På spaning i valstugorna?


Nu har 2010-talets galnaste tid startat, valrörelsen börjar dra ihop sig till slutspurt och varje valstuga blir manege för förhoppningsfulla politiker. Vad de egentligen har för drömmar och förhoppningar vet jag inte. Men någon gång ska jag bege mig ut för att intervjua mina politiska meningsmotståndare hoppas jag.[column width=”49%” padding=”2%”]Egentligen skulle man ha någon sorts Audio Pocket Recorder om de säger riktigt korkade saker. Tyvärr har jag ingen men jag såg att någon firma annonserar ut en fullt användbar på Blocket för 1200 kronor. En del moderna mobiltelefoner lär ha någon slags inspelningsfunktion, dock inte min gamla Sony/Ericsson.

Jag tröstar mig med att det säkerligen finns andra som spelar in vad politikerna säger i valstugorna. Särskilt roligt vore det att spela in sverigedemokratiska flygbladsutdelare. Jag tror

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″] inte att det kan vara så svårt att få dem att prata på ett direkt olämpligt sätt, det är väl bara att starta inspelningen och vara tyst?

————–
För övrigt tycker jag
att opinionsundersökningar suger.

it , , , , , , , , dn svd ex ab [/column]


6 svar till “På spaning i valstugorna?”

 1. Problemet är att SD väljare inte fungerar som andra väljare, tror snarare att SD ökar mer ju mer ”olämpligt” valarbetarna uttrycker sig. Dessutom det du och jag tycker är olämpligt behöver inte vara det i allas ögon…

  Jag har själv stått i valstga och vet hur svårt det är när det kommer in någon med annorlunda åsikter, man försöker verkligen anstränga sig för att kunna hitta något gemensamt med de flesta potentiella väljare. Det ligger i sakens natur, om inte annat så kan man säga något allmängiltigt som besökaren kan tolka som att man håller med honom eller henne.

 2. Ja, det är som att stå på en produktmässa och försöka mumla ngt positivt om (som man vet) en undermålig produkt.

  Man bara hatar och ler.

 3. Det finns ljudinspelare med kanonljud för inte jättemycket pengar. Såg t.ex. en Zoom H2 som räcker gott för 650 kr på blocket. Vet produktionsbolag inom mediabranschen som använder dem. Men har du inte jättehöga krav finns det ju inbyggda ljudinspelare i många mp3-spelare och dessa kan man ju få för några hundralappar nu för tiden. Sedan finns ju dessa spionpennor som både filmar och spelar in ljud. Lär dock inte vara någon vidare ljudkvalité men men.

 4. Jag tycker man ska besöka Alliansens valstugor och låta dem svara på frågor som ställer dem mot väggen. Speciellt centern tänker jag plåga så mycket jag kan, exempelvis med frågor som:
  Ska vi tro på Calgren eller Maud när det gäller att Vattenfall ska sälja av vissa delar av sin verksamhet? Ska vi tro på Calgren eller Maud när det gäller att nya kärnkraftverk ska byggas? Centern tycker att EU ska bli en federation, innebär det att Sverige ska gå över till euro? När nu järnvägen totalt avregleras hur köper jag en biljett från en ort till en annan? Om Förbifart Stockholm byggs har Carlgren sagt att det är en mijövinst, hur mycket minskar då CO2-utsläppet?
  Ska vi inte hjälpas åt att ta fram spännande frågor som vi sedan går runt i valstugorna med? Alltid gör vi några riktigt osäkra vad de håller på med.