Rädda Cyklopen


I dagens upplaga av Svenska Dagbladet så överraskar Sanna Rayman och Per Gudmundson genom att föreslå läsarna att de ska sätta in 500 kronor på postgiro 1607552-5. Det är ett bra förslag så det kan man inte förvisa även om det kommer från ”fel” håll.

SvD: ”Den 29 november brände någon ner kulturhuset Cyklopen i Högdalen. Misstankarna riktas mot den nazistiska rörelsen. Oavsett vem som bär skulden vore det enda rätta att bygga upp huset igen. Idag, när nazisterna marscherar i Salem, sätter vi in en femhundralapp var på Cyklopens postgiro¬konto 1607552-5.”

Så logga genast in på din bank och för över en slant till Cyklopen.

Andra om: , , , , ,

[tags]Cyklopen, Sanna Rayman, Per Gudmundson, SvD, Kulturstöd, Politik[/tags]

ab it


5 svar till “Rädda Cyklopen”

 1. Vilket trevligt initiativ av Per och Sanna, att aktivt ta ställning för kulturen oavsett ideologisk ryggsäck. Mer sådant!

 2. Fel håll? Om SvD är för demokrati och yttrandefrihet är det ju från rätt håll. Alltså enligt principen att jag håller inte med om vad du säger, men är beredd att dö för din rätt att säga det.

  Kanske inte dö i det här fallet, men stödja.

  Sett ur den synvinkeln tycker jag det kommer från precis rätt håll.

  Kanske påverkas jag av att jag röstar liberalt och finner detta tänkande normalt. Och att jag som liberal läser denna blogg med intresse och respekt trots att jag sällan håller med. Och att jag verkligen gillar idén om pengar till Cyklopen, och skickar en hundring själv.

  Tänk om det blir pengar nog att bygga upp alltihop och mer därtill. Då får nassarna se att det inte lönade sig för dem att bränna ner det, tvärtom.

 3. Vill bara påpeka att många var snabba att kasta misstankar mot nazister även när det gällde den stora diskoteksbranden i Göteborg. Och det stämde ju inte riktigt…