Vad gör Bildt nu när krisen i Gaza exploderar?


Nu berättar tidningarna att sjukhusen stänger, de har ingen el efter att Israel stängt Gaza.

Carl Bildt befinner sig i Israel för att delta i ett möte om Israels säkerhet, det hade kanske varit mer vettigt om han sysslade med palestiniernas säkerhet i nuläget. FN-chefen har fördömt Israel, det gjorde han redan igår. Nu verkar det vara läge för vår utrikesminister att fördöma dem direkt eftersom han är på plats i Mellanöstern.

Med det sagt så kanske man bör peka på att Israel har mördat över 130 palestinier efter fredssamtalen i Annapolis, och det som nu sker i Gaza, det har Israels regering fått klartecken att göra – från George W Bush.

Frågan är hur mycket det behövs innan detta kan kallas folkmord. AB Rawia Morra SvD DN Helle Klein HD Dagen

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Flyktingar, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik, Antisemitism, Judehat, Etnisk rensning, Folkrätten, FN[/tags]


26 svar till “Vad gör Bildt nu när krisen i Gaza exploderar?”

 1. Säg det du??? Frånd et ena till det andra så såg jag den sista delen i Ordförande Persson – hans agerande i utrikespolitiken! Det var och är skrämmande hur enögt proisraeliskt hans uttalande var. Jag hr tänkt på detta vidare; är inte det våld? Allt veta att hur fruktansvärt palestinierna har det och sedan förtiga och lägga betoningen på förintelsen – för att själv skaffa sig utrikespolitiska fördelar? Realpolitiker är hans i vart fall Persson! Vad skiljer Persson ifrån Carl Bildt i detta? Nada? Hur kan man som demokrat och svensk politiker agera så enögt? Ja menar dessa bägge herrar vet säkerligen mer om MÖ- politikens historia än vad jag gör – jag får det inte att gå ihop, med mindre än att de diskriminerar människor utifrån etnicitet, hudfärg och religion? En av det värsta man kan göra, lärde jga mig som barn, var att vara en rasist – är inte det en sorts våld?

 2. Det är helt otroligt att inte omvärlden agerar på israelernas mördande. Hur djävla svårt kan det vara att dra sig tillbaka till 1967 års gräns och utrymma alla lagstridiga bosättningar/ockupationen? Då FÅR ju judarna i Israel fred. Det verkar helt klart nu att de inte villa ha någon fred, det är inte ens en möjlighet. De ska driva ut palestinierna i Gaza i havet. Fy fan!

 3. Enligt konvensionen för folkrätt har brott mot denna skett och överträdits för länge sedan av Staten Israel och för det blundar fortfarande västpolitiker för av olika skäl.

  Noterbart:
  Förbudet mot folkmordet anses förpliktiga även stater som inte ratificerat konventionen, förbudet är vad man kallar jus cogens.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Folkmord

 4. Hittade en googleannons på din sida. Det var att man kunde läsa allt om Israelkonflikten på SvDs hemsida. Det var väl passande?

 5. nature, Perssons roll är viktig, det var han som inrättade myndigheten Levande Historia, för att ingen någonsin ska glömma ”the Holocaust”. Vilket jag tycker verkar omöjligt med tanke på det outsinliga utbud av filmer och böcker som procucerats och getts ut i ämnet.

  Och ”by gones are by gones” kan man tycka så här sjuttio år efteråt, särskilt när offren blir till lika goda förövare.

  Bildt, medlem i Bilderbergergruppen, går som vanligt USA:s ärenden.
  Palestinierna får gärna dö ut utan att väst lyfter ett finger.
  Cynismen i vår tid är måttlös och skrämmande.

 6. Om ni läser internationella nyheter (AP, CNN, mfl) och inte bara förlitar er på TT:s något förenklade rapporter står där att läsa att Gazas stängda kraftverk endast står för ca 30% av elen, medan återstående el (70%) fortsätter att levereras direkt från Israel.

 7. Ja Daniel, det är ju inte helt fel heller. SvD har den bästa Mellanösternbevakningen av drakarna, det går inte ens att jämföra med den andra morgontidningen. Även om det inte vore så kan jag inte styra över dessa Googleannonser.

  Jag UTGÅR ifrån att besökarna här själva kan välja vad de klickar på för annonser.

 8. Peter! Du talar om TT:s förenklade rapporter, och det är väl helt ok. Men hade du ambitionen avv vara ärlig så kunde du ha nämnt att BBC, CNN, Aljazeera, Reuters och flera andra har haft precis de uppgifter som oxo TT haft.

  Men det passade inte din agenda?

 9. Sara G says: (#5)

  Poängen är att han profiterar på the Holocaust för egen vining skull – det är skamligt, smaklöst och enögt! Politiker vill gärna plocka stjärnor; förknippas med något ädelt och gott! Ta hedersmordet på Fatima som ett exempel. När hon är död vill alla politiker syns i manifestationer, när hon levde, kunde man förhindra mordet genom att hjälpa hennes förvirrade pappa, men icke!

  Det är något sjukt i att politiker så gärna vill syns i samband med the Holocaust! De har inga släktingar som fallit offer för nazismen och de har inget judiskt påbrå, men vill gärna förknippas med kampen för något ädelt, gott och fint, och passar det, så blundar de sött inför palestiniernas oerhörda lidande. Usch! Jag förväntar mig inget annat av Carl Bildt, men av en ledande S-politikerna! Blä! Tänk att behovet av makt är så stort för visa människor, och att de är desss som vi röstar fram som ledare???

  Visst lider jag under alliansens styra, men det var nog värt priset för att få sådarna som realpolitkier som Persson. Tyvärr så hör jag inte någon postvalsdiskussioner om Person och vad han stod för inom socialdemokraterna??? Skrämmande är det!

 10. Peter,

  Det är inte sant! Allt el som kommer från Israel + Egypten täcker knappt 40 procent av behovet. Men det stora problemet är även bränslebristen. Gas, bensin och deisel.

  De flesta bagerierna står helt stilla. Trycket på elnätet blir så stor att det inte räcker till någonting och kan kollapsa. Det är vinter, oerhört kallt och folk behöver värme och varmvatten. Vad ska man välja? Att avstå från att baka? Laga mat? Tvätta kläder eller värma huset? Vad gör man när avloppsvattnet översvämmar hela Gaza? Det talas även om problem med telenätet.

 11. Hundratusentals palestinier drabbas av kollektiv bestraffning som Israel, utan någon större protest från omvärlden, utför.
  Snacka om ondska! Den finns, var så säker, i den empatilöshet som regimen Israel uppvisar!

 12. Den senaste s-politikern som visade både empati och handlingskraft för palestiniernas sak var Sten Andersson. han var en tid vår utrikesminister och visade stort hjärta och klokskap. Han förespråkade och företrädde dessutom det neutrala sverige på ett framgångsrikt och skickligt sätt. Han var därigenom alltid en föraktad och kritiserad person av högern. Han hamnade i dispyt med Göran Persson när han kritiserade Perssons pro-israeliska hållning och fick därefter inget mer uppdrag inom socialdemokratin.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sten_Andersson

  undrar var man hittar dagens Mona Sahlin i den frågan??

 13. Rawia Morra,

  Var kommer siffran 40% ifrån? Ashkelons kraftstation levererar 70-75% av Gazaremsans elektricitet (141 megawatt) Detta trots att kraftstationen under 5 års tid har varit mål för kassamraketer från Gaza. Dessa 141 megawatt levereras fortfarande idag.

 14. Peter, under tiden du försöker avleda diskussionen med siffror, så dör människor på Gazaremsan. Inget fungerar där och folk svälter och dör medan du krasst söker efter siffror som du tycker rättfärdigar Israels handlande.
  Hur mycket du än bollar fram och tillbaka så är det ingen som inte förstår dina avsikter…

 15. Leo, har inte någon förtrösta på Mona. Hon lik Persson i att *MAKTEN* är det enda viktiga! Hon skiter i sakfrågorna! Hon blev inte politiker för sin övertygelse skull, utan enbart för att nå MAKT. Jag litar inte ett dugg på Mona, för jag mins att hon gick i bräschen för strejkstoppen på åttitalet samt hennes nonchalans inför pengar. Andras pengar. Här kommer hela listan:

  Maj 1993:
  Familjen Sahlin får körförbud på familjebilen – trots det registreras två felparkeringar på bilen.

  Oktober 1995:
  Mona Sahlin avslöjas med att ha använt regeringens kontokort, privat.

  November 1999:
  32 obetalda parkeringsböter har gått till kronofogden.

  Augusti 2000:
  Drygt 30.000 kronor i restskatt betalas inte in i tid. Ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in.

  8 januari 2002:
  TT granskar kronofogdens register. Mona Sahlin har under 2001 haft två obetalda räkningar som gått till kronofogden. Senare visar det sig att hennes bil är belagd med körförbud – den är obesiktigad och fordonsskatten är inte betald.

  [ Källa TT ]

 16. Re: nature.. Mona Sahlin har åtmintone en politisk vision som jag tycker är riktigt hygglig: Solidaritet med varandra, jämställdhet mellan könen och att verka för att minska skillnader och orättvisor av socialt och ekonomiskt art.

  Vilken är din vision?

 17. Peter,

  Hoppas att du och dina barn utsätts för allt gott som Israel låter palestinierna i! Nu är jag riktigt vidrig när jag önskar dig detta. Men det kan jag leva med! Du skulle bara känna på att ha ett barn som inte kan andas själv och israel bryter av bränsletillförsel! Hoppas att du hamnar i respirator och behöver leva under israeliskt generösitet! Efter det att de har stulit ditt livsrum, din mark, vatten och luft!

  Jävla skitkarl!

 18. Peter,

  Om inte Israel bombade sönder Gazas elverk som var byggda för svenska pengar, hade de inte behövt nåt jävla el från Israel.

  Siffrorna kommer från Cheften för elverken i Gaza, Shammale heter han i efter namn och jag tror på honom mer än jag tror på dig!

  Elen som kommer från Israel får Israel hutlöst betalt för. Den går till kranskommunerna i huvudsak. Det är Gaza City som är utan el och där bor flest människor!

 19. Nu ser jag bilder på en Gaza översvämmat av avloppsvatten!

  Hade gärna sett Peter simma i det!

 20. Re: Leo. Om det är Mona(S) vision varför försökte inte (S) införa det under de senaste 12 regeringsåren?

  Om att minska skillnader av ekonomisk art innefattar skillnad mellan arbetslös och arbetare så blir det galet…igen.

 21. Re: Sassa #22.. ja det är socialdemokraternas stora svek det gångna decenniumet! Att ha en vision och göra ngt annat i praktiken! Det startade när Carlsson och Mona över en natt inför EU omröstningen ”bytte fot” och ställde sig på Carl Bildts sida i slutdebatten inför den omröstningen.. sedan dess har s försatt sig i en knipa, EU-knipan ett överstatligt projekt som helt bygger på den nyliberal iden om ständig tillväxt som mål..!

 22. Hoppas att Peter är så fördjupad i siffror som talar för Israel att han inte hinner göra annat.
  Han är, Rawia Morra, ännu ett exempel på israelkramare
  som ägnar sig åt desinformation och med sin larviga kringelkrokar försöker ändra diskussionen så att ingen skugga ska falla över det misslyckade och ondskefulla projektet Israel.
  Petter och hans fyra getter, är hemfallen åt sagor, falsk statistik och MYTER!

 23. Sara G,

  Ända trösten är att Gazas avloppsvatten, om inte elen kommer igång omgående, kommer att rinna ut i havet och förorena Peters stränder! Det vore väl inte mer än rätt?

 24. Leo, och som om att tillväxten kan öka hur mycket som helst, inte har något tak…