De fredsälskande israelerna?


I morse låg det ett mail från Palestinagrup-
perna i Sverige i min mailbox. Jag kopierar inledningen i detta meddelande så att var och en får begrunda innebörden.

Palestinagrupperna: ”En elvaårig pojke dödades av israelisk militär i byn Nilin på Västbanken vid 17-tiden svensk tid idag (igår). Enligt läkare sköts han i huvudet på mycket nära håll med skarp ammunition. Vittnen berättar att det omedelbart dödande skottet, som kom från en pistol, träffade pojken i tinningen. Enligt källor på plats har israelisk militär efter dödskjutningen gått in i byn och ytterligare fem palestinier har skadats. När detta pressmeddelande skickas pågår fortfarande beskjutningen..”

Som vanligt säger IDF att man ska ”utreda saken”, något som man antagligen tycker räcker. Jag kallar det inträffade för mord, men så säger man inte i Israel. Varenda grönklädd israelisk medborgare verkar ha rätt att avgöra själva vem eller vilka man ska skjuta, och likaså varför. Senast såg vi en video som visade att de sköt en palestinier med handbojor, en man som dessutom var försedd med ögonbindel.

Vi får ta det för vad det är – ett uttryck för en obrottslig fredsvilja?

Egentligen är inte detta någon nyhet. Det vore däremot en nyhet om det berättades att israelerna inte skjutit ihjäl någon enda palestinier en dag. Det är inte heller någon nyhet att nu, när jag uppmärksammat detta mord, så kommer jag att få ett flertal hot riktade mot mig.

Yttrandefrihet gäller nämligen bara dem som skriver positivt om Israel, inte oss som skriver hur det egentligen är…

IDF, MURDER, PALESTINIAN, CHILD
Autentisk bild från igår…

DN12 SvD1 HD Anna Wester it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Antisemitism, Mord, Barn, Nilin, Västbanken, Muren, IDF, Mördare, Censur, Yttrandefrihet, Desinformation, Folkrätten, Genèvekonventionen, Krigets Lagar, FN, Politik[/tags]


14 svar till “De fredsälskande israelerna?”

 1. Fruktansvärt att detta mördande får fortsätta utan att svenska regeringen eller omvärlden reagerar på det! Det som medierna istället hamrar fram är raketbeskjutning från palestinierna. Detta är inte ett krig, utan att sakta och säkert folkmord genom långsamt tortyr. Kampen, utanför MÖ, förs framförallt i medierna och i bloggosfären.

  Varför rapporterar inte svenska rikstäckande medier om bloggosfärens syn på Israel- Palestinakonflikten som de rapporterar om FRA-lagen? Kan det bero på Bonnier ägande? Som av en händelse så har Bonnierkoncernen självklart en proisraelisk agenda!

  För att tag sedan var jag och besökte en guidad tur på Judiska museet i Stockholm där frågan om Bonnier kom upp och varvid museet berättade att Bonnier inte är aktivt troende judar längre; stämmer säkert! Jag kan rekommendera de guidade turerna om någon är intresserad av judendomens historia. Guiden sa inte ett ord om Israel. Det namnet nämndes inte ens! Smart av dem – för den debatten hade dem förlorar om jag var där i vart fall.

 2. Israel är en entitet vars drivkraft är hat. Hat mot araber och hat mot muslimer och hat mot alla som kritiserar detta hat. En sådan social konstruktion drivs med nödvändighet mot sin egen undergång. De enda som kan förhindra detta är de judar som bor utanför Israel, men det kommer de knappast att göra då den judiska staten blivit en del av deras identitet. På så sätt kan man säga att sionismen är ett utomordentligt framgångsrikt projekt, i all sin grymhet.

  Lasse Wilhelmson

 3. Tjejen som filmade skjutning av den bakbundne palestiner är 14 år. Hennes far togs tillfånga samma vecka. I detta ögonblick betalar han för att dottern dokumenterade ett brott. På det sättet försöker man skrämma folk till att inte dokumentera.

  Du kommer säkert att bli hotad Jinge. Hot och terror är Israels livsnerv idag.

 4. Nå, om Bonniers är aktiva troende är väl ganska ointressant. Det intressanta är att de skickar pengar till Israel vilket det uttryckligen annonserats om i Menorah.

  Att det inte rapporteras om Israel i Göteborgsposten vet vi beror på att ägaren inte önskar detta. Exempelvis så har Gert Gelotte förbjudits att skriva om Palestina efter en av tidningens bästa artikelserier.

  Vad som nämns om Israel på judiska muséet beror på vilken utställning som är aktiv just då.

 5. Det är bara bra med hot, för alla hot skall man behandla på följande sätt:

  1.) Publicera alla hot
  2.) Anmäl alla hot

  Poängen med hot att inte risken, för hot är fullständigt ofarliga. Poängen med hot är de FANTAER som hoten genererar. Hot är som hjärnspöken – har de fått fäste så lever det sina egna liv.

  Det går 13 dödshot på ett dussin som Aschberg brukar säga!

 6. Rättelse: Det är FANTASIERNA som är det värsta med hoten. Inget annat!

 7. De palestiska barnen är den grupp som mest utsatt , Israel har mördat 504 palestinska barn och skadat 11385 sedan Intifadan 40% av de har bestående funktionshinder
  Bara den senaste veckan har 14 palestinska barn dött av israelerna
  Varje gång israelerna dödar ett barn då brukar de säga att det var av ett misstag och att soldaterna fick en order av sina officerare , Israelerna säger så för att undvika kritiken från omvärlden och de har lyckats hittills
  Israel försöker lura omvärlden genom att säga att de ska tillsätta en utredningskommission , tre gånger har kommissionen sagt att soldaterna följt instruktionerna och friades av den isrealiska militären
  Israel dödar palestinska barn utan anledning , 45% sköts i huvudet och 35 sköts i bröstet , Israel använder artillerigranater mot barnen
  Israel mord på barnen är en väsentlig överträdelse av konventionen om barnens rättigheter
  De palestinska barnen är utsatta och lider av psykiska störningar efter de brutala övergrepp från Israel
  Israel vill eliminera barnens framtid , dessa barn går igenom hemska upplevelser varje dag och de behöver all hjälp , de har förlorat sina anhöriga som mördats av Israel , de fördrevs från sina hem och har ingen att ta hand om de
  Till sist jag vädjar till alla humanister i världen hjälp dessa barn så att de kan få en bättre framtid

 8. Intressanta uppgifter om Gelotte, Hampus! Jag minns hans artikelserie och håller med om att den var en av de bästa som publicerats i tidningen. Har nu lyssnat på SR-inslaget om Göteborgs-Postens skamliga behandling av honom. Det finns utlagt här:

  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&id=1243318

  Gelotte avslöjar att han blev utskälld och belagd med munkavel av självaste Peter Hjörne, Göteborgs-Postens ägare. Det är något som borde få mer uppmärksamhet.

  Hjörne är precis som Bonnierfamiljen en Israelhaverist. Det lyser igenom i tidningen. Som mellanösternkorrespondent har han anställt israelen Arne Lapidus, den mest partiska MÖ-korren efter Nathan Shachar.

 9. Tyvärr har jag nått den nivån att jag inte tror på någonting som kommer från den regionen oavsett vilken media som publicerar informationen.

  Jag har extremt dåliga erfarenheter av de krafter som verkar i området, israelisk såväl som palestinska.

  Manipulerade filmer och bilder är vardagsmat. Det kan vara ”nedslagsplatser av hemmagjorda raketer” ”bombträff från F-16” eller annat. Detta når och accepteras av flertalet nyhetsbyråer som publicerar det för att i några fall skamset få ta det tillbaka.

  Tyvärr kan pojken mycket väl ha blivit dödad och då är detta tragiskt och i ärlighetens namn inte första gången. Som ”fackman” har jag dock sett vad en 9mm kula gör med ett manshuvud på armslängds avstånd och vad man inte gör efter en sådan träff. Det vore ingen nyhet från endera sidan att nyttja detta. Ofta har personen ifråga dött, kanske till och med i en relaterad ”strid”, men det saknar lite…politisk inkorrekthet. Därför lägger man en nallebjörn på lämplig nedslagsplats av en katusharaket osv.

  Jag cynisk? Jajjamen, med de krafterna som är lösa därnere så är jag det. Synd då majoriteten av folket på båda sidorna är vettiga.

  / Mats
  OPT (Palestina), World Food Programme*2
  Irak, Räddningsverket/WFP*1
  Öst Timor, Räddningsverket*1
  Afghanistan, FS13

 10. #11 Ofta har personen ifråga dött, kanske till och med i en relaterad “strid”, men det saknar lite…politisk inkorrekthet. Därför lägger man en nallebjörn på lämplig nedslagsplats av en katusharaket osv.

  Det hela är ytterligt märkligt, är personen som relaterat detta skeende möjligen journalist på DN?

  Jag har verkligen fått myror i huvudet och vet inte ut eller in efter läsningen av detta säkerligen trovärdiga och sakliga uttalande.

  Men vad hände med personen som rätteligen dog i strid?
  Plötsligt är han/hon ett barn som behöver en nallebjörn för att omvärlden ska förstå
  att detta barn som, vid sin död häpnadsväckande blivit vuxet – eftersom detta barn, skam till sägandes, själv deltog i stridens hetta – och naturligtvis då hade sig själv att skylla.

  Här räcker det tydligen inte att komma med småsaker som“nedslagsplatser av hemmagjorda raketer” “bombträff från F-16″ eller annat för att balansera upp konflikten…

  Vi ser hur lätt som helst vilken part i konflikten som är mest bedräglig…

 11. Poängen med 9mm ammunition är att den inte går rakt igenom en vuxens persons kranium (på avstånd) utan oftast, vilket är värre, vobblar runt innanför skallsfären så att hjärnan totalt trasas söder.

  Usch fruktansvädra rader jag just skrivit, men faktum kvarstår!

 12. Det är inte undra på att antisemitismen ökar i världen. Synd bara att isrelernas agerande drabbar miljontals oskyldiga judar!

 13. Ja, Madde, de s.k självhatande judarna har det inte så lätt. Tänk bara hur det kännas för dem att se på hur deras religionsbröder mördar och slaktar sina grannar!
  Och som stjäl allt som kommer i deras väg