Väckt 03.50 av kajor..


Jag vaknade tidigt i morse, närmare bestämt tio minuter i fyra. För många är det mitt i natten men för undertecknad är det bara en timme tidigare än vanligt. Jag väcktes av en flock kajor som levde rövare till den grad att jag bara måste se vad det handlade om.

Läsarna har redan listat ut det, och det hade jag själv gjort också långt innan jag kom fram till fönstret. Orsaken ser ni på bilden, det var en sparvhök, Accipiter nisus, en hona som hade fångat en kaja. Hon satt på takkanten på huset snett mitt emot det jag själv bor i. Jag rusade givetvis efter min kamera och rusade tillbaka, men efter att jag ställt om ljuskänsligheten så pass att jag kunde använda kameran så var sparvhöken borta.

Jag såg den inte flyga iväg, men det hördes på kajorna, de blev nästan helt tysta direkt. Enstaka kaja var förstås upprörd fortfarande men rovfågeln var borta, puts väck. Men jag konstaterade att det skulle vara trevligt att bygga ett gömsle uppe i ett träd, jag vet dessutom precis var. Frågan är väl om ett sådant skulle få sitta kvar, för antagligen skulle ett antal juniorer försöka att lägga rabarber på det.

Jag bestämde mig i alla fall för att ta med mig tältet neråt Dalaröhållet för att använda tältet som gömsle, man vet aldrig vilka fågelarter som man kan komma nära på det sättet, det ska i alla fall testas..

it Andra om: , , , , ,


Ett svar till “Väckt 03.50 av kajor..”