Håll ut några veckor till


När jag såg Aftonbladets rubrik idag härsknade jag till, jag tyckte att de helt enkelt gick för långt. Sedan kom jag på att jag i förrgår stod och pratade med en granne på busshållplatsen och sade exakt samma sak. Vi försöker övertyga oss själva om att eländet upphör och att snart småfåglarna kvittrar som om de aldrig gjort annat.

Och javisst, vi är mitt uppe i vår midvinter och i alla fall vi här i Stockholmstrakten har inte sett till mycket till vinter utom en veckolång köldknäpp. En sak som redan märks är att det blir ljusare lite tidigare – och mörkare lite senare. Vi har passerat midvinter-
solståndet med en månad och en vecka, om ytterligare en månad så kommer alla märka att det faktiskt blivit ljusare.

En annan sak är att oddset för att vi ska få riktig vinter nu blir sämre och sämre för varje dag. Vi kanske fortfarande behöver vantar, mössa och halsduk i några veckor men våren kommer snart. Jag inser det och det känns skönt. Svartsynen gäller bara politiken, inte vädret.

Andra om: , , , , , , , , , AB1 it

[tags]Väder, Vår, Vinter, Ljuset, Uteservering, Badtemperatur, Fågelkvitter, Positivism, Depression, Politik[/tags]


2 svar till “Håll ut några veckor till”

 1. Det är inte så underligt att svartsynen gäller politiken i dessa dagar men även här kan man hitta en pärla att glädjas åt.
  Under mina virrfärder på nätet snubblade jag över en märklig notis som berättar att det lilla landet Bhutan, inklämt i bergen mellan Indien och Kina, inte mäter den nationella utvecklingen i bruttonationalinkomst, ”Gross domestic income (GDI)”, som enligt konventionen är det bästa måttet på tillväxt.

  De mäter sin tillväxt i ”Gross National Happiness (GNH)” dvs ”bruttonational lycka”!!!

  Här kan globalister och neo-klassiska ekonomer dra åt helvete och resten av världen lära sig något. När man sedan läser att det inte finns ett enda trafikljus i landet, det råder förbud mot tobaksförsäljning samt att deras skogvaktare sköter försvaret blir Bhutan en solglimt över den kompakta ondska som i dag förgiftar västvärldens politik och ekonomi.
  De har en nättidning som heter Kuensel Online med en frågespalt som kallas ”Buddhist answers to common questions” och i den länkade utgåvan finns en, även för oss, vardaglig fråga som får ett svar som får även den mest svartsynte att lysa upp och inse hur fel och för lite vi ofta tänker i smått som stort.

  Dagens lästips!

 2. Vintern har ju inte ens börjat! :-(
  Verkar bli lika illa som förra ”vintern”.
  Det var bättre vintrar förr minsann.