Nostalgi med Peter, Paul & Mary


Igår kväll satt jag och surfade runt på de bloggar som jag följer regelbundet. Jag hittade då ett inlägg som jag hade missat hos Lennart på Det Progressiva USA.

Det var en gammal video med Peter, Paul & Mary och plötsligen satt jag och sjöng så att grannarna rimligen borde ha undrat om jag börjat överkonsumera etylhaltiga drycker. Det var en sann nostalgitripp av stort format och jag konstaterade återigen att YouTube.com är en ren guldgruva. Den kom ut på skiva någon gång i början av sextiotalet och var en av de visor som jag själv sjöng och spelade. Jag hade inte hört den på hur många år som helst men mindes direkt ackordföljden och hur Paul plockar fingerspelet på gitarren.


Puff the Magic Dragon

PP&M: ”Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called Honah Lee,

Little Jackie Paper loved that rascal Puff,
and brought him strings and sealing wax and other fancy stuff. Oh

Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called Honah Lee,

Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called Honah Lee.”


Early Morning Rain

Efter att ha lyssnat på samma sång fyra fem gånger så sökte jag vidare på den gruppen och hittade också Early Morning Rain, en annan gammal klassisk PPM. Jag vet att det finns några av besökarna på bloggen som är i min egen ålder, se det som en ren service och chans till en liten nostalgitripp. Jag rekommenderar dig att sedan passa på att rota fram dina egna gamla favoritlåtar på YouTube, de finns nämligen där… it

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Musik, Kultur, Nostalgi, Peter Paul & Mary, Visor, 60-tal, YouTube, Internet[/tags]


12 svar till “Nostalgi med Peter, Paul & Mary”

 1. Gud så läckert! ja det kanske krävs att man ska vara vuxen för att förstå. Dagens ungdomar klarar nog inte det.

 2. ”Early Morning Rain” skrevs väl av kanadensaren Gordon Lightfoot? En av Dylans idoler. Bob har även gjort en cover, tidigt 70-tal, men minns inte vad albumet hette.

  Min förtjusning i You Tube har kritiserats av läsare av min politiska blogg, varför jag tvingats skapa en vid sidan med bara You Tube-klipp för att få leva ut den passionen.

  På den finner ni även ett klipp med just Gordon Lightfoot sjungande ”Wishing Well”, men även Led Zeppelin, The Dubliners, Rod Stewart, Donovan, med mera.

 3. Jag älskar scenen in Meet The Parents när Greg försöker ställa sig in för sin blivande styvfarsa när de lyssnar på den här låten i bilen:

  [in the car listening to ”Puff the Magic Dragon”]
  Greg Focker: Who’d have thought it wasn’t about a dragon.
  Jack Byrnes: Huh?
  Greg Focker: Well some people think that ’to puff the magic dragon’ means to… puff… smoke… a marijuana cigarette.
  Jack Byrnes: Puff is just the name of the boy’s magical dragon… You a pothead, Focker?
  Greg Focker: No, I pass on grass always. Well not always.
  Jack Byrnes: Yes or no?
  Greg Focker: No, um, yes, um…

  (klippat från imdb.com)

 4. kritisk tänkare@

  Jag har en idé om hur jag ska göra själv. Jag har hittat en massa klassiska favoriter oxo så jag klurar på att göra en ”musiksida”, men då som bihang till bloggen. Vi får se, jag kanske hittar på nåt redan i helgen…

  Hampus@

  Nä, det var sådana tider då. Jag minns när man sålde ett gram hårdpackad Affe i Kungsträdgården för tre spänn. :-)

  Det ledde i sin förlängning att jag började arbeta med narkotikamissbrukare och vidareutbilda mig. Trettio år blev det… :-)

 5. De där var alldeles för välpolerade för mig. leadbelly var lagomt stökig. The Fugs var det lite mera tryck i. Även Velvet Underground gillade jag.