Åkesson passar i sparkdräkt

Jimmie Åkesson har uppenbarligen ett behov av att revanschera sig efter Breiviks massmord i Norge. Alltför många har väl pekat på det faktum att det enda svenska partiet som Breivik gillade var Sverigedemokraterna.

Åkesson på Brännpunkt i SvD: ”Det är kristendomen och dess värderingar som utgör grunden på vilket vårt samhälle vilar, trots att det tycks vara svårt för många att acceptera. Därför gör det mig illa berörd att man idag valt att återigen politisera gudstjänsten i samband med riksmötets öppnande genom att upplåta delar av gudstjänsten åt att låta en imam och en rabbin predika inför församlingen.”

Man kan ju tycka att Åkesson har annat att bekymra sig för. Sverigedemo-
kratiska riksdagsmän har gett sig på vakter vid Stureplan samtidigt som de varit berusade av alkohol och dessutom kanske av narkotika. Är man så aggressiv att ens egna livvakter får ringa till de uniformerade kollegorna för att se till att den aktuelle riksdagsmannen transporteras till Kronobergshäktet över natten, ja då borde det inte kännas hotfullt att omges av präster, en rabbin och en imam.

Men det kanske inte är det som tynger de främlingsfientligas partiledare, det är kanske den dramatiska tillbakagång som deras systerparti i Norge gjort och som det danska systerpartiet väntas göra. Plötsligt blåser det motvind för de främlingsfientliga och då hjälper det inte ens med sparkdräkt för Åkesson i Storkyrkan i morgon.

it Andra om: , , , , , svd1 dn1 ex ab ekot

  9 comments for “Åkesson passar i sparkdräkt

 1. 14 september, 2011 at 19:19

  Hmm..Det låter bekant det där med sparkdräkt!? Trodde att sparkdräkten var reserverad för Sverigedemokraten Mattias Karlsson då han uppenbarligen icke hittar någon folkdräkt att ikläda sig i.

  • 14 september, 2011 at 19:38

   Det kanske gäller alla SD-gökar? Min första rubrik var Åkesson allergisk mot religion? Men jag bytte till sparkdräkt pga barnsligheten.. :-P

 2. KalleB
  14 september, 2011 at 19:30

  Har han blivit religiöser på gamla dar?

  Ja ja

 3. lingon
  15 september, 2011 at 11:13

  Tja, enligt nuvarande regerings inriktning ska väl den kristna religionen bort helt för att istället övergripande införa Mammons dito?!

 4. Anna
  15 september, 2011 at 12:19

  Vem är det egentligen som politiserar kyrkan, om inte Jimpan själv?

  F ö undrar jag över varför man öht håller gudstjänst i samband med riksdagens öppnande.

  • 15 september, 2011 at 12:22

   Förr så var ju Kungen guds ställföreträdare här, när monarkins makt förflyttades över till den nya riksdagen så behöll man vissa ceremonier, bland annat den kyrkliga. Så TROR jag att det gått till, men vet inte.

   • Anna
    15 september, 2011 at 12:57

    Så är det nog. Men som nybliven republikan OCH medlem i kyrkan (är väl lite religiös light, så där) tycker jag det hela är en smula, hm, underligt.

    Staten och kyrkan skildes ju åt för flera år sedan.

 5. Mauritz
  15 september, 2011 at 19:21

  Åkesson är en ärthjärna med folkdräkt.

Comments are closed.