Svanbergs Svanesång?


Carl-Henric Svanberg har de senaste veckorna förekommit flitigt i media eftersom han, enligt uppgifter i tidningarna, ska få skäll av Barack Obama. Om det är korrekt att skälla ut British Petroleums ordförande istället för dess verkställande direktör vet jag inte.

AB: ””I want to know whose ass to kick”, sa Barack Obama i amerikansk tv i veckan. I dag är presidenten på plats i södra USA för att återigen bevittna förödelsen efter det som kallas landets värsta miljökatastrof någonsin.

Men mannen som riskerar att få sitt ”ass kicked” är fortfarande kvar i London.

Enligt BP:s presstjänst vilade oljebolagets svenske styrelseordförande Carl-Henric Svanberg ut i hemmet i går.”

Katastrofen är total för dem som livnär sig på vad havet ger i Louisiana, likadant är det för turistnäringen. Att BP ska betala för skadorna de åsamkat miljön är självklart, men likafullt så visas fiskare i TV, fiskare som mist sin utkomst och nu är arbetslösa. Det ser lite konstigt ut eftersom de nu borde vara sysselsatta med oljesanering på BP:s bekostnad, men många har inget att göra. Är man inte själv på plats så verkar det som om Barack Obama söker en syndabock som han kan peka finger åt, allt för att dölja att USA:s regering själva har ett ansvar. Godkänner man att jakten på olja får bedrivas på 1500 meters djup så kan man givetvis klandras, och det med all rätt.

Men värst lider djuren, det finns tusentals bilder på döende och redan döda fåglar. Hur det ser ut under ytan vet vi inte lika mycket om, men det sägs att det finns olja på flera nivåer i havet, så fiskar skadas och dödas de med. Men Svanberg är det inte synd om även om han nu utnyttjas som syndabock. Han har betalt för detta och han är dessutom extremt välbetald. Praktiskt taget varenda svensk skulle jubla om de fick hans ersättning varje månad.

Det som de politiska partierna i Sverige talar tyst om är hur oljan ska ersättas. Alla idéer tycks vara helt bortblåsta och får vi en borgerlig regering även efter valet i september så kommer vi att bygga en rekorddyr ”Genomfart Stockholm” för en form av trafik som inom en snar framtid kommer att vara hopplöst omodern. Vi behöver bygga ut järnvägs- och kollektivtrafik men det verkar som om borgerliga politiker tror att det räcker med att folk röstar på alliansen i valet så ordnar sig allting.

i , , , , , , , , ab123 ex dn1 svd1 e24 t


Ett svar till “Svanbergs Svanesång?”

 1. ”men det verkar som om borgerliga politiker tror att det räcker med att folk röstar på alliansen i valet så ordnar sig allting.”
  Menar du verkligen att borgarna tänker lika lite som de inom vänstern?
  Det tror jag inte på. Högern kommer att vinna på överlägsen insikt i taktik/strategi och insikt i hur man manipulerar folk att rösta mot deras egna intressen.
  Om detta har vänstern inte minsta lilla pyttelilla hum.
  Sjävlklart kommer Reinfeldt att vinna. Men inte på sin sakpolitik naturligtvis. Han kommer att dra ner det här landet i ännu mer elände och ännu fler som tar sitt liv som hon som drog ner persiennerna osv – ja ni vet väl.
  Vet ni inte?
  Fy skäms.
  Med Reinfeldts ord, Leve socialdarwinismen där vi i ett hårt liv kämpar mot varandra och där solidarism och empati är fula flum ord.
  Endast de starka ska överleva. Och alla vänsterns icketänkande personer ska göra som strutsen och gömma sitt huvud i ett hål.

  Ja, jag vet, sanningen är för hård så radera den här kommenteraen omedelbums. Länge leve då Reinfeldt för alla icketänkande vänster personer som låter honom finnas kvar.
  PUNKT