Fanatisk rasism i Israels kölvatten


Idag berättar tidningarna att Israel har bett Bush om lov för att få bomba Iran. Det kan vara bra att ha i minnet när man så småningom ska fördela skulden för det folkmord som nu pågår på palestinier i Gaza. Ingenting sker utan att USA har gett sitt tillstånd, inte anfallet mot Gaza heller.

En sak som förvånat mig annars är den kopiösa mängd vettvillingar som dyker upp i kommentarerna efter det att man skrivit om Gaza. Det verkar som om varenda rasist vill utgjuta sig och förklara att muslimerna minsann förtjänat att bombas eftersom de skjutit några raketer mot Israel. Ingen tycks vara förmögen att fråga sig varför ett antal palestinska militanta skjuter raketer. Förmodligen tillhör dessa människor en särskilt ignorant grupp människor som hellre äter godis framför teven än bryr sina hjärnor.

Anna Wester skriver: ”Jag har aldrig fått så mycket hemska kommentarer på bloggen som nu… …Så ni som försvarar Israels massaker i Gaza, uttrycker rasistiska åsikter eller bara är allmänt hotfulla och djävliga behöver inte göra er besvär, jag varken läser det ni skriver särskilt noga eller publicerar det… …Även om jag förstår att man måste vara i ganska dålig kontakt med sina känslor för att försvara mord på hundratals barn och civila, så är jag ändå förvånad över så många iskalla kommentarer.

Jag har också lagt märke till att ett antal rasist-
bloggar skriver om dem som kritiserar Israels agerande på sina hemsidor. Jag kan inte låta bli att skämmas å deras vägnar.

När antirasistiska bloggar skriver om rasism så kritiserar rasisterna dessa bloggar för att vara rasistiska. Det är ett slags absurditet som är mycket svår att förstå sig på. Vad det beror på vet inte jag, möjligen har chipsen tagit slut?

AB123 DN1 SvD12 VG12 Dbl12 it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Rasism, Gaza, Bloggar, Kommentarer, Bloggosfären, Rasister, Främlingsfientliga, Sionism, Liberalism, Politik[/tags]


25 svar till “Fanatisk rasism i Israels kölvatten”

 1. Ledsen om tjyvandet och editerandet av Bahlools text verkar billigt men jag försöker faktiskt säga något här:

  Jag brukar undvika såna bloggar då jag hört deras argument i många år nu och inget de säger kommer att vara nåt annat än samma skiva som körs om och om igen. Det märkliga är att de skriver antisemitiska artiklar, de visar karikatyrer mot israeler och mot amerikaner men medans de försöker förvägra den hemska högern sin yttrandefrihet och dumförklarar den, så sprider de slogans om yttrandefrihet. I samma veva ser man hur de försöker tysta den frihet israeler har att yttra sig. Jag var på två bloggar igår och visste inte om jag skulle skratta eller gråta, de hade inga som helst argument och inga källor hela deras argument handlade om att skrämma massorna och förklara för dem att Israel är onda och att dess befolkning förtjänat den här raketskjutningen. Det sjuka är att deras hat mot Israel och USA är så rasistisk det bara kan bli och ändå beklagar de sig över att man är rasist mot araberna…

  Min poäng är något i stil med att det är omöjligt svårt att hitta en nyanserad blogg i ämnet. Det finns bra bloggare i ”båda läger” men ingen som är ofärgad från tidigare upplevelser och känslor. Det är lite synd.

  • Varför är det synd? Du får väl läsa flera. Hade jag arbetat på en tidning så hade jag varit skyldig att iaktta strikt objektivitet, det behöver jag inte nu utan kan välja att beskriva verkligheten som jag anser att den ser ut, och välja de illustrationer jag vill. Det är en av bloggarnas stora fördelar, här får man veta vad folk tycker. Jag jag velat vara t.ex. ”opartisk” så hade man lika gärna kunnat sätta sig för att se på när målarfärg torkar istället för att läsa denna hemsida.

   Så det är inte synd, det är BRA! Vill man inte läsa mina mödosamt ihopknackade rader så slipper man.

 2. Bengt F anser att hustru- och barnmisshandlande män måste ha rätt att försvara sig samt att när frun och barnen eventuellt försvarar sig och påtalar mannens maktmissbruk så gör hon sig skyldig till rasism mot män.

 3. rasistiska lögner släpps inte fram! Ni rasister får härja i era norska bloggar, inte här! / Jinge

 4. Man tycker ju att de som försvarar Israel borde ha vett att inse vilka de delar båt med, men antingen gör de inte det, eller så har de inget emot sällskapet.

 5. ”En sak som förvånat mig annars är den kopiösa mängd vettvillingar som dyker upp i kommentarerna efter det att man skrivit om Gaza.”

  En sak som jag märkt ökat är även kommentarer i andras namn.

 6. Sionismen har framavlat ett stort antal gangsters, som varken styrs av intelligens eller av förnuft, utan reagerar instinktivt genom aggressiva och osorterade känslor.
  Det är därför som de är ganska lätta att bemöta. Men för att slippa konfronteras med deras primitiva känsloliv så är det absolut rätt som Jinge gör, att
  med ett knapptryck placera dem där de hör hemma. I spamfiltret!

 7. Jag fick ibland 10 kommentarer i rad, i början av massaker i Gaza, som jag inte har orkat att öppna och läsa! Jag koncentrerade mig på att skriva det som jag vill skriva om och struntade helt och hållet i hyenorna.
  De har blivit helt desperata.
  Det gick inte längre att servera något lögn eller desinförmation, det gick inte längre komma med någon argument, det gick inte …
  Varje dag som Israel krigade, trots alla ansträngningar att hålla media och sanningen borta, kunde man ändå skrapa på ytan och avslöja en rad skandalösa och idiotiska handlingar!
  De trodde att de ska under 24 tim. begrava hela Gaza utan att någon märker.

  Självklart att de blev aggressiva att attackera överallt. Speciellt kvinnor.

 8. Det finns inte en normal , civiliserad och humanist som försvarar Israels mord på barn och kvinnor
  De som gör det är en bunt av rasister , Dessa rasister har blivit indoktrinerad hos vissa rasistiska kyrkor och hos de barbariska sionister
  Dessa rasister har indirekt mycket blod på sina händer och deras relation till Israel är det samma som mellan slaven och Herren
  900 människor har redan slaktat av den fascistiska och barbariska så kallade staten Israel
  En parasit stat som skapades genom slakt och mord på civila palestinier
  Israel vänner är icke civiliserade , kristna rasister , fundamentalister och lika sinnade som sina barbariska vänner
  Jag har sett hur folk som kallar sig kristna stod i sina kyrkor och skrek som galningar och bad gud ta död på alla palestinier , fy fan vilka äckliga människor

 9. @ Bengt F

  Jag tror du är en bra representant för den rädsla som finns bland svenskar för att klassas som obalanserade, radikala, eller som du själv skriver ”onyanserad”.

  Vi lever i ett homogent land med ett begränsat mediautbud (om vi bortser från internet). Det är ett samhälle/kultur där man sedan länge haft en likritad åsiktsbildning. Det är en verklighet som säger att vi är fria att tycka och tänka som vi vill men om vi inte följer den inofficiella likritade åsiktsbildningen så får vi leva med att bli stämplade som ”radikala” och ”obalanserade”.

  Men ibland är verkligheten så brutal att man inte kan blunda för den och då måste man som Jinge skriver, säga som det är oavsett vad folk sen tycker! Om det inte fanns människor som gjorde detta, skulle för att ge ett exempel bland många, kvinnor fortfarande inte ha rösträtt! För förespråkarna för denna numera självklara rättighet ansågs också vara radikala och ”onyanserade” en gång i tiden!

 10. Det var ett av de vidrigaste rasistinlägg jag sett! Därför kommer ingen att få se det här i alla fall. Menar du kanske oxo att judarna käkar småbarn? / Jinge

 11. Det står så där i deras toarullar thalmud, varför blir du sur på mig det är inte jag som har skrivit den.

  • Måns! Jag blir förbannad eftersom du ville att jag skulle ha det som en kommentar här. Det står en jävla massa tok i Talmud, precis som det gör i både Bibeln och Koranen. Du får tycka precis vad fan du vill om judar, men jag har ingen förståelse för att du ska vända ett antal idiotcitat mot en hel folkgrupp. Jag reagerar precis likadant när det gäller skitskriverier om Islam.

   Det är mycket som är galet med religion, men inga av dagens utövare av religionerna är fasta i ett antal gamla uppfattningar som skrevs ner för tusentals år sedan.

   OM det finns folk som tror att jorden skapades för 6000 år sedan och liknande dumheter så är de trots allt i minoritet. Ingenting blir en millimeter bättre av att man för fram en massa gammal dammig religion. Ska du skälla på Israeler så var så god. Det gör jag med, Israels ledning består av en hoper vettvillingar som jag garanterat skulle vrida om snabeln på om jag fick chansen. Men du tycks mena att alla judar, eller de som har en judisk mor, är skvatt galna.

   Det kan jag berätta för dig att så är inte fallet.

   Visst kan man undra när man läser deras svenska bloggar, men dessa Nazionister är trots allt en liten extermistisk minoritet. Lyckligtvis…

 12. Igår om ni såg det så framträdde Israels ambassadör på tv och försäkrade att man inte angriper civila, vilken lögn! Hur kan man ha mage och säga sådant med statistik i hand? Antingen har han ingen aning om begreppet civil eller så anser han hela det palestinska folket vara ”terrorister”, det senare är väl mer troligt med tanke på hur dessa förvrängda hjärnor resonerar. Det var även ett annat inslag om en israelvänlig demonstration med ljus och allskön sång, och hur mycket jag än försökte kunde jag inte få ihop hur en så änglaliknande skara kan härbärgera så mycket hat inom sig genom att stödja det som händer i Gaza. Man blir vansinnig på medias listiga och fula sätt att presentera israelerna som civiliserade medan palestinierna presenteras som gapande barbarer.

 13. Mansour ”Igår om ni såg det så framträdde Israels ambassadör på tv och försäkrade att man inte angriper civila,”

  Det där är ju ett återkommande argument som vi hört från Israel och även USA och alla sina andra allierade i kriget mot terror. Tanken jag får här: De som använder detta som argument och förväntar oss åhörare att tycka att det är hållbart, skulle de ha den här åsikt om plötsligt Alqaida började använda sig av den här metoden? Säga att man inte var efter de civila men att de fanns några soldater i närheten/fiende så de är deras fel för de valt att blanda sig bland civila? Skulle då plötsligt dessa attacker som idag kallas för terror av världens ledare bli ”accepterade” som deras egna attacker är?

 14. Bahlool, jag betvivlar att dessa människor älskar sig själva ens. Vad vi ser är en falsk fasad av kärlek. Hade dessa människor verkligen älskat sig själva och sin nästa, och respekterat livets helgd så hade de stått bakom den svage och den utsatte. Det är människor som har svalt myten om vi och dem mentaliteten och förbisett det faktum att alla är vi människor lika värda med drömmar om ett behagligt och gott liv. Vem har rätten att förneka en annan människa det? Så länge vi inte respekterar dessa grundläggande principer är jag rädd för att vi kommer fortsätta att slå varandra blodiga.

 15. Bra Jinge. Det är hög tid att ta ut avståndet gentemot de religiösa fanatikerna på båda sidor i mellanösternkonflikten. Ett fel gör inte ett annat fel rätt.

  Och, by the way, så innehåller både Koranen och Bibeln Toran. Det är samma grund i alla de tre religionerna. Bibeln bygger på Toran, och Koranen bygger på Bibeln.

 16. Nadia, jag kan slå vad om till mitt sista öre att sådant kommer vi aldrig få höra på våra sionist kanaler. Det är redan förutbestämt vem som är skurken, och man kan inte bara ändra spelets regler under spelets gång. Det vore ju förgrämligt för guds utvalda.

 17. Argumenterade om kriget med en israel på internet och han stödde det. För att bevisa sin åsikt skickade han en länk med en israelisk minister som sa att ”every decent human being should support us on this”. Hur dum får man bli??

 18. Jag vet… jag har till sist tvingats införa granskning, och det satt jävligt hårt inne, men sionisterna är som om de skulle vara fullständigt galna, intagna på en stormavdelning. Det verkar inte finnas någon gräns för vare sig deras hat eller hur vidriga i munnen de är.

 19. Jag blir mer och mer mörkrädd, var kommer alla människor fulla av hat till människor de aldrig har mött.

  Hur kan dessa människor stödja folkmord och till och med heja på.

  Jag var en nynazist när jag var tonåring och jag måste erkänna att jag hatade alla men mest av allt mig själv, så mitt hat mer utav saknad av självrespekt.

  Dessa människors hat är inte tonåringars vilsa tankegångar och det skrämmer mig.

  Jag har nu surfat en massa nynazistiska hemsidor för att se vilket hat de sprider, vad som var lite överraskande är att ungerfär 2/3 av de sidor jag besökte stödje Isreal till 100%. Den sista 1/3 delen tyckte det var bra att judar och muslimer dödar varandra.

  Jag gissar att muslimer är dagens judar, för samma jävla hatpropoganda som var populär 1930 mot judar kommer idag som mass utskikt i spam e-mails.

  Du möter folk på arbetsplatser som tar denna propoganda som sanning, du hör folk som har tagit åt sig propgandan och postar kommentarer i de stora tidningarnas forum och på youtube videos.

  Jag trodde vi hade lärt oss något av WW2, men allt serut att komma igen i ny skepnad.

 20. Gripen, kära du, jag blir faktiskt gripen av din beskrivning av det du genomgått. Jag vill gärna ge dig en stor kram för att du blivit den du är.
  Du ska veta att människor tar till sig det som skrivs i tidningar och sägs i TV – men nu har vi lärt oss att mäktiga krafter styr informationsflödet, indoktrinerar oss som man sa förr i tiden.
  Vi är offer för en våg av lögner,och de är inte lätta att genomskåda, men går man in på Jinges och Rawia Morras bloggar så kan jag garantera att du får bättre information än om du läser DN.
  Jag vill tillägga att det finns fler bloggar som är informativa, som Ali Esbati och Idas.

 21. Jag tror inte ett dugg på dig Gripen!
  Det ligger någon annan agenda bakom ditt svammel.

 22. Ja man ser fascisterna på marsch nu när de ändrat riktning från judar mot muslimer. Lyckligtvis är de flesta av dessa fullkomliga ärthjärnor. De har knappast någonsin läst en bok, och de tidningar de tittar i är väl porrblaskor. Tråkigt att vi ska ha så många obildade pellejönsar i landet.