Blir det PRO(r) för oss gamla 68-aktivister?


En alternativ rubrik på detta inlägg blir ”Känner Du stanken från Enskilda Banken?”. Och nej, jag har inte kommit på det själv utan hämtat inspirationen till detta inlägg från en gammal partistyrelseledamot i (V) som heter Anders Jonsson, han har skrivit en insändare i Flamman och den finns tyvärr inte på nätet, än..

Det är ett paradigmskifte på gång, var och varannan dag så skrivs det i tidningarna om att de slantar som är undansatta till pensioner inte räcker till, några tidningar har till och med påstått att det handlar om ett räknefel. Men tror de att pensionärerna stillatigande kommer finna sig i den sortens besked så tror de fel. Själv har jag tidigare talat om att pensionärerna bör samlas i den lilla parken utanför Rosenbad på vardagarna, det står jag givetvis fast vid. Kommer det tillräckligt med folk så får en grupp häcka utanför Riksdags-
huset till det blir ordning på torpet.

Anders Jonsson i Flamman: ”Stanken är visst kvar, men från praktiskt taget samtliga banker och finansiella institutioner – nationellt såväl som internationellt! Tänk IMF och Världsbanken. Det är inte invandringen som gör oss fattiga utan utvandringen. Det utvandrade kapitalet som gömmer sina fonder i fondlösa banker i fondlösa länder – utan skatt.”

Han fortsätter några rader längre ner: ”Men det finns en skillnad. Jag, och mina kamrater, kommer inte att finna oss i det. Vi kommer plocka fram våra röda fanor igen och vi kommer att slåss för den framtid vi har kvar! Var förbannat säkra på det! Vi kommer att samlas i Vivalla, Markbacken och Brickebacken, på alla jävla gator och torg som finns och jag kommer själv stå där med min mikrofon eller skriktratt och uppmana oss alla till kamp…”

Anders Jonsson forts: ”Så ta er i akt – eller håll er på vakt – för nu jävlar i det snuset (som vi knappt har råd med längre) vaknar gamlingarna! Jag hoppas på vänstern. Jag hoppas på PRO – Kanske till och med PRO(r) – om ni förstår vad jag menar!”

Det råder ingen som helst tvekan, Anders Jonsson har precis samma uppfattning som undertecknad. Har inte ungdomen idag lyckats få fart på demonstrationerna mot nyfattigdomen, så får väl vi gamlingar köra igång på nytt. Vi har ju vanan inne och kan de gamla parollerna. Man ska inte skicka de arbetslösa till FAS3, man ska inte försämra för de sjuka och för pensionärerna. Välfärdssamhället ska räddas, inte säljas ut till några riskkapitalbolag.

it Andra om: , , , , , , , , , , , svt sr1 dn123 svd123 ab123 gp1


Ett svar till “Blir det PRO(r) för oss gamla 68-aktivister?”

  1. Ja,jag kan nog gå med.

    Har man vart ihop med en FNL-brud och härbärgerat aktivister i sin rivningslägenhet i Haga,(GBG),demonstrerat för Kungstorgets bevarande och huset vid Allen och dessutom delvis lyckats, så kan det kännas bra.

    ;-D

    När drar det igång?