Äntligen Åska, Snö och Drivis


[column width=”49%” padding=”2%”]
I eftermiddag och ikväll får vi ovädersfantaster förhop-
pningsvis vårt lystmäte. Södra delarna av landet drabbas redan av det oväder som är aktuellt, och bilden som hämtats från SVT:s rörliga väderfilm är talande, det röda är markering för full storm.

I morse sade väderspåmannen från SHMI att det på vissa ställen kunde bli tio centimeter regn, ett ovanligt sätt att beskriva 100 millimeter som är en riktigt rejäl rotblöta. Lite längre upp i landet, eller nordvästra Svealand, kan dessutom få rikligt med snö istället för regn.

Själv funderar jag på om jag ska försöka ge mig ut och fotografera om det blir tillräckligt blåsigt. Kruxet är bara att det brukar vara svårt att göra stillbilder på blåst. Redan nu mulnar det på alltmer, men vinden är obefintlig, noll meter i sekunden. Man talade från SMHI:s sida om ytterligare ett busväder som kommer om ett par dagar, möjligen ska jag ta mig ut till Landsort i samband med det.

Även om folk i Götaland gärna skulle slippa ösregn och stormvindar så är jag avundsjuk. Att vistas på ett skär i
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]väder

Kattegatt skulle vara himla trevligt, i vart fall om man kunde krypa in i stugvärmen då det blev alldeles för häftigt.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , dn svd ex12 ab123 SVT Väder t

, ,

4 svar till “Äntligen Åska, Snö och Drivis”

 1. Det regnar rätt rejält här i Haninge just nu, och det lär fortsätta i ett antal timmar. Det blåser lite oxo, men tyvärr alldeles för lite.

  Utsira helt ok… :)

 2. ”Själv funderar jag på om jag ska försöka ge mig ut och fotografera om det blir tillräckligt blåsigt…..”

  Jag seglade hanöbukten, November i fjol. Meningen var att vi ska lägga till vid uteklippan, men det hela slutade med en ofrivillig rusk semester i Simrishamn. Storm har sin förtjusning, ifall man befinner sig på en båt.
  Skärgården är väldigt fin på senhöst. Klara nätter och luften känns kristall klar.

 3. Förmodar att du känner till vädersiten http://www.yr.no/ för att se vädret kring Utsira mm. En alldeles utmärkt länk som min dotter tipsat om.
  Regnar även i Tensta så nu är det väl dags att cykla till Korum Vinsta och handla äpplen. Nysköljda när jag kommer hem!