Nu blir jag kallad ”antisemit” igen


Det blev den brittiska medieorganisationen BBC när de gjorde en dokumentär om den läckande kärnkraftsreaktorn i Negevöknen i alla fall.


En bit av den historien
visar jag här i korta citat, de intresserade kan kolla vidare på sidan den kommer ifrån eller helt enkelt Googla på ”Dimona reactor”, det finns hur mycket material som helst på nätet.

“The Israeli government has recently decided to boycott the British Broadcasting Corporation (BBC) after the latter made a documentary film about the Israeli nuclear weapons. Sources in the Israeli Foreign Ministry explained that the film is Anti-Semitic –an accusation used by Israel to anyone or anything that they don’t like…

…In spite of the complete American support for the Israeli policy, the Americans have expressed their concern over the reactor, as news revealed an American attempt to send some of its nuclear-program officials to inspect Dimona reactor apart from those working in the IAEA, but Israel refused to allow them in, continuing the reactor’s legacy of being ”visitation-proof”, as only Israelis are allowed in…

…The United Arab Emirates-based ”Al Bayan” newspaper revealed recently that a serious debate was going on now about whether to stop working in the reactor before the catastrophe occurs or not. Additionally, a report made the by Israeli second TV channel mentioned that dozens of the reactor’s employees died of cancer, and that the reactor’s administration refuses to reveal the true number of casualties and fatalities…

…As for the waste products resulting from nuclear enrichment operations in Dimona reactor, Dr. Abu Safiya said that it’s buried in areas near the Palestinian Authority controlled territories, as well as Jordanian and Egyptian ones, especially in those areas where the flow of aquifer water and direction of the wind is not in Israel’s favor. A report by Israel’s second TV channel revealed that Dimona reactor’s waste products are buried in the areas east of the Al Bureij refugee camp and the town of Deir El Balah. Currently, the Palestinian Authority

for Environment Quality is trying to get a permission to get water analysis equipment inside Gaza Strip to check these areas, but Israel is refusing…”

Jag behöver väl egentligen inte kommentera något av detta, det står för sig själv, om man säger så. Men jag rekommenderar alla att läsa hela texten, den är tämligen klar och tydlig. Själv tänker jag ägna en stund åt att försöka få tag i BBC:s dokumentär, i bästa fall finns den på deras hemsida, annars får jag skriva till BBC och fråga efter den. Jag återkommer när jag vet mer.

Visste ni förresten att Israel grävt ner farligt avfall i Gaza? Och genom att berätta det, och publicera dessa fakta så kommer jag återigen drabbas av antisemitstämpeln. Det gör nu inte så mycket, den är så utsliten att ingen längre kan läsa vad där står.

Läs artikeln i sin helhet, den är intressant!

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Antisemitism, Etnisk rensning, Flyktingar, FN; Dimona, Folkrätten, Genevekonventionen, Israel, Kärnkraft, Mänskliga rättigheter, Palestina, Palestinier, Politik, Stor-Israel[/tags]


20 svar till “Nu blir jag kallad ”antisemit” igen”

 1. Jinge,

  Jag tror jag skrev det i en kommentar på den här bloggen för några månader sedan, om Israel dumpning av farligt avfall på ockuperad mark.

  Men jag antar att jag antas som jävig, :) därför slår man dövörat till när det är så hemska ämnen som avhandlas.

  Antisemitstämpeln kan du strunta i. Jag undrar vad folk som talade om vad Hitler höll på med när det begav sig kallades för något!

  Det medan cancerpatienter inte får lämna Gaza för israelerna… för vård i Egypten eller Jordanien… Utmärkt inlägg förresten :)

 2. Jag trodde att ingenting skulle kunna förvåna mig längre när det gäller Israel. Men det här är så avskyvärt att jag inte finner ord, gräva ner radioaktivt avfall nära befolkade områden på palestinsk mark och i Jordanien och Egypten!
  Att reaktorn Dimona är både skrotfärdig och livsfarlig är inte att förvånas över. Pengarna, även om USA skänker miljarder dollar årligen, går väl mest till militärmakten och till de icke-arbetande judisk-ortodoxa männens ovanligt barnrika familjer.

 3. Man tror ju inte att det är sant. Israel har verkligen lärt sig att behandla folk illa, själviskheten är rent absurd. Det är inte att undra på att antisemitismen ökar som de säger, hur skulle den kunna göra något annat?

 4. Världen har ett problem där, och det är inte bara palestinier och andra araber som har problemet. Världen har det. Om inte FN:s resolutioner hjälper som Bush sa, vad ska då kunna avgöra saken? Bomber?

 5. Jag hoppas att det som ska hjälpa är kloka schysta judar världen över. Det finns faktiskt de som håller sig till humanism och etik som anstår ett folk med sådan historia. De börjar nu vakna upp och inser vad Israel och USA gör i deras namn.

 6. Det gör mig rent förbannat helt enkelt. Fyfan vad vissa människor saknar moral och etik. Att dumpa kärnavfall så nära araber som möjligt..

 7. Svenska sionistlobbyns okrönta drottning Lisa Abramowicz har tydligen tagit lärdom av sionisternas reflexmässiga användande av ordet antisemit. Det har naturligtvis varit kontraproduktivt att i tid och otid kalla sina kritiker för detta. Därför vill hon få sionistlobbyn att ändra taktik och vid sitt föredrag vid Samfundet Sverige-Israels rikskonferens 2007 manade hon till viss återhållsamhet:

  ”Kalla inte någon för antisemit även om dom är det. Det får framgå av senare mejl eller kontakter i så fall.”

  Det är kul att Israels utrikesminister i alla fall håller stilen.

 8. Sedan finns det ju några kvinnor i Machsom Watch. Alla israeler har inte huggtänder.

 9. Marcin,

  De kvinnorna har jag sett. Riktigt häftiga faktiskt. Men tyvärr så försvinnande få i det hav av bosättarkärringar och kvinnliga soldater.

 10. Magnus! Ja det vore på tiden. När all israelkritik bemöts med ett avfärdande som antisemitism så mister israelkramarna dramatiskt i trovärdighet, problemet är att de gjort det så länge nu att ingen längre bryr sig. Rasism ÄR ett problem oavsett vem som utsätts, men ropar några om antisemitism så tänker jag automatiskt ”israelkritik”. Det betyder att när det VERKLIGEN handlar om judehat/rasism så är det ingen längre som lyssnar. Om man ropar om vargen.. (eller hur talesättet nu är).

  “The Israeli government has recently decided to boycott the British Broadcasting Corporation (BBC) after the latter made a documentary film about the Israeli nuclear weapons. Sources in the Israeli Foreign Ministry explained that the film is Anti-Semitic…”

  Marcin! Framförallt har inte folkgruppen judar huggtänder, möjligtvis har israeliska judar någon millimeter längre.. :-) Nejdå, allvarligt talat så finns det givetvis mycket hyggligt folk bland israelerna oxo, men man ska inte glömma bort att 68 % av israelerna vill slänga ut palestinierna ur landet. Det handlar givetvis inte om huggtänder, det handlar helt enkelt om – rasism. En rasism som i kombination med en expansiv nationalism/sionism blir en rätt otäck företeelse.

  En företeelse som i sin tur leder till att alla judar riskerar att dras över samma kam, oavsett om de är sionister/nationalister eller ej, och alldeles oavsett om de bor i ett annat land och inte har den minsta avsikt att vare sig stödja Israel eller att flytta dit.

  Det är obehagligt, men så är det.

 11. Rawia! På Youtube har IDF lagt ut ett antal videofilmer som föreställer kvinnliga soldater. Oftast är de jättesöta och gulliga. Så långt ifrån ”kärringar” som man kan komma. Sedan heter det förstås inte att det är IDF som lagt ut dem, men antingen de eller det israeliska UD.

  Jag har klurat på om jag ska lägga ut ngn av dessa på bloggen, men jag är rädd för att manliga läsare missar budskapet… :-)

 12. Jinge,

  Jag tror att Rawia gör skillnad på bosättarhaggor och pinupporna! Det finns ju kalendrar att köpa med utvikta israeliska soldatinnor :-) :-)

 13. Man vill väl ha sitt eget lilla radioaktiva helvete precis som USA har ordnat i New Mexico mot sin egen ursprungsbefolkning kan tänka. För övrigt är det inget att fästa sig vid, att bli kallad antisemit av sionister. De är som liberaler som kacklar ”antidemokrater” så fort man säger något som inte har någon plats i deras skelettliberala verklighet. Inget att bry sig om med andra ord. Jag, som lever ihop med en blattetjej blir kallad rasist av dem med jämna mellnarum när övriga argument tryter.

  Som sagt, inget att bry sig om alls. Du gör ett bra jobb Jinge!

 14. Det där är en gammal händelse, det var Sharon som lät bojkotta BBC och han bojkottar väl egentligen allt just nu. :D

  Här är en artiken om filmen från The Guardian. Filmen sändes i mars 2003. Den jordanska rapporten om hur reaktorn läcker med förhöjd cancerfrekvens för de i området är från samma år.

 15. Ordet antisemit är nu så missbrukat att det förlorat mening i sin ursprungliga betydelse, språket formas av de som använder det och sen kan ordböckerna och språkpoliserna tycka vad de vill, så småningom kommer de att få foga sig.

  Engelska lexikonet Merriam-Webster har ju ”hostility toward Jews as a racial or religious minority group,” och ”opposition to Zionism: sympathy with opponents of the state of Israel.” I sin ordförklaring av ”anti-Semitism”. Men det senare inte i den moderna ”college edition” eller deras on-line lexikon.

  Detta förorsakade lite rabalder att de behöll det i 2002 års upplaga. American-Arab Anti-Discrimination Committee protesterade och tyckte att de skulle ta bort sionistdelen, Anti-Defamation League tyckte absolut att det skulle vara kvar.

  I sig kan man väl tycka att vad som troligen var den ursprungliga meningen med sionist/Israel syftningen var fel, men sionisternas och Israels flitiga användning av antisemit stämpeln gett den delen av ordförklaringen ny mening frikopplad från den ursprungliga definitionen.

  1976 års upplaga av Concise Oxford English Dictionary definierade ”Palestinian” som “a person seeking to displace Israelis from Palestine.” Men när Oxford meddelade att man skulle ta bort denna på alla sätt miserabla definition fick man naturligtvis en liten folkstorm på halsen som tyckte denna förändring gjorde att ordboken förnekade statens Israels existensberättigande.

 16. Den absolut mest helvetiska delen av att vara palestinier har alltid varit känslan av ensamhet. Att ingen begrep och ingen brydde sig. Ordet antisemit var som storslägga mot varje människa som försökte se med egna ögon och ifrågasätta.

  Nu är det inte så. Hela världen ser och ifrågasätter. Och man kan inte slå ihjäl varenda människa som säger att han ser och förstår,inklusive en massa judar som vägrar finna sig i att bli utnyttjade för att Israel ska genomföra sitt folkmord och sina ”Nilen till Eufrat” drömmar.

 17. Rawia, det är sant. Vi får inte glömma att det trots allt finns en massa hederliga israeler som inte stödjer sin regerings apartheidpolitik mot palestinierna.

 18. Det är sorgligt hur israelerna bär sig åt. Du skrev tidigare att de skapar antisemitism, och det är sant. De gör det! Trist för alla vettiga judar i diasporan som inte gillar israels politik.