Hanne Kjöller och vargdebatten


[column width=”49%” padding=”2%”]
Hanne Kjöller fortsätter att hacka på miljöministern för hans något märkliga inställning till en av våra äldsta innevånare i det som vi idag kallar Sverige. Vargen, Canis lupus, var antagligen här före människan, i vart fall kom den inte efter de tvåbenta varelser som ibland förtjänar att kallas – människor.

Hanne Kjöller/DN: ”Vargdebatten rasar vidare. Många har åsikter. Men de regeringsrepresentanter som borde vara självskrivna i debatten – statsråden Andreas Carlgren och Eskil Erlandsson – fortsätter att ducka. Fast i TV4:s ”Kvällsöppet” i onsdags deltog faktiskt miljöminister Carlgren i ett bandat inslag. Till studion vågade han sig inte. Med tanke på vad han hade att säga förstår man honom.

För han upprepade de argument som de senaste veckorna strimlats sönder av vargforskarna. De vargar som i första hand skulle skjutas är de som ”inte är riktigt genetiskt bra”. Som om jägarna hade full genetisk information om vilka de riktade sina gevärspipor emot. Och som om vi inte fått obduktions-
resultat som visade att det i stort sett inte var något fel på de individer som fick sätta livet till under den fradgetuggande slakten.”

Att Andreas Carlgren på ett halvår lyckats bli ett bojsänke för Centerpartiet är lustigt att se, särskilt för oss som hoppas på en rödgrön regering efter valet. Eskil Erlandsson går förstås i en klass för sig, men han har mig veterligt inte gått från att vara öppen kärnkraftsmotståndare till att vara kärnkraftspositiv, inte heller var han vandrat den långa vägen från att vara naturvän och ha en sund syn på vargen till att hitta på en massa fiktiva argument i Radio/TV och tidningar i tid och otid.

Visserligen har han sålt sin själ till varghatarlobbyn, men det tycks gälla hela den borgerliga regeringen. Synd för Hanne Kjöllers del eftersom det inte finns någon att rösta på i nästa val för henne om hon inte vill rösta på vänstern eller miljö-
partiet. Men vi behöver nog inte oroa oss för henne, hon blir i alla fall inte uppäten av vargar.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Canis lupusEn mycket partisk bild av ett sött litet omtalat djur…

Hannes artikel är intressant och mycket läsvärd. Gå genast dit och läs den i sin helhet, som aptitretare så lägger jag in hennes avslutning;

Hanne Kjöller/DN: ”Vargen tar våra jakthundar. Sant. Enligt försäkringsbolaget Agria, som är marknadsledande, har 156 hundar av jaktras dödats eller skadats av varg under de senaste 12 åren. Under samma period har 237 jakthundar vådaskjutits medan 7?953 dödats i trafiken.

Vilka slutsatser drar den vargfientliga jägarlobbyn av det? Att regeringen bör förbjuda trafik? Och tillåta licensjakt på jägare?”

Ja vad ska de säga? Jag tycker inte att hon lämnar det minsta utrymme för att bjäbba emot…

intressant Tags : , , , , , , , , , dn123 ab12 svd t
[/column]


6 svar till “Hanne Kjöller och vargdebatten”

  1. ”Hanne Kjöller/DN: ”Vargen tar våra jakthundar. Sant. Enligt försäkringsbolaget Agria, som är marknadsledande, har 156 hundar av jaktras dödats eller skadats av varg under de senaste 12 åren. Under samma period har 237 jakthundar vådaskjutits medan 7?953 dödats i trafiken.”
    Då borde det bli enligt jägarlogik; Licensjakt på bilar för att skydda jakthundarna.

  2. Jag blir så himla nyfiken Jinge! Men vad handlar reflektioners kommentar om?

    • En verbal spya som ströks, nästa likaså, trean avgjorde saken… Tämligen vanligt på lördagskvällar…

      Vidare diskussion är OT.