Clark vill sitta tio år till


Att Clark Olofsson skulle gripas för brott igen överraskar knappast någon. Har man suttit mer än halva livet i fängelse så är det väl dit man ska återvända.


AB:
”Clark Olofsson – som numera heter Daniel Demuync – greps under lördagskvällen i Apelviken i Varberg. Ett 20-tal poliser fanns på plats och grep sammanlagt fyra personer. – Clark hade inte en chans när piketpolisen gick in i huset, säger en anonym källa inom polisen till Radio Sjuhärad. Ytterligare två personer greps samtidigt i Stockholm. I Stockholm beslagtog man också flera hundra kilogram amfetamin och cannabis.”

Att det rör sig om stora mängder av amfetamin är knappast speciellt förvånande, den sortens brott har följt Clark Olofsson de senaste åren. Samtidigt kan man nog konstatera att han, även om han suttit inlåst halva sitt liv, knappast har fått det straff han förtjänar. Det har nämligen aldrig brottslingar fått. Man kan i runda tal hävda att polismyndigheten känner till någonstans mellan en till tio procent av en yrkeskriminells alla brott, det är lätt att inse att många av de brotten inte går att bevisa.

Dessutom finns det en hel del att önska när det gäller bevisningen i narkotikamål. Det har funnits en tendens till att domstolarna tagit alltför lätt på bevisningen, något som säkerligen domstolarna själva förnekar om man frågar dem. Själv tillhör jag den skara som läst ett stort antal domar och när även jag reagerar på sådant som domstolarna kallar bevis så finns det säkerligen fog för sådan kritik.

Men det är inte sista gången vi får läsa i tidningarna om Clark Olofsson, aka Daniel Demuync. Blir han dömd för delaktighet i den mängd narkotika som det talas om så lär han mucka vid 2/3 av strafftiden. Straffet kan bli

Clark Olofsson

upp till 14 år vilket i praktiken betyder att han är ute igen år 2017. Då iförd keps och rullator kommer han sannolikt åter att inträda på den enda bana han kan, antagligen blir han lättare att förfölja för de rättsvårdande myndigheterna dock.

Jag har för mig att jag har bilder på honom från Norrmalmstorgsdramat, en förställning som han själv var oskyldig till. Blir det fortsättning på detta i form av utdragna rättegångar ska jag gräva fram dessa bilder, men först då. Är det ingen mer än undertecknad som tycker att Clark Olofsson och Maud Olofsson har vissa gemensamma drag?

AB12 DN1 SvD1 Politiken i t

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Clark Olofsson, Daniel Demuync, Narkotikabrott, Gangster, Kriminell, Yrkeskriminell, Bandit, Norrmalmstorgsdramat, Amfetamin, Narkotikabrott, Rån, Politik[/tags]


2 svar till “Clark vill sitta tio år till”

  1. Är det inte märkligt att när man blir dömd till fjorton års fängelse kan vara ute igen efter sex år. Det var ju resultatet av han senaste dom. Det är ju inte ens halva tiden. Jag kan ha förståelse för att man kan bli utsläppt tidigare om man har skött sig väl och visat bättring, men i Clark Olofssons fall är det obegripligt. I hans fall kan man väl numera utgå ifrån att han inte bättrar sig. Därmed inte sagt att jag tycker att man skall låsa in folk och slänga nyckeln i sjön. I Clark Olofsson fall tycker jag däremot att det inte finns några skäl att släppa ut honom i förtid.