. Det kommer då bli mycket intressant att se hur USA behandlar det delikata problemet med en konflikt mellan ett NATO-land och Israel.

   Just det faktum att såväl Egypten som Turkiet tagit tydligt avstånd från Israel efter deras inhumana krigsaktion mot en obeväpnad konvoj är väl det enda positiva man kan urskilja ur denna tragiska händelse.

 15. alandalus
  2 juni, 2010 at 20:35

  Vet inte om det nämnts i bloggvärlden än men Svenska Fotbollsförbundet ser över möjligheterna till att ställa in den fotbollsmatch som enligt planerna skulle spelas mot apartheidstaten på fredag.

 16. MN
  3 juni, 2010 at 07:25

  man bara måste läsa detta:
  http://xxx
  Hoppas det är ok att jag länkar till detta Jinge.
  Läste det o tyckte det var bra skrivet och jag brukar läsa din blogg dagligen o vill dela med mig lite.

Comments are closed.