Nakban, blodig start på Israels etniska rensning


En eländig och fortfarande pågående katastrof inträffade för sextio är sedan, en händelse som nu uppmärksammas på Palestinagruppernas egen blogg.

Palestinagrupperna: ”Idag för 60 år sedan inträffar massakern i den palestinska byn Deir Yassin nära Jerusalem. Judiska terrorister mördar systematiskt och kallblodigt uppemot 250 människor – män, kvinnor och barn. Terroristerna tillhör bl.a. Irgunligan, som senare också ligger bakom mordet på Folke Bernadotte. Vid tidpunkten för massakern i Deir Yassin var det drygt en månad kvar till dess att staten Israel skulle utropas. För att Israel skulle kunna utropas som en etniskt ren judisk stat ansågs det nödvändigt att fördriva den palestinska befolkningen från de områden som var tänkta att ingå i den judiska staten…”

Dessa judiska terrorister mördade 250 människor den dagen. Jag läste Ilan Pappes bok, Den Etniska Rensningen av Palestina, jag har skrivit om den här, och efter att jag läst den skrev jag och frågade honom hur många palestinier som kallblodigt mördades, han svarade då: ”The Palestinians lost 1 percent of their population, namely 13,000 out of which the estimate of several thousands who were massacred.”

Det var således flera tusen som ställdes upp mot murar, väggar och vad det nu var, och sköts ihjäl. Mord heter sådant på svenska, och det är händelser som pågår än idag. Igår visade Svenska Dagbladet en bild från en begravning av en israelisk soldat som dog under onsdagens mordturné i Gaza. Bilden visar att det finns drusiska präster i publiken, det är ett resultat av en medveten taktik från israelernas sida. De skickar gärna drusiska eller beduinska soldater att sköta mördandet, de vill inte så gärna offra judiska soldater eftersom det leder till kritik mot regeringen.

SvD DN HD SDS Politiken PGS Dagen AB

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,


19 svar till “Nakban, blodig start på Israels etniska rensning”

 1. Jaså man väljer att skicka druser och beduiner på smutsiga jobb. Jag börjar tvivla alltmer på dessa israeler. När skickar USA Marinkåren mot dessa terrorister? När terrorstämplas Israel?

 2. Sydafrikanske ministern Ronnie Kasril skriver också om Deir Yassinmassakern som hände för sextio år sedan och noterar att mördandet av palestinierna har fortsatt oavbrutet sedan dess.

  http://electronicintifada.net/v2/opeds.shtml

  ”…When I came to learn of the fate that befell the Palestinians, I was shaken to the core and most particularly when I read eye-witness accounts of a massacre of Palestinian villagers that occurred a month before Israel’s unilateral declaration of independence. This was at Deir Yassin, a quiet village just outside Jerusalem, which had the misfortune to lie by the road from Tel Aviv. On 9 April 1948, 254 men, women and children were butchered there by Zionist forces to secure the road. Because this was one of the few such episodes that received media attention in the West, the Zionist leadership did not deny it, but sought to label it an aberration by extremists. In fact, however, the atrocity was part of a broader plan designed by the Zionist High Command, led by Ben Gurion himself, which was aimed at the ethnic cleansing of Palestinians from the British mandate territory and the seizure of as much land as possible for the intended Jewish state…”

 3. Arash, enligt wikipedia dödades 6000 israeler, en övertygande majoritet militärer. Palestinierna som dödades var det dubbla antalet, en övertygande majoritet civila.

  Det visar dessutom på att den palestinska befolkningen var dubbelt så stor som den judiska och påvisar det rasistiska och kolonialistiska tänkandet bakom ett utropande av den judiska staten.

 4. Kan inte Micke och Micke växa upp lite och inse att man inte är unik på internet? Ta och fixa era namn så att man ser vem som skriver vad.

  Hur kan man förövrigt hoppas på krig? Det verkar lagom osmakligt.

 5. Marcus R, #8 håller med… :o)
  Det ser ut som att en person fick uppträda med två olika karaktärer och åsikter. Det påminner mig om Gudmundson :o)
  Och ja, det är osmakligt att man hoppas på krig.
  Men det gör Israel hela tiden, med tanke på dagens kampanj för krig mot Iran.

  Jag bara undrar:
  Om Israel utplånar alla palestinier från området genom bombningar och fördrivning…
  Vad är det som man hoppas på i så fall…?
  Kommer man att vara tyrggare, säkrare och kommer man att ha bättre framtid..?

 6. Arash

  Det fanns ingen j-a israelisk befolkning då! Det fanns å ena sidan en palestinsk befolkning med kristna, muslimer och judar och å det andra fanns terrorligor, boskaps och marktjuvar, mördare och intrigörer som lurade byxorna av alla, främst britterna!

  Kom inte och tala om någon israelisk befolkning 1948 får då bevisar du hur illa informerad du är.

 7. #10 En som vet – Nu hängde jag inte med. Menar du att Britterna var de som blev lurade mest? Eller du menade kanske att Britterna var de som lurades?
  Syftningsfel kan vara jobbiga ibland. :)

 8. En intressant citat av Åke Sandin från radio Tuff, som går i sammanhang med #10 av ”en som vet”:

  ”…Yitshak Shamir skulle på 1980-talet efterträda den andre gamle terroristledaren, Menachem Begin, som Israels ledande politiker.
  Han blev utrikesminister, premiärminister och inrikesminister.
  Det ser inte bra ut i ett demokratiskt land att en tidigare medlem av en organisation, som ville hjälpa Hitler mot britterna och genomförde mordet på två höga FN-tjänstemän får en så ledande position. I Sverige och många andra västländer skulle en person med sådana meriter inte ens anförtros att vara suppleant i en liten kommunal nämnd.
  Visserligen bekämpade det officiella Israel med landsfadern Ben Gurion i spetsen sina extremgrupper och med förnyad styrka efter mordet på Bernadotte. …”

 9. Jag var två år gamal när sionisterna våldtog mitt land Palestina
  min far trodde att vi skulle återvända till vår egendom som Judarna har stulit efter några dagar som FN har lovat oss men nu har det gått 60 år och jag väntar fortfarande på att återvända
  Det gör jävla ont , hur kunde detta ske
  Ett helt folk fördrevs från sina hem och har förvandlats till flyktingar
  Finns det någon rättvisa i världen , det mest skrämmande är att det finns människor som fortfarande ser på oss som icke folk och förnekar vår existens
  Snälla ni frågar inte om varför vi hatar , det är naturligt , vi har varit utsatta för så mycket grymheter och försök till utrotning under de senaste 60 åren och vi är fortfarande
  Vad har vi gjort för att behandlas på det sättet , vi är ett offer för sionisterna och västvärlden
  Varför kan vi inte leva som alla andra människor i ett eget land och en egen flagga , det är vår dröm , Hur länge ska vi leva på nåder

 10. Och Eva har förstås några lämpliga missar i sin historieskrivning.

  För inte vill hon skriva om hur kriget var i fullgång redan 1947 då judar var i fullgång med att stjäla mark och fördriva palestinier, vilket FN inte på något sätt tillät. Även deklarationen av en judisk stat gav ju inte bort äganderätten av den mark som var i palestinsk ägo. Dvs kring 90% av det som blev Israels mark.

  Deir Yassin var visserligen en skamfläck för ”IDF”, men det var å andra sidan hela det systematiska fördrivandet, massakrerandet och dödandet i vilken Deir Yassin bara var ett exempel bland många.

  Det som är sant är att britterna låg bakom många konflikter i Mellanöstern, som t.ex kolonialiseringen av Palestina i och med skapandet av Israel.

 11. Intressant artikel i The Guardian om några judiska ungdomar som ville utvandra till Israel och frågade palestinska ungdomar varför de inte flyttade därifrån:

  ”…trots att den judiska gruppen alla kom från Sydafrika och Australien, medans de arabiska ungdomarna inte kom längre bort ifrån än de vägar som löpte runt stadstorget.”

  Säger en hel del hur sjuka tankegångar det finns bland de judar som flyttar till Israel.

 12. Singaturen ”eva” sprider desinformation. FNs delning genomfördes aldrig utan var bara ett förslag. När britterna bestämde sig för att lämna landet utropade sig Israel till en stat och tog med hjälp av etnisk rensning och massakrer 50% mer land än de skulle ha fått genom FNs förslag.

 13. HEJ JING
  JAG LÄSER TILL DIG JAG TYCKER MYCKET OM DINA ARTIKLER OM PALESTINA MITT HEMLAND SJÄLV JAG KOMMER FRÅN JERUSALEM OCH JAG HAR ETT NYHET WEB PÅ ARABISKA OCH SVENSKA DET HETER http://ARABNYHETER.COM JAG HAR SKRIVET OM DIN ARTEKEL UPROPP TILL PALESTINA I MITT NYHET WEB HOPPAS VI TRÄFFAS NÅGON GÅNG JAG BOR I MALMÖ VÄLKOOMEN
  HELSNINNGAR
  AMAL RAMADAN

 14. Svallvågorna efter Nakba har inte planat ut ännu, för det går knappast en enda dag utan att israeliska militärer arresterar palstinier, barn som vuxna, och gör inträngningar i Gaza och på Västbanken, river hus, stjäl mark och mördar. Utraderingen av ett folk sker planmässigt…
  Israels avsikter kan inte ens för de minst lyhörda vara annat än glasklara: Palestiniernas ska bort.

 15. För att illustrera vad jag skrev innan visar jag en veckorapport från PCH Palestinian Centre for Human Rights. Så här kan en vecka för palestinierna se ut:

  http://www.pchrgaza.org

  ”8 Palestinians, including a child and a farmer, were killed by IOF in the Gaza Strip.

  5 of the victims, including a child and his uncle, were killed in a series of attacks launched by IOF against the east of Gaza City in less than 5 hours.

  A Palestinian child was run down to death by an Israeli settler.

  25 Palestinian, including 5 children, were wounded by IOF in the Gaza Strip and the West Bank.

  IOF conducted 30 incursions into Palestinian communities in the West Bank, and 7 ones into the Gaza Strip.

  IOF arrested 65 Palestinian civilians, including 7 children and a girl, in the West Bank and 10 others, including 3 children, in the Gaza Strip.

  IOF razed at least 125 donums[1] of agricultural land.

  IOF damaged a number of civilian facilities in the northeast of Gaza City.

  IOF raided a number of charities and NGOs in Ramallah and al-Bireh.

  IOF raided and searched a number of charities, mosques and shops in Qalqilya, and closed 4 charities.

  IOF have continued to impose a total siege on the OPT.

  The fuel crisis in the Gaza Strip has escalated.

  6 Palestinian civilian were arrested by IOF at military checkpoints in the West Bank.

  IOF have continued settlement activities in the West Bank and Israeli settlers have continued to attacks Palestinian civilians and property.

  2 Israeli settlers attacked a Palestinian family near Nablus.”