Pendeltågseländet forts…

Idag så var det återigen dags för en liten tur in till Fjollträsks centrum. Utan att tveka begav jag mig till pendeltågsstationen, men ack en så korkad idé. Visserligen har det blivit varmare ute men nästan alla tåg som rullar f.n. är av den gamla sorten, de nyare tål uppenbarligen inte snön.

Vid Karlberg så var det något tåg som dessutom hade rivit ner kontaktledningen vilket innebar att all normal tågtrafik var helt utslagen norröver och pendeltågen vände vid Centralen. Även om det inte är kallt idag så är den kylan som varit fram till nu tillräcklig för att skapa rejäla förseningar. Dessvärre så har dessutom en banarbetare omkommit i en olycka, han har helt enkelt blivit överkörd av ett tåg när han försökt göra ren växlar och annan utrustning.

Resenärerna är trots allt ett luttrat släkte, en äldre dam som skulle till Sundbyberg fick gå av vid Centralen och åka vidare med buss eller tunnelbana. Hon ryckte bara på axlarna, hon var uppenbarligen en van resenär.

Egentligen borde man ha en fyrhjulig MC, visserligen skulle det bli rackarns så kallt när man ska iväg någonstans, men med fyrhjulstrift tar man sig ändå fram. Det är mer än vad man kan vara säker på när det gäller Stockholms Lokaltrafik. Får tågen lite kyla och motvind så är det kört. Kanske borde man ha med sig egna skidor med sig vintertid? Man kan ju bli stående någonstans utefter banan…

Bilderna som jag illustrerar dessa rader med är tagna vid olika tillfällen, den understa är från idag.

intressant Tags : , , , , , , , , , , ab12 svd1 dn123 gp t

  6 comments for “Pendeltågseländet forts…

 1. 1 februari, 2010 at 16:28

  Det går bra med en SAAB!

 2. Christer W
  1 februari, 2010 at 22:14

  Fyrhjuling? En ockelbo vore nog lämpligare.

 3. Jonas
  1 februari, 2010 at 22:23

  Resegaranti, resegaranti, resegaranti! Ta en taxi.

 4. stigman
  1 februari, 2010 at 23:01

  skidor och Jeep är det som gäller i dag…
  resor och varutransporter, så kallad logistik, är saker som någon tycker är på fel plats

 5. Mikko
  1 februari, 2010 at 23:39

  Flera gånger har det vara total stopp i pendeltågstrafiken mot södertälje

 6. 1 februari, 2010 at 23:50

  Jag kan ju glädja dig med att det är lika illa där jag bor, http://www.barometern.se/nyheter/emmaboda/tagresenarer-strandsatta-i-over-fyra-timmar(1751716).gm

  Jag kan ha förståelse för att saker och ting går sönder, men den brist på information som Banverket/SJ/DSB uppvisar är häpnadsväckande.

  Jag hade blivit inringd till jobbet eftersom en kollega blivit sjuk, hur kul är det då att ringa tillbaka och säga att jag inte kan ta mig dit (när jag väl hade promenerat 4km).

  Jag hoppas att de kan klara av att hålla tågtrafiken igång lördag och söndag för då går det inga bussar i min del av världen, onsdag – fredag åker jag buss.

Comments are closed.