Sydsvenskar får njuta av stormen – igen


Vi är några fulvädersfantaster här i stockholmstrakten som upphetsat brukar maila varandra när SMHI går ut med stormvarning.

Vi vet att vi bor på helt fel ställe när det gäller, men det sista som överger en är hoppet sägs det. Inatt hade jag ställt upp sovrumsfönstret lite extra och jag hade inget emot att bli väckt av vindar som letade sig in i sovrummet, men jag kunde sova lugnt. Jag fnattade upp en stund vid fyrarycket och kunde konstatera, näst intill vindstilla. Visserligen rörde sig flaggorna på ett par flaggstänger något, men träden utanför var praktiskt taget helt stilla. Detta trots att SMHI hade flaggat för 10 m/s inne över land i Haninge.

Nu har SMHI ökat vindstyrkan i prognosen till 11 m/s här och när jag ser ut så inser jag att de måste tala om något annat Haninge än där undertecknad bor. Visst, träden rör sig lite men det är max ett par sekundmeters vind. Jag kommer få fortsätta att vara avundsjuk på er som bor i blåsigare trakter. Det enda vi på

Södertörn kan hoppas på i nuläget är väl växthuseffekten, för när den slagit till kanske man får hålla i hatten ibland… AB123 SvD DN

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Väder, Växthuseffekten, Klimatförändring, Storm, SMHI, Södertörn, Blåst, Fulväder, Natur[/tags]


16 svar till “Sydsvenskar får njuta av stormen – igen”

 1. ”Sydsvenskar”?
  Du menar oss danskar? :P

  Skämt åsido, inte mycket att vara avundsjuk över.

 2. Inte så mycket att vara avundsjuk på. Här nästan mitt i Skåne blåser det men inget mer. Inga strömavbrott, inte ens en blink i ljuset.
  Annat var det för några år sedan då satt vi utan ström i några dagar. Det var tider det. Men med en vedspis i köket, konserver och dunkar med vatten gick det bra. Nu när vi har laddat upp så händer det inget dramatiskt.

 3. Nu när jag ser bilderna från Göteborg centrum ångrar jag att jag inte åkte in till stan medan det fortafarnde var ljust. Hoppas på fler kommande stormar.

 4. Jinge, det finns minst 16 bilder i GP. Det tamefasen dags att du får dig en rejäl vindhurring så du slipper plåga andra stackare med din morbida önskningar.

 5. Har promenerat runt nere i Göteborg ikväll. Tyvärr hade vattnet dragit sig undan lite, men stod fortfarande mycket högre än jag någonsin sett den förut, precis under kajkanten, och det blåste ordentligt. Alla de stora båtarna i båtmuseet såg mycket större ut.

  Om det fortsätter så här kommer Göteborg behöva vallar. Jag däremot är trygg ute i förorten ca 100 möh.

 6. Betel, jag bodde också där tills förra året! Nu bor jag ju fan nere i Olskroken, det känns som i Holland här! Älven tar ju tågspåren och E20 i ett litet nafs!

 7. Meteorologerna gjorde ett bra jobb den här gången. Redan torsdagen den 14 februari varnade de för stormen i SVT, precis en vecka innan stormen kom. Jag tipsade Jinge redan då.