Sista raderna om Dagmar


Jodå minsann, även jag har ett omkullblåst träd hundra meter från huset, och antagligen kommer jag att upptäcka åtta-tio till när jag har går min vanliga runda. Men de bilder jag då tar sparar jag antagligen som genrebilder så att ni slipper se omkullblåsta tallar.

Djur som tillbringar sin tid ute i alla väder, inklusive Dagmar, verkar lite smått omskakade. När jag gick iväg så pratade jag med en Ekorre, och den var definitivt inte lika skygg som den brukar vara. En omskakande natt kanske, jag vet inte. På hemvägen pratade jag med en annan av samma art, och som vanligt så betyder ”prata” att jag säger några beundrande ord till kurren ifråga varpå den utbrister smack smack, typ.. Antagligen menar den att jag är en söt gubbe…

En av bloggens besökare berättar att det är blåis på vägarna i Västernorrland. Det är inte speciellt bra, det betyder sannolikt att folk kan komma till skada i olyckor, något som antagligen gäller i första hand julfirare som är på väg hem. Här i Handen så har man spärrat av runt ett bostadshus uppe i Centrum. Uppe på taket ägnar sig två karlar åt att lägga på takpapp ser det ut som. Antagligen är det Dagmar som tuggat i sig lite papp. Inom någon vecka så får vi säkert fler rapporter här lokalt, precis som på andra ställen där det blåst rejält.

Jag funderade faktiskt på att ta med mig kameran ut strax efter 03.00 inatt men jag avstod. Det är problem att skildra blåst på bild i mörker, använder man blixt så fryser bilden och då ser det bara ut som ett träd som lutar. Och sedan sist men inte minst, på småtimmarna så var det inte utan vissa risker att ge sig in bland träden. Det hade varit enkelt att gå ut, men hur gör man när en tall rasar över en, slår tillbaka?

Mja, nu har jag åstadkommit tre inlägg om saken, det är minst två för mycket. Blir vädret lugnt i morgon så kanske det dyker upp fler bilder, jag är lite avundsjuk på tidningarnas bilder i genren ”träd över vägen”, och är det någon av er som tagit bilder på fallna träd och annat stormrelaterat så mejla mig så kanske jag uppdaterar det jag skrivit med ytterligare någon bild. Annars så väntar jag på Cato…

it Andra om: , , , , , , svt sr dn svd gp ex ab


4 svar till “Sista raderna om Dagmar”

 1. ”hur gör man när en tall rasar över en, slår tillbaka?”

  Precis som man gör när man klivit ut rakt framför en buss, när man hade företräde:

  Stäm svinet- skadestånd löser allt!

  Skämt åsido, det är klokt att inte belasta räddningstjänsten ytterligare när den redan är överbelastad. Det är bra både för dig själv och samhället.

 2. Jag fick ett träd på tomten omkullblåst (lyckligtvis föll det i rätt riktning, bort från huset) och ett knäckt halvvägs upp (långt från huset). Jävla SMHI!

   • Det är väl SMHI som är ytterst ansvariga för vädret? :)

    Jag tror dessutom inte att det hade räckt att stötta trädet. Det var en riktigt stor rönn som gjorde en rotvälta. Lite andra träd i grannskapet hade gjort likadant, så det blåste nog rätt rejält (fast jag sov och märkte ingenting förrän på morgonen).