Amerikanska traditioner


I Sverige är vi väldigt amerikaniserade på gott och ont. Samtidigt som en majoritet av befolkningen är kritiska mot USA:s regering så är de allra flesta av oss oerhört fascinerade av landet och dess innevånare.

Amerikanska vanor sprider sig också över världen. Se bara på Halloween som alltmer finner fotfäste här. Hur många amerikaner som bor i Sverige minns jag inte, men jag har för mig att det rör sig om 20 – 30 000 stycken.

I vart fall så har min dotter importerat sin make från SF, CA. Bortsett från accenten så märks det hemma hos dem också på andra saker. När hon var liten så kom julgranen upp ett par dagar före jul tidigast. Men hennes man är van vid att den ska upp redan dagarna efter thanksgiving..

Han är ju också van vid de villor som i alla amerikanska bostadsområden är översållade med blinkande och pulserande ljus. Ja för någon snö har de ju inte i den delen av Kalifornien..

Så min dotter fick göra en kompromiss. Julgran en vecka före julafton, men då fick Chris som hennes man heter, smälla upp detta lilla hus hemma i vardagsrummet..

Jodå, huset blinkar.. :D Och det blir kalkon till julmiddag… :-P


2 svar till “Amerikanska traditioner”

  1. Har du adressen till stället i Stureby? jag är pigg på att dra dit och plåta, har för mig att det stått i bladen om den kåken..