Vårdval Stockholm?


Som många av sidans besökare vet så har jag problem med hjärtat, och har haft dessa problem ett antal år. Tidigare så gick jag hos Aleris, men när jag förstod att Aleris lurat landstingets skattebetalare på miljontals kronor genom att debitera för undersökningar som aldrig gjorts så sade jag upp mitt eget kundförhållande till företaget.

Idag har Aleris övertagits av Wall Enberg och deras företag Investor AB, ingen kan rimligen begära att jag som socialist ska gå till Wall Enberg för att få mina vårdbehov tillgodosedda? En sådan sak skulle snarare förvärra mina hjärtbesvär än lindra dem. Jag mejlade därför Filippa Reinfeldt som drev igenom Vårdval Stockholm. Som svar fick jag ett mejl från en politisk sekreterare i moderaterna som kopierade in 400 ord från någon slags reklamskrift, men inget svar på frågan om vart jag skulle vända mig.

Min fråga var kanske för svår, jag frågade helt enkelt om vilken landstings-
anställd hjärtspecialist som jag kunde vända mig till. Är det akut så är det förstås närmaste sjukhus, men jag behöver gå på regelbundna kontroller och det anser inte Södersjukhuset att de har tid med, därför remitterar de vidare till Wall Enberg och deras kriminella dotterbolag, Aleris. Det sistnämnda företaget lär ha betalat tillbaka ett antal miljoner till landstinget men jag tvivlar på att alla låtsasunder-
sökningar är påkomna som sådana och att företagets ägare har skott sig rejält på bedrägerierna.

Men det är förstås helt i linje med den borgerliga regeringens agerande för att privatisera sjukvården. Men något vårdval finns inte för hjärtpatienter, det är bara privata vårdföretag som gäller om man bortser från akutvården. Att kalla det för vårdval är falsk marknadsföring…

it , , , , , , , ab ex svd dn e24


16 svar till “Vårdval Stockholm?”

 1. vem vet, om några år till med borgerligt styre kanske vi sitter med en situation som den i USA, försäkring i olika klasser, där den som betalar dyraste försäkringen går före…

 2. Ack ja.

  Rätt få människor vet ens vad vårdval innebär. (Dito gäller tex AF Fas1-3)

  Vad ännu värre är att varje landsting/region har fått leka fram sin egen modell.

  Stockholm har naturligtvis den mest privatvårdcentralsgynnande modellen. Är man förvånad?

  Sedan tror jag det är så att din valda VC-läkare skall remittera dig till en kardiolog om anledning finns.

  Sedan tillkommer väl en massa olika regler/löften (Regionolika) om tider för tillgänglighet etc etc som i sista ändan kan göra att du tvingas till Wall Enberg eller börja om processen.

  • Sedan tror jag det är så att din valda VC-läkare skall remittera dig till en kardiolog om anledning finns.

   Nej det kan hon inte. Om jag vill ha en kardiolog vid SÖS, HS, KS så kommer jag att få besked om att vända mig till Aleris, eller möjligen Sthlm Heart Center. Alla opererade kranskärls-patienter behöver träffa en specialist minst var sjätte månad, och den typen av eftervård erbjuder inte Stockholms sjukhus, resurserna är avpassade för inneliggande och/eller akuta patienter.

   Du kan acka dig hur jävla mycket du vill men jag fick ett moderat reklambrev i stället för svaret att vårdal betyder betyder just vårdval. Jag har inte rätt att välja en landstingsanställd hjärtspecialist. Dessutom är min doktor på Aleris tjänstledig från SÖS på 50% för att arbeta på Aleris. Jag kan INTE begära att få min eftervård på SÖS.

   • Ok,tror dig. Som jag sa reglerna är en djungel inom och mellan landsting/regioner.

    Själv kom jag på en kontroll för ett par år sedan efter remiss av min vanliga dr.

    Sedan kan jag dessutom skriva en egenremiss till ett närliggande,ännusålänge”,regionstyrt minisjukhus utan större väntetider.
    (Tog en vecka att komma till och röntga foten förra året). (Angereds Närsjukhus). Dom har det mesta utom operationer.

    Har fö samma fel som du.

    ALLT är bättre i Väster!

    (Nä,skojar ba.. ;) )

    Vad skall du med en kardiolog förresten? En erfaren allmännläkare med hjärta som subspecialitet skall klara det mesta utom den sista 10%-en som då remitteras.

    • Jag tror inte att jag har någon allmänläkare med hjärta som specialitet. Nej, men det är inte mitt påhitt att jag ska göra ultraljud och EKG en gång i halvåret hos en specialist, jag har bara ett egenintresse av att hållas vid liv så länge som möjligt, så att jag får reda på hur det går… :-)

     Egenremiss? Skriver du ett mejl till specialisten och berättar att du har remitterat dig dit? :-P

     • Du är lika okunnig som alla andra inkliusive mig själv innan jag ******* med en ****** som kan detta.

      Det är din RÄTT att veta om din dr på Vårdcentralen är lite mer än AT och vad h*n har för subspecialistutbildning.

      En sådan kan tolka EKG minst lika bra som en råttforskande kardiologprofessor som dessutom är livrädd för ”kundkontakter”.

      Har du återkommande problem så är ju ultraljud ett bra sätt att kolla kapacitet och klaffar precis som cykelbelastningsprovet.

      If it works ,don’t try to fix it.

      Du kan ha perfekta värden på allt och stendö på vägen ut från superspecialisten.

      Ja,egenremiss funkar så,kanske inte i Hufvudstaden och det finns ju inga garantier.
      se tex:
      http://www.angeredsnarsjukhus.se/sv/Angereds-narsjukhus1/Angereds-Narsjukhus/For-dig-som-ar-patient/Vara-mottagningar/Vuxenmedicinskt-centrum/

      Jag skall fö bli medlem i en referensgrupp där.. ;)

 3. Lite osäker men jag tror ju kan begära visst sjukhus med specialistkompetens men kanske inte en specifik läkare,ja du kan önska.

 4. Ja du Jinge, du tar ett helt konsekvent beslut, avlid hellre i en vårdkö än att gynna Wall Enberg!

 5. Du kan trösta dig med i sthlm grävs du ner på en kommunal begravningsplats, ääh visst fan, du bor i Hanigen