Israels och dess beskyddare


En judisk vän som jag ofta brukar diskutera Mellanöstern med hävdar alltid att judarna behöver Israel sett utifrån erfarenheterna från Förintelsen.


Jag förstår givetvis
hans sätt att resonera, och det blir mycket lättare av att han i allt väsentligt anser att Israel agerar fel mot palestinierna. Där är vi således helt överens. Nu visar Aftonbladet en bild på hur George W Bush kramas med Ehud Olmert och jag vet inte vem som skäms mest, Olmert kramar 2000-
talets värsta folkmördare, med krig i Irak och Afghanistan på sitt samvete, Bush i sin tur kramar den som är ansvarig för 2000-talets grövsta apartheidbrott, etniska rensning och något som närmast kan liknas vid folkmord i Libanon och i Gaza.

Samtidigt är det väl rimligt att just dessa herrar kramas eftersom de antagligen inte har speciellt många vänner. Jo, jag höll på att glömma det, de har 33 borgerliga vänner i Sveriges Riksdag, det framgår i Aftonbladet. Bush har landat på Ben-Gurionflygplatsen, Ben-Gurion, ni vet mannen som var med och startade Haganah, en krigisk liten samling som bland annat var med och jagade bort 750 000 palestinier och dödade 14-15000 palestinier varav 2-3000 obeväpnade civila som ställdes upp på led och – sköts.

Så visst har man något att fira, och det rejält. Men mig får de inte att lyfta på kepsen. Jag personligen sitter nöjd med att det kommer fram fler som säger samma sak som jag. Religion är bluff och när man drar in religion som motiv för territoriella anspråk så gör man våld på sanningen. Ska man respektera något slags andeväsen, oavsett om man kallar det för Gud, Jahve eller Allah så ska man inte
– ljuga.

SvD: ”Gud är bara ”barnslig vidskepelse” och judarna är inte alls hans utvalda folk. Detta fastslår en av världens mest berömda veten-
skapsmän, Albert Einstein, i ett brev som nu går under klubban i London.”

Det kan inte sägas bättre än så… AB1 DN HD SDS Politiken Dagbladet

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags] israel, mellanöstern, gaza, hamas, , mänskliga rättigheter, sionism, etnisk rensning, terrorism, apartheidmuren, intifada 3, idf, genevekonventionen, rasism, politik, apartheid[/tags]


19 svar till “Israels och dess beskyddare”

 1. Det går en intressant serie på kunskapskanalen som handlar om rasism. Den är ganska intressant.
  Den visar många aspekter som man inte hade tolkat som rasistiskt.
  Den är förövrigt producerad av BBC och går på tisdagar klockan 21:00.
  Högermänniskor kommer väl att avfärda serien som kommunistpropaganda, då den bl.a. hävdar att ren marknadsekonomi innehåller socialdarwinistiska drag och därigenom är rasistisk.
  Jag kanske är lite offtopic så att säga, men den går igenom rasism m.m. och man kan se dom historiska dragen i programmet och dra paralleller till dagens värld.

 2. Ganska nyläsare här på din blogg, men vad anser du om Palestinernas och de andra Arabstaternas ansvar i situationen?

 3. @Ante:

  Vad menar du för ansvar? För att israelerna fördrivit 750 000 palestinier, dödat tiotusentals, håller lika många fängslade utan vare sig rannsakan eller dom? För att de hela tiden bygger ut bosättningarna, spärrar av Västbanken, isolerar Gaza och ständigt mördar civila palestinier…?

  Ansvar för att israelerna inte uppfyllt NÅGON av de resolutioner som FN fattat mot dem?

  Visst FAN är arabstaterna ansvariga. De borde omedelbart rusta till krig och befria sina systrar och bröder från detta vansinniga förtryck, denna rasism och den systematiserade etniska rensning som palestinierna utsätts för!

 4. Det land där det bor mest judar i mellanöstern, efter israel såklart, är Iran. Judarna i Iran hör till det äldre blodet av judendomen. Dom flesta judarna idag är mer eller mindre konverterade 1-2 generationer sen. Israel – usch.

 5. Jinge, de här kommentarerna du får titt som tätt av någon som ska föreställa lite lätt ”naiv” eller nåt, typ ”jag är ny här” och sen kommer alltid följdfrågan ”men araberna då” eller ”terroristerna då”, typ som ovan här. Inte för att vara konspiratorisk, men jag tycker det finns något sorts mönster i det där. Jag misstänker att det är en taktik från Israelhaveristerna för att förvirra och vända ditt Israelkritiska inlägg till att istället handla om araberna eller ”terroristerna”.

 6. Naturligtvis har arabstaterna ansvar för situationen. De har låtit sig splittras och lägger inte alls den press på USA och Israel som de kunde ha gjort. Egypten har dessutom valt att svika det palestinska folket genom en individuell fred som ignorerar hela Palestina-frågan.

  Så nog har arabstaterna ett ansvar!

 7. @Pastey:

  Javisst! Så är det! De har agerat på samma sätt i flera år. Det är väl ok, men när de senare blir alltför svamliga, de blir de nämligen, så kräver jag av dem att deras texter ska vara förståeliga. De brukat försvinna då… :P

 8. Uppdatering: Ante är ”liberal” och har besökt denna blogg minst 127 ggr… :P

  Han skrev en kommentar av samma kaliber i posten om morgondagens demonstration oxo…

 9. Johan, de flesta judar konverterade inte så nyligt.
  Snarare 740 v.t. Men de är den största gruppen.

 10. De 33 borgarna skriver att Israel är otroligt framgångsrikt jämfört med de andra länderna i regionen. De nämner dock inte att det beror på alla ekonomiska och materiella bidrag som årligen ges Israel av USA och Tyskland. USA ger t.ex. motsvarande 67 miljarder kronor i bidrag och ”lån” (som Israel inte behöver betala tillbaka). En stor del är direkta militära bidrag. USA håller på att ge Israel världens andra starkaste flygvapenmakt. Gratis.

  Sammanlagt har USA gett Israel 20 BILJONER kronor.

  Tyskland beskostade nästan hela uppbyggandet av Israel, och skänker mångmiljardbelopp varje år. Tyskland skänker högteknologi, bl.a. för militärt bruk. Kärnvapenstaten har bl.a. fått två tyska ubåtar, som kan bestyckas med kärnvapen.

  Nahum Goldmann skrev i sina memoarer: ”Utan de tyska bidragen skulle inte Israel ha hälften av sin nuvarande infrastruktur: varje tåg i Israel är tyskt, skeppen är tyska liksom elektriciteten, en stor del av industrin…”

  De 33 borgarna skriver ”Men glöm aldrig heller att Israel samtidigt är ett demokratiskt under bland sina grannländer som brukar toppa listorna över flest brott mot mänskliga rättigheter, kvinnoförtryck och censur”, men glömmer att ISRAEL är det land som vägrat följa flest FN-resolutioner av alla länder…

  Man ”glömmer” även att nämna att Israel, tillsammans med USA, är de enda länder som är undantagna från Internationella Domstolen i Haag, som behandlar krigsförbrytelser och folkmord. Israel och USA kan ju inte begå brott, de är ju heliga…

 11. Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras inte. Det innebär att fejkade mejladresser är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp samt provokationer är inte tillåtet.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Rena reklamlänkar för hemsidor, bloggar eller annat raderas.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter är inte tillåtet.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför nåt.
  8. Personliga hälsningar etc och meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  SEX regelbrott av nio!? Det är fan-i-mig nytt rekord. Visst, jag fattar att det finns nazzar även i Norge, stackars dina landsmän, de måste skämmas för dig! // Jinge

 12. @Christian:

  Det var en av de läskigaste hemsidor jag sett på nätet. Det är NÄSTAN så att jag skulle visa länken så att alla får se, nu räknar jag med att den norska säkerhetspolisen har koll på eländet i alla fall…

 13. Jeg regner med at dette er den samme ”Christian” som spyr ut jævelskap
  på dagbladet.no vær gang ”utlending”
  nevnes i en artikkel.

  Som nordmann skammer jeg meg ihvertfall
  over folk som ham.

  Lykke til m/demonstrasjon.

 14. Israel är en skam för världssamfundet. En skam för EU, och alla dem som okritiskt hyllar landet är en skam för mänskligheten.

 15. Israel ble opprette av britene i 1948 og har siden dess utgjort den største trusselen mot verdensfreden. Spesielt siden de er beskyttet av USA og alle jødene der som representerer viktige stemmer for sittende regjering. Det er nesten ufattelig hvordan de får lov til å terrorisere palestinerne gang på gang. Nei til HAMAS men se for deg en situasjon mellom Norge og Sverige hvor svenskene spiller Israel sin rolle, hadde ikke DU vært tilbøyelig til å kjempe i mot urettferdighet og dine egne menneskerettigheter? Britene er forøvrig opphavet til alle verdens ”uløselige” konflikter!

 16. Daniel A,
  Kunskapskanalens reportage äger! Det är många olika aspekter som har belysts genom åren i den kanalen. Framförallt uppskattade jag serien som belyste amerikansk utrikespolitiken efter 1945. En bra motvikt mot TV8s FOXnewsliknande enögda samt hårt vinklade reportage där man konsekvent totalt tiger ihjäl all självkritik, om den riktar sig mot högerns marknadskrafter, samtidigt som kanalen demonisera alla som inte hyllar USA och Israels övergrepp! Och allt detta får förs ut oemotsagt! TV8as omvärldsnyhetsbevakning är så nära du kan komma nyhetsbevakningen från diktaturer.

  Nej tackar veta Kunskapskanalen! Ty det är ett pedagogiskt svårsmält stycka föra oss alla på denna jord att till fullo inse de styrande tankarna i Amerikansk utrikespolitik efter 1945. Det är som att skåda in i mänsklighetens totala moraliska förfall!

  Jag har föra förhoppningar inför framtiden när något så otroligt grymt och empatilösa som människan får råda över vapen med all mer sofistikerad teknik! Någon som är förvånad över att jorden ser ut som den gör?

 17. ”Vi behöver en demokratisk palestinsk stat sida vid sida med Israel” säger Israels 33 borgerliga vänner i Sveriges Riksdag. Varför inte be de här 33 skojarna att rita upp en karta så att vi kan se vilken sida de tycker Israel skall ha och vilken sida Palestinierna skall ha.

  Israel är dessutom, skriver de 33 vännerna, trots sin politiska, historiska och geografiska utsatthet en ekonomisk, forsknings- och kulturell framgångssaga fullt jämförbar med länder med betydligt bättre förutsättningar, och räknar upp alla framgångar per capita. Men då har de säkert glömt att ta med de åtskilliga tiotusentals palestinska medborgare som normalt strömmar in över gränserna för att för billig penning hjälpa till att arbeta ihop de Israeliska framgångarna.