Nu börjar eländet

Jag var ut på en kortare promenad idag runt lunchtid för att handla och låta mig friseras. Min frisör idag var från Damaskus i Syrien och han verkade glad åt att ha ett arbete inomhus. För även om det var vackert och solen sken så var det inte helt behagligt. Jag frågade inte hur varmt han trodde att det var i hans hemstad idag, det kändes elakt.

Men visst hade jag kunnat klä mig varmare, och att klippa av sig halva håret var ingen bra idé upptäckte jag när jag kom ut i snålblåsten igen. 8-9 grader och omkring 8-10 meter i sekunden känns kyligt när man har en tunn sommarjacka på sig.

AB: ”Över stora delar av landet skiner solen och enligt SMHI har vi faktiskt temperaturer över det normala. Men snart vänder det. Redan i morgon ökar blåsten och till helgen drar det riktiga ovädret in över oss. Har vi otur kommer snöfallen att krypa ända ner till Östergötland.”

Jag känner en datorfantast i Stavsnäs som genast vädrar morgonluft när han läser dessa rader. Antagligen fungerar han på var han gjorde av sin snowboard eller något sådant. För mig själv betyder den kommande årstiden att jag kommer att hålla mig mer inomhus än annars, det passar ju bra eftersom jag har gott om böcker att läsa. Just nu ligger det en bunt oöppnade böcker på bordet och en påbörjad, en nätt sak om ca 800 sidor.

Vintern betyder också att betydligt fler läser bloggar. Man sitter hellre inomhus och ugglar vilket betyder att man blir mer aktiv på nätet. Antalet

besök på hemsidan går upp med 50-70 procent under de kallaste månaderna vilket är skojigt. Vore man riktigt listig så skulle man skanna in en rejäl bunt med semesterbilder, varför inte från Medel-
havet? Vi får se hur det blir med den saken, men blir det fulväder nu i helgen så ska jag i alla fall ge mig ut någon halvtimma, om inte annat så uppskattar man stugvärmen mer efteråt… SvD it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Väder, Vinter, Höst, Blåst, Åska, Storm, Drivis, Fulväder, Bloggar, Böcker, Politik[/tags]

  4 comments for “Nu börjar eländet

 1. Ken
  22 oktober, 2008 at 16:03

  Min snowboard står alltid beredd i garderoben! Jag älskar att köra ledbuss i snöoväder och halka.
  Mer snö åt folket tack!

 2. Rawia Morra
  22 oktober, 2008 at 18:42

  55 mm regn på två timmar i Beirut idag och översvämningar i många stadsdelar.

  Jag levde i Beirut i 20 år och var med om det två gånger. Nu händer det varje år tydligen. :-( och vi är faktiskt fortfarande i oktober. I oktober bör det har regnat en eller ett par gånger i Beirut och det blir bara skönt när värmen sköljs dämpas. Men skyfall?

  Hur man än vänder och vrider på det så är något på tok med klimatet.

 3. Ken
  23 oktober, 2008 at 11:39

  Jag tycker att rubriken är helt fel. Det här har jag väntat på i snart två år. Förra vintern blev ingen vinter.

 4. Ken
  23 oktober, 2008 at 20:00

  Det verkar som om det äntligen blir snöstorm på söndag!

Comments are closed.