Att vända på stenar

Vissa bloggämnen har samma effekt som när man är ute i en skogsbacke och vänder på stenar. Det kommer fram en massa kryp som man inte ens trodde fanns. Desto hetare och mer polariserat ämne, ju fler underliga livsformer får man se dyka upp i kön av kommentarer.

Vissa slutsatser kan jag ändå dra, ämnen som berör är: 1) Israel och mellanösternkonflikten genererar många genuint korkade kommentarer. 2) Rovdjurs-
frågan, främst vargen, drar fram hela stim av vettvillingar. 3) Religion, eller frånvaron av religion, genererar mycket merarbete. 4) Politik och de främlingsfientliga Sverigedemokraterna är den politiska gruppering som genererar mest skräp.
5) Sexualitet är ett ämne som skapar turbulens i kommentarskön.

Om man kombinerar vissa av dessa ämnen så får man full pott i antalet uppdykande troll, folk som inte är läskunniga nog för att förstå de kommentars-
regler som gäller. Igår skrev jag om en gammal man, som har en gammal religion, och en mycket mycket gammal syn på sexualitet. Jag nämnde inte ens att katolska präster ofta ertappats med pedofili, jag skrev bara om vanlig homosexualitet men det räckte.

En annan kombination är givetvis Mellanöstern-
konflikten. Israel håller på med en etnisk rensning av palestinier1 och man gör det genom att försöka svälta ut palestinierna ur Gaza. Dessutom bygger man ut bosättningarna på Västbanken, och som inte det räckte, så skjuter man ihjäl folk på löpande band. Ehud Olmert spelar under täcket med politiker i väst. Kombinationen är oemotståndlig, Israel, Religion och Politik.

Rovdjursfrågan har ännu ej kombinerats med frågan om sexualiteten, även om vissa jägare faktiskt tycks uppleva sitt skjutvapen som en förlängd penis. Möjligen kan vapnet stärka eller dölja en mindre grad av manlighet än vad som är normalt, jag vet inte.

Somliga har fått för sig att en godtagbar e-postadress kan se ut såhär: david@hotmail.com Jag vet inte hur många miljoner David det finns i världen, men det är säkerligen minst sju siffror i antalet. Och att just den David som lyckades kapa åt sig den första hotmailadressen skriver kommentarer på den här bloggen är väl troligt? Nej knappast.


Nu har Olmert läst bloggen med Google translate igen…

Andra tycker sig kunna nås på xxxxx@hotmail.com, något som jag tvivlar starkt på. Man får kalla sig stort sett vadsomhelst när man skriver kommentarer här, men det ska vara en fungerande mailadress. Den tillåtna anonymiteten räcker uppenbarligen ändå inte. För det som knäppgökarna har gemensamt är just anonymiteten. Och oförmågan att läsa innantill i kommentarsreglerna förstås.

Jag samlar på kommentarer som inte håller måttet, jag har gjort det sedan hösten 2004 och det rör sig idag om minst tusen stycken. Det har skrivits 60 000 kommentarer på bloggen vilket visar ungefär på nivån. Jag funderar på om jag inte ska ge ut dem i bokform, den boken skulle väcka ett visst berättigat uppseende. Jag tror att jag behöver lägga till en mening om det i kommentarsreglerna… :P

it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Kommentarer, Israel, Mellanöstern, Rovdjur, Varg, Religion, Katolicism, Sexualitet, Homosexualitet, Vapen, Jägare, Sverigedemokraterna, Främlingsfientliga, Politik[/tags]

 1. Iian Pappe, Den etniska rensningen av Palestina []

  2 comments for “Att vända på stenar

 1. Andreas
  24 december, 2008 at 10:21

  Så sant som det är sagt.

  Det som oftast får mig att krypa ut underifrån tryggheten av min mysiga sten är utan tvekan punkt nr tre till fem då de för mig även har en sak gemensamt i att dom alla i stort sett handlar om människors fri och rättigheter.

  När det gäller religion så har jag i stort sett blivit skrattad åt då jag här på bloggen skrivit att jag är antitheist som om jag på något sätt hitta på det bara för att vara ”cool” som det då skrevs.

  När det gäller politik så är det extra intressant då mitt bemötande i stort sett inte handlar om vad jag skriver utan var jag skriver. Jag kan skriva något på denna blogg och i stort sett bli anklagad för att vara inte bara sverigedemokrat utan även att jag har någon form av ”hemlig agenda” som jag ”döljer” medans när jag skriver en kommentar på fröken sveriges blogg förutom att få höra om min dåliga svenska direkt blir anklagad för att vara en ”politisk korrekt muslimkramare” (och mycket värre saker som jag inte tänker skriva här) och inte sällan vänsterpartist naturligtvis.

  När det gäller mail och sådant så kan det inte alltid vara så lätt då jag för närvarande har sex st fungerande mail och det har inte alltid varit så lätt att minnas vilken jag använder just här.
  När det gäller namn så har jag slutat använda anonyma namn och börjat använda mitt riktiga förnamn då det är lättare att komma ihåg (förhoppningsvis). ;-)

  När det gäller inlägg som inte passerar filter som kallas Jinge så tycker jag du är ganska tålig iaf då endast 2-3 inlägg jag själv skrivit inte passerat. :-)

 2. Andreas
  25 december, 2008 at 16:22

  Sen fattas bara alkolås och
  När det gäller
  När det gäller
  När det gäller
  en möjlighet att ändra text i efterhand :-D

  Jag skäms alltid lite såhär i efterhand när man ser alla tankevurpor felstavningar och missade ord.

Comments are closed.