Karl Sigfrid, för radikal för moderaterna?


Karl Sigfrids åsikter när det gäller integritet och stopp för diverse företag och myndigheters spionage på privatpersoner har alltid fascinerat mig. Nu har han skrivit en debattartikel i Aftonbladet som jag rekommenderar alla att läsa. Det tråkliga i sammanhanget är förstås att hans parti har en annorlunda uppfattning i frågan, moderater är precis som alltid bakåtsträvare.


Karl Sigfrid/AB
: ”För att Sverige ska vara ett tro-
värdigt hem för den fria informationen behöver vi ett reformprogram som stärker internetanvändarnas frihet och rätt till privatliv. Internetleverantörernas tystnads-
plikt bör endast kunna brytas efter domstolsbeslut. Inte som i dag efter beslut av polis och åklagare. Upphovsrättsorganisationers rätt att bryta sig in i bostäder för att exempelvis genomsöka en dator bör avskaffas. Enbart polisen ska kunna göra den sortens ingrepp i medborgarnas liv. Rätten att inte utsättas för ett intrång i hemmet måste väga tyngre än rättighetshavares intresse av att inhämta bevis mot exempelvis en fildelare.”

Men har han rätt eller har han rätt? Det finns inget alternativ, vi är på väg mot ett samhälle som motsvarar det gamla östtyska Stasi, och det finns mig veterligen bara ett parti som klart och entydigt motsätter sig den utvecklingen. Om möjligen miljöpartister protesterar mot den uppfattningen så

kan jag kanske medge att det finns 1 ½. Men alla ska vara klara över att skillnaden mellan Mona Sahlin och de borgerliga partierna är noll.

Andra om: , , , , , , , , , , , it

[tags]Karl Sigfrid, Integritet, Internet, IPRED-lagen, FRA-lagen, Storegror, Stasi, Östtyskland, Högerregeringen, Socialdemokraterna, Fildelning, Politik[/tags]


10 svar till “Karl Sigfrid, för radikal för moderaterna?”

 1. Det är ju i sig intressant att han skriver i Aftonbladet, det bör ju betyda att DN resp. SvD tackat nej.

 2. Han är modig… men han har nog satt sin sista potatis när det gäller högre politiska uppdrag. Han kanske blir medborgarvittne eller dylikt efter nästa val

 3. Det han verkligen visar på är att vi behöver ett system där väljarna kan göra sig av med enskilda politiker i partierna.
  Som det är nu så är det han som riskerar att inte finnas med i kommande val eftersom han inte följer partilinjen och kanske bli bortmanövrera av valberedningen.

 4. Moderaterna, trots allt prat om frihet och personlig integritet, framstår ju i dessa frågor snarast som värsta sortens kommunistdiktatur.

  Så Karl Sigfrid är nog för liberal för Moderaterna.

 5. Det finns bra och dåliga personer i alla partier. Vi sverige väljer efter parti idelogier istället personer som i USA och det har sina fördelar och nackdelar men i helhet tror jag det är bra för vi får inte person dyrkande kultur.

  Ett stort problem nu är att partierna har blivit så väldigt lika för att kunna arbeta tillsammans och vinna röster. Så partierna har förlorat deras indivuella profil och det får mig att frukta ett 2 parti system som USA.

  Och då får vi sätta tilltron till personval.

 6. Hela fildelningsdebatten andas ju generationsproblem. De äldre fattar inte varför unga människor inte vill ”köpa plastbitar” i affärerna när den enklaste distributionen går via Internet. Själv hatar jag dammsamlande CD/DVD skivor! De ligger ju och dräller överallt…

 7. By Jinge
  ”Upphovsrättsorganisationers rätt att bryta sig in i bostäder för att exempelvis genomsöka en dator bör avskaffas”

  Är detta verkligen sant?

 8. Det handlar bara om att Lögnen har börjat rämna, och de Mäktiga kan liksom inte säga att vi måste censurera Sanningen om Lögnen.. Så de använder svepskäl mot både det ena och det andra… Men allt handlar om mänsklighetens största Lögn.. Det sätter jag 6 miljoner spänn på!

 9. Med FRA-lagens och IPRED:s hot mot demokratin har fildelningsivrarna i Piratpartiet och radikala unga politiker som Karl Sigfrid plötsligt fått ett stort ansvar på sina axlar. Jag vet inte om de såg det komma eller om det bara var tur, men jag vet var min röst hamnar i nästa val som det ser ut just nu. Och det är inte på Karl Sigfrids parti om han inte väljer att byta..