Rasismen är SD:s enda idé


Att även Sverige fått in ett rent rasistparti i Sveriges Riksdag, ett parti lär partiledaren skrev i en debatt-
artikel i Aftonbladet
att:
”Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

Det luktar inte bara trettiotal, det är i högsta grad trettiotal. Aftonbladet fick mycket kritik för att man släppte fram artikeln, och såhär i efterhand kan vi konstatera att Jimmie Åkesson faktiskt fick fram grunderna för partiets politik, något som man idag försöker klä i en ny Socialkonservativ dräkt. SD:s problem är förstås att alla ser exakt vad det handlar om. Dagens Nyheter gör en kort utvärdering idag:

DN: ”Den 19 september 2010 steg jublet på Sverige-
demokraternas valvaka. Med 5,7 procent av svenskarnas röster hade man för första gången tagit en plats i riksdagen.

Då pratade man om att det skulle bli ”som i Danmark” där nationalistiska Dansk Folkeparti etablerat sig som landets tredje största parti.

Fjorton månader senare har drömmen om Danmark falnat något för Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson.

– Dansk Folkeparti lyckades väldigt snabbt föra upp frågan om kostnaderna för invandringen på den politiska agendan. SD har använt riksdagens utredningstjänst otaliga gånger för att ställa frågor där de har velat få fram det som de kallar för ”invandringens kostnader”. Men de har inte riktigt fått de svar som de vill ha, säger Ulla Ekström von Essen, filosofie doktor i idéhistoria vid Södertörns högskola som har bevakat Sverigedemokraterna, till DN.se.”

Det är närmast en lustig detalj att man inte lyckats plocka fram ”invandringens kostnader” trots att man utnyttjat Riksdagens utredningstjänst. Man kommer givetvis inte att lyckas maskera den öppna rasismen med att kalla partiet för något annat än det är. Dagens snilleblixt från partiet, att hota anställda med böter på hundra tusen kronor ifall de berättar något för en journalist är ett missgrepp av format.

Själv tror jag att det blir precis motsatsen, med ett sådant misstroende så kommer de anställda att bli mer benägna att utnyttja meddelarfriheten, och media kommer att skärpa skyddet av sina källor.

it Andra om: , , , , , dn1 svt sr svd ex ab1 gp


17 svar till “Rasismen är SD:s enda idé”

 1. Ja det är en skam att SVerige har ett rasistiskt parti i riksdagen, och om det nu stämmer att moderater och miljömuppar bestämt sig för att liberalisera möjligheterna att komma in i landet så kommer bara det leda till att SD sväller. Här där jag bor så blir det allt glesare med svenskar, liberaliserar man reglerna i det läget så har man inte fattat varför SD blir större.

 2. Ja de försöker snygga till partiets rykte genom att hänga av sig rasistkostymen och istället börja tala om kriminalitet och socialkonservatism. Antagligen kommer någon snart att sammanställa alla rasistskandaler som drabbat partiet under de senaste åren, då får man se alla nötter som håller på SD, minns ni den där nazzetönten i Filipstad t.ex. :-) Levi KLausen

  http://jinge.se/politik/levi-klausen-i-filipstad-lamnar-sd.htm

  De borde visa inslaget igen i TV, det är det roligaste jag har sett nångång tror jag. Jag undar om han kom in i kommunfullmäktige i Filistad, eller om han redan var där?

 3. Jag tycker att det är otäckt det där med SD, hur fan kommer det sig att det finns tiullräckligt med razzar för att rösta in dem?

 4. Ja, dom försöker naturligtvis göra det lättare för alla andra partiers beskärda del av rasister att rösta på SD. (Dom är rätt så många men mörkertalet är stort).

  Tyvärr har dom sitt möte på en av mina gamla arbetsplatser, ironiskt nog några kilometer från den nybyggda mosken!

  Ja ja

 5. Tänk att SD fattat så lite av Islam. Det är ju en fin religion, långt modernare än den kristna. Nåja, 600 år i alla fall… :-)

 6. Hittade just Levi Klausens intervju på YouTube.
  Den stackarn framstår ju som en, å huvudets vägnar, mindre välrustad 15-åring, som just klivit av moppen och tagit ett par folköl.
  Allmänt tycker jag att lyteskomik är både pinsamt och tveksamt, men då det handlar om en person som valt att satsa på politiken och, eftersom han, enligt egen utsago, förstått att man inte kommer någonstans genom kalla sig nazist, anslutit sig till SD, ja då skrattar jag på mig med gott samvete.
  Tur att Nils Ferlin slapp se den person som nu satt Filipstad på kartan.

 7. Ja det är så som du skriver i rubriken. Jag har varit medlem men hoppade av efter att ha träffat en grupp andra medlemmar, jag blev rädd att bli betraktad så som jag uppfattade dessa, huliganer som drevs av sitt hat. Jag har tänkt på Breivik åtskilliga gånger efter det.

 8. SD döljer jättemycket för dem som inte är med i innersta kretsen. Om folk ens anade hälften så skulle partiet aldrig sitta kvar i riksdan efter nästa val.

  • Väldigt mycket tyder på att du har rätt.
   Nazi-sånger på interna möten, överfall mot journalister, hot mot partianställda m.m.

   • En kvinnlig SR-journalist blev fysiskt fråntagen sitt arbetsmaterial, ombord på en finlandsfärja, efter att ha dokumenterat partiledningens svinerier.

    • Det har sagts att inspelningsutrustning och inspelningsmedia hamnade i sjön.
     Bådar inte gott…