Jägarförbundet får 50 miljoner och motarbetar vargen?

Ylva Lindberg, Erika Backius, Ulla Freij och Christina Färnström skrev igår en relik på den propaganda mot vargen som skrevs av Jägarförbundet, LRF och Skogsägarna för en vecka sedan på SvD/Brännpunkt.

SvD/Brännpunkt: ”Svenska Jägareförbundet får närmare 50 miljoner kronor av staten för ett vagt formulerat ”allmänt uppdrag”.

I detta torde ingå att arbeta aktivt mot tjuvjakten, men det har man inte gjort.

Istället har man eldat på rovdjurshatet med stora manifestationer mot rovdjurspolitiken och indirekt ursäktat den kriminella jakten som förståelig.”

Det är utomordentligt bra att människor som bor i rovdjurstäta områden reagerar på allt trams om att ”Man inte vågar låta barnen gå ute” och liknande. Folk i rovdjurslänen vill ha kvar rovdjuren trots att jägarna påstår motsatsen. Jägarna har ett egenintresse av att tillämpa ”Skjut, Gräv och Tig”, och det är givetvis pekuniärt. Man vill helt enkel ha kvar ett så stort älgbestånd som möjligt.

Att jägarförbundet får 50 miljoner är inget annat än skandal. De ska inte ha ett öre av skattepengar för att sedan bedriva lobbyarbete för att utrota vargen.

SvD/Brännpunkt: ”Vi är många på landsbygden som är glada över att rovdjuren kommit tillbaka och berikar våra liv.”

Det vore därför lämpligt att man nu också ger vargförespråkarna femtio miljoner att bedriva lobbyarbete för.

SvD1 it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Varg, Varghatare, Jägarförbundet, Bidrag, Rovdjurshatare, LRF, Skogsägarna, Rovdjurspolitik, Tjuvjakt, Politik[/tags]

  3 comments for “Jägarförbundet får 50 miljoner och motarbetar vargen?

 1. 10 augusti, 2008 at 12:54

  SR/Sjuhärad: ”I går (8/8) berättade Stefan Brunander i Sätila här i Radio Sjuhärad om att Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, i ett brev till jordbruksministern kräver licensjakt på varg.”

  Med Erlandsson som jordbruksminister så går inte en varg säker i det här landet…

  http://www.sr.se/cgi-bin/sjuharad/nyheter/artikel.asp?Artikel=2242151

 2. Ellen
  10 augusti, 2008 at 22:00

  Jag blir lite lätt upprörd över denna mängd med pengar. Låt alla bestånd växa fritt och frodas. Naturen sköter sig själv. Det har den alltid gjort.

  Men jag inser också att det rycker i avtryckarfingret på en del. Det är tydligen något speciellt med att få skjuta rovdjur så som varg, björn också för den delen. Gamla fiender. De tar mat från våra bord. Snart är det dax att ”skjuta-upp” inför älgjakten. En del har redan varit fram till vapenskåpet för att fingra lite på bössan. Snart smäller det.

 3. Mattson
  14 augusti, 2008 at 04:45

  Jag trodde faktiskt inte att jägarnas organisationer fick skattepengar. Man kan ju undra varför i he då?

Comments are closed.