Israeliska fångar plundras på organ?


Idag skriver journalisten och fotografen Donald Boström en artikel i Aftonbladet kultur. Den går ut på att peka på det faktum att den kriminelle Levy Izhak Rosenbaum från Brooklyn i USA, som fastnat i den maffiafälla som FBI anordnat, eventuellt sålt palestiniers organ i USA.

Donald Boström/AB: ”Fem dygn senare kom han tillbaka i mörkret, död och inlindad i gröna sjukhustyger. När militärkolonnen som hämtat Bilal från obduktionscentrat Abu Kabir utanför Tel Aviv stannar vid platsen för Bilals sista vila kände någon igen den israeliske militära ledaren för gruppen som kapten Yahya. ”Den svåraste av dem alla” viskade personen i mörkret i mitt öra. När kapten Yahyas mannar lastat av kroppen och bytt det gröna tyget mot ett ljust bomullstyg, valdes några manliga släktingar för att utföra jobbet – att gräva jord och blanda cement.

Tillsammans med de skarpa ljuden från spadarna hördes enstaka skratt från soldaterna som i väntan på att få åka hem drog några vitsar för varandra. När Bilal läggs ner i graven blottades hans bröst och plötsligt stod det klart för de få närvarande vilka övergrepp han utsatts för. Bilal var långt ifrån den förste som begravdes uppskuren från buken upp till hakan och spekulationerna om avsikten hade tagit fart.

De drabbade palestinska familjerna på Västbanken och Gaza var säkra på vad som hänt deras söner. Våra söner används som ofrivilliga organdonatorer, sa släktingar till Khaled från Nablus till mig, liksom mamman till Raed från Jenin och morbröderna till Machmod och Nafes från Gaza, som samtliga varit försvunna ett antal dygn och kommit tillbaka nattetid, döda och obducerade.”

Rykten har varit i omlopp i många år, men jag tror inte att man lyckats bevisa något, i vart fall så har

palestina

jag inte hört något om det. Men med tanke på hur den israeliska armén betett sig mot palestinier på ett mer generellt plan så låter det tyvärr inte helt orimligt. Det är bara att se tillbaka på Gaza i vintras för att bilda sig en uppfattning. Under alla omständigheter så rekommenderar jag läsning.

mellanöstern

i Andra om: , , , , , , , , , , t

[tags]Israel, Palestina, Mellanöstern, Organhandel, IDF, Maffia, Donald Boström, Levy Izhak Rosenbaum, Mediekritik, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


20 svar till “Israeliska fångar plundras på organ?”

 1. Han kan få min haka gratis, för nu har jag tappat den så många gånger att den omöjligen kan sättas tillbaka. Kanske nån tjusig amerikan som behöver en tjusig haka, vem vet. Och så har han mage att säga att han aldrig misslyckats sälja en organ, jo ja tackar jag, ligger man halvdöd i sängen har man inte många alternativ. Pengarna han tjänat ihop ligger nog säkert på en bank i israel där ingen kan nå dem. Det tråkiga är egentligen inte denna krympling till rabbin utan istället alla läkare både i och utanför Israel som har varit med i detta brott. Man kan förvänta sig en högre moral av en läkare men tydligen finns många utan samvete. Jinge, nu vet du varför folk hellre tittar på sport.

 2. jag vet var det finns bvis men det är bara om det är sant och det är i FBI utredningen, frågan är om denna del av utredningen blir tillgänglig för allm’nheten.

 3. Det är inte förvånande, eftersom pengar verkar vara en oerhört stark drivkraft och alla normala och viktiga regler för mänsklig samlevnad upphör att fungera. Man blir helt enkelt förråad av girighet. Jag har hört de här ryktena länge nu – och det är inte bara palestinier som blivit offer, utan även många andra hjälplösa och utsatta människor.

 4. Vidrigt.. Israel, Skitland bara problem och fullt med rasister och ultrareligösa fanatiska dårar.

 5. Här en ”nyhet” från September 2008 som har med ämnet att göra:

  RAMALLAH, (PIC)– A Palestinian prisoner called Muhannad Awda reported that he was forcibly taken by the prison administrant to the Soroka hospital despite the fact that he was not suffering from any disease, adding that Israeli doctors drugged him and conducted an open heart surgery on him.

  Awda explained to the lawyer of the Mandela institute that he was not suffering from any heart disease, pointing out that he was medically tested before sending him to prison and proved free of any disease.

  The prisoner added that in the hospital, he was asked to sign papers authorizing doctors to conduct a surgery on him and to take his organs, but he refused, noting that before he was taken to the operating room, he asked to be allowed to contact his family or permit them to visit him, but was refused.

  The prisoner elaborated that during the surgical operation, he woke up suddenly and saw his chest open while a group of what seems to be university students were taking notes.

  He also confirmed that his health condition is worsening because of the operation as well as the several transfers from one prison to another.

  Källa:
  http://www.palestine-info.co.uk/en/default.aspx?xyz=U6Qq7k%2bcOd87MDI46m9rUxJEpMO%2bi1s75TofYOjv7WYjKUA4SGorL6yxRhGkRR4m45I3ef56BmIgsqXLfHwvh16PJ74aAI0SI57AKva1ptpxTV63bdz%2bGDEzYjJ0EHxk%2b4Db42Y0OzE%3d

 6. Nu förstår man varför så många unga palestinska män dagligen arresteras för ingenting. Det är vidrigt. Mentaliteten börjar likna Kambodja och Hitlertyskland.

 7. Israelerna inte bara dödar och lemlästar palestinierna de också stjäl deras vitala organ
  På svar på en fråga från Ahmad Tibi en arabisk medlem i det Israeliska parlamentet Knesset , Nissin Dahan före detta hälsominister sade att han kunde inte förneka att palestinier som dödades av Israeliska styrkor har blivit av med sina vitala organ som användes för transplantation och vetenskaplig forskning

  Israeliska myndigheter rutinmässigt kvarhåller palestinska kroppar i flera dagar utan någon förklaring

 8. Man tar palestiniernas mark, vatten, trädgårdar, deras hus, deras frihet…kulturarv, historia – så varför inte organ..?!

  Men det kommer att bevisas någon gång. Varje sanning har sina stunder.

 9. Angående palles länk ovan #13:

  Varför är de israelerna upprörda om man talar om organstöld, någonting man skrev om i deras egna samt i amerikanska tidningar..?
  Vad har det med demokrati och yttrandefrihet att göra utom att man har demokratisk rättighet att YTTRA SIG om en pågående debatt angående israeler i USA och artiklar i Jerusalems Post?

  Jag minns debatten när min kära bosniske Jasenko Selimovic gjorde en pjäs på radio…
  Men jag förstår om man kände obehag av det. En pjäs är en pjäs. Jag hade full förståelse då liksom idag att det kan kopplas med antisemitiska myter som israelerna själva har nämnt under dåvarande debatten, trots att ingen hade målet att gå mot judar som folk genom den här pjäsen.
  Frågan är: Varför kopplar man debatten ytterligare en gång med antisemitiska myter..?
  Nu handlar det inte om en pjäs. Nu handlar det om riktiga händelser där alla spår leder till Israel.
  Olaglig organhandel är känd process inom hela världen, men jag tycker att det är oförskämt att man kopplar liknande handlingar till antisemitism så fort det handlar om Israel. Mest smärtsamt i det hela är att man inte tar organ från vem som helst. Det handlar om ett folk som lider under ockupations förtryck, ett folk som blev av med sin mark, vatten, frihet – allt! Det är därför man uppmärksammar just Israel. Det säger jag för att jag känner väl argumenten ”Men Indien då? Brasilien? Kongo? Marocko..?” etc.

 10. Senaste försvaret till att palestinier kommer tillbacka uppskärda är att de av rutin obducerar palestinier som blir dödade.

  Så om man skjuter en palstininier behöver man obducera honom för att see vad han dog av?

  Detta fick jag från jerusalem post när de försvarar sig mot anklagelsen.

 11. Martin: Fakta, fakta och åter fakta gäller i nyhetsrapportering. Inte hörsägen, åsikter och insinuationer.

  Martin, nu får du allt ta och läsa på!

  Det var inte en nyhetsartikel. Vakna nu!

 12. Boströms artikel är den mest spekulativa i Aftonbladets historia.

  Spekulativ på vad sätt Martin? Tycker du det är normalt att obducera en person som blivit skjuten med 4 kulor?

  Här finns inte mycket på fötterna.

  Har du verkligen läst artikeln?

  Lek med tanken att liket skändats av en palestinsk organtjuv.

  Den tanken gillar du säkert.

  fattigdom föder desperation och ett par njurar är hårdvaluta.

  Det är väl bara du och dina sionistvänner som går med den sjuka tanken är jag säker på.

  Då faller plötsligt hela storyn.

  Bara i din fantasi Martin.

  Fakta, fakta och åter fakta gäller i nyhetsrapportering. Inte hörsägen, åsikter och insinuationer.

  Åter igen, har du verkligen läst artikeln?

 13. Man märker verkligen att antisemitismen i Sverige har radikalt ökat, framförallt när man läser dagstidiningarna. Varje gång man öppnar en dagstidining, tex. aftonbladet och det då finns en artikel om Israel så står det alldrig något positivt om Israel. Något som jag tycker är otroligt fel vinklat.

  Det är viktigt att en tidining bör vara neutral och opartisk, något Aftonbladet inte är. Det är därmed fel att blanda ihop fakta och rykten när man publicerar en artikel. Men detta förvånar mig inte då Aftonbladet har en stor tedens att vara mycket antisemitistisk ( se även Aftonbladets tidigare historia angående detta). Således är det självklart viktigt med pressfriheten, men inte i den mån att den utrycker sig nedsättande mot någon annan folkgrupp.

  Men tyvärr har denna fientlighet mot Israel och det judiska folket ökat alltmer i Sverige, något jag anser att man som individ bör reagera på. Annars blir det ännu en upprepning i historien, eftersom vi ser samma agaerande från den svenska pressen då som nu. ( andra världskriget och den svenska s.k. neutraliteten)

  Och angående Donald Boström kommentar i dag: ”Jag har intervjuat palestinska föräldrar som säger sig vara säkra på att deras döda söner har tömts på organ efter att de förts bort av Israeliska styrkor”.(Expressen, 23 augusti 2009) Så anser jag att det inte är en relivant fakata som man kan grunda på. Eftersom detta är en konflikt mellan palestiner och israelier, så anklagar dessa palestinska föräldrar sin fienden tyvärr.

  Så innan man tror på det man läser, läs mellan raderna!

  • Lina: Och angående Donald Boström kommentar i dag: ”Jag har intervjuat palestinska föräldrar som säger sig vara säkra på att deras döda söner har tömts på organ efter att de förts bort av Israeliska styrkor”.(Expressen, 23 augusti 2009) Så anser jag att det inte är en relivant fakata som man kan grunda på.

   Jag blir oroad när jag läser din kommentar. Du har uppenbarligen svårt att förstå Boströms text, det är bara att beklaga.

   F.ö. vill jag ogärna kommentera sådant trams som du presterar, jag känner att jag lätt kan falla ner till din nivå, och det vill jag inte.