Israel planerar riva palestinska hus på – Västbanken


Israel tar på sig mer och mer i den pågående etniska rensningen av palestinier, nu planerar de att ge sig in på Västbanken och riva palestiniernas hus.

TT/DN: ”Jerusalem. Tusentals palestinier boende på Västbanken riskerar att förlora sina hem eftersom israeliska myndigheter hotar att riva husen. Anledningen i de flesta fallen är att de saknar byggnadstillstånd, något som mycket sällan beviljas till palestinier, uppger FN.”

TT/DN berättar vidare att bara i år har israelerna rivit 124 palestinska hus, idag kan det inte finnas någon av kvinna född som inte inser att detta handlar om etnisk rensning. Parallellerna till 30 och 40-talet är alltför uppenbara för att de ska kunna förtigas. En palestinier har sagt till mig att israelerna – lika gärna kunde börja använda gaskammare.

Även om det är håra ord så kan man verkligen undra vad det är som gör att Israel känner att de bestämmer allt, även på Västbanken…

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

DN1 SvD12 SDS HD Politiken Dagbladet AB

[tags] palestina, israel, mellanöstern, gaza, hamas, , mänskliga rättigheter, sionism, etnisk rensning, terrorism, apartheidmuren, intifada 3, idf, genevekonventionen, rasism, politik, apartheid[/tags]


26 svar till “Israel planerar riva palestinska hus på – Västbanken”

 1. Judarna i israel hatar palestinierna eftersom de vet vilkas mark de stal och vilka de mördade. För att tysta samvetet vill de ta bort dem helt.

 2. Så muslimer på Västbanken ska be judar i Israel om lov att bygga ut sina bostäder? :/

 3. 1947-1948 hette det Operation Kvasten! Man sopade Palestina rent från dess invånare. Operationen beslutades när man hade spenderat enorma summor och ändå inte fått ihop mer än 3.5 procent av Palestinas mark.

  Det här heter säkert Kvasten II.

 4. Grisens fula tryne har börjat öppenbara sig även för övriga världen nu!! Kommer någon att våga öppna käften nu??

 5. Det är klart att det handlar om etnisk/religiös rensning! Men hur skulle bekräftelsen gå till menar du om inte via en (annan) mediabild? Fast samtidigt så förstår jag din ståndpunkt, som är den enda som man kan ha! ”kriget” som vissa medier vill kalla det (istället för en etnisk/religiös rensning) bedriv minst lika mycket på mediasidan! Men det är ju ingen nyhet för dej, eller för alla som följer bloggen!

 6. Egentligen är det alldeles fel att protestera mot husrivningarna. Problemet är egentligen att palestinier till att börja med aldrig fått tillstånd till sina byggnationer. Vi kan protestera hur mycket vi vill mot rivningarna, jag misstänker dock att de är i enlighet med Israelisk såväl som internationell rätt.

  Vad vi måste göra är att vid varje möjligt tillfälle peka på det bakomliggande problemet, den israeliska ockupationen, inte bara på dess effekter…

 7. Israel har redan rivit 8,000 palestinska hus och tvingat hus ägarna att sova under bar himmel
  Israel vill tvinga bort palestinierna men var ska de ta vägen
  Hur länge ska omvärlden förtiga Israels barbari
  Hela världens folk står som förlamade gentemot Israel , Varför ?

 8. Arktos: ”jag misstänker dock att de är i enlighet med Israelisk såväl som internationell rätt.”

  Är du alldeles säker på det? Att det är rätt enligt israels kriminella sadistiska lagar tvivlar jag inte på! Men att det är en enlighet med internationel rätt är det stolligaste jag läst på länge!

  Jag kommer och ockuperar ditt hus och river det! Så kanske vi kan diskutera saken senare?

 9. @Rawia Morra:

  Arktos har givetvis fel Rawia. Israel har ingenting med Västbanken att göra, de har TAGIT sig rätten vilket är i strid med alla internationella konventioner.

 10. Jag tycker att Rawia, om man betänker vad hon har genomlidit och vad hon fortfarande varje dag, när hon läser tidningar och ser på TV, om och om igen måste tvingas gå igenom igen, är mycket måttfull i sin kritik..
  I hennes ställe skulle jag fylla fickorna med molotov-cocktails och slunga mot varje stulet, ockuperat hus. Dag som natt, oavbrutet!

  Lantmätaren Arktos har inte särskilt mycket att komma med, annat än en besserwisser-attityd som är mycket missklädsam.
  Varför inte vara tyst! Hålla k—-n helt enkelt…

 11. Det som förvånade mig att hans otroligt konstiga kommentar passerde obemärkt :-) Och jaga vill gärna ha svar på mitt förslag till honom! Önskar att folk som ursäktar sådant får känna själv på att få hela sitt livsverk rivet med en bulldozer mitt framför ögonen på dem!

 12. @Sara G:

  Arktos sitter där uppe i Sundsvall/Härnösand, ännu längre från MÖ än alla andra… :P

 13. @jinge
  Nu har jag inte några proisraelitiska böjelser men sanningen är att vad Israel nu gör, och tidigare har gjort, är precis vad i stort sätt ALLA länder också gjort när de format sina nationalstater. Det positiva i detta är att omvärlden blir mer och mer intolerant mot detta föråldriga och barbariska sätt att utvidga sina domäner. För vi kan sitta här och babbla om Israels säkerhet, men faktum är att så länge som det finns åttio – nitton miljoner bokstavstroände kristna amerikaner som TROR att Jesus skall återkomma (till vad? De kristna ursprungliga palestinska församlingarna finns knappt kvar i dag) när alla judar återvänt till Israel. Skall detta ske måste Israel utöka sitt livsrum o det grövsta. Hur ska de kristna hantera detta?

 14. Jinge, att befinna sig på distans är inte alltid det bästa utgångsläget, speciellt inte om man har skitiga kikarlinser och hjärnan inte är i toptrim.
  Vad Arktos behöver är en eller två nätters vila och ännu flera undervisningstimmar – i både det ena och det andra…
  Om Mänskliga Rättigheter, förslagsvis.
  Efter det har han kanske något vettigt att säga.
  Eventuellt…

 15. Hade det funnits nåt som helst rättvisa i världen så är Det israelerna som ska be om bygglov av palestinierna när de bygger på stulet mark (det som nu kallas Israel). Hela sk Israel uppbyggnad är en internationel katastrof!!

 16. Och tokhögern på SvD:s ledare applåderar Isarel för dess demokrati och domstolar men hur ser det ut egentligen. Jo, dess domstolar skiljer på illegala och legala bosättningar på ett sätt som inte internationell rätt medger, därtill erhåller de alla ekonomiskt stöd och det blir rabalder om så ett enda hus ska rivas. Medans däremot palestinirnas hus på egen mark rivs i tusental BOJKOTTA SKURKSTATEN ISRAEL!!

 17. Nå, det tycks som jag behöver förklara mig bättre:

  Om jag inte missminner mig har en ockupationsmakt enligt Haag-konventionen rätt/skyldighet att upprätthålla lag och ordning. Att riva byggnader uppförda utan tillstånd torde räknas in till detta.

  Genom att skrika åt Israel när de faktiskt följer internationell rätt ger bara Israel möjlighet att strunta i opinionen när de, som oftast är fallet, struntar i nämnda rätt. Detta var väl på något sätt min poäng. Protester tas lättare på allvar när de inte är ryggmärgsreflexer.

  Naturligtvis är Israels agerande fel, men protestera mot de drakoniska lagar som uppenbart riktas mot palestinier istället för att ropa att Israel, igen, river hus!

  Fast allt det här är lätt för mig att säga, mitt hem hotas inte rivas med bulldozer. Och kanske har jag missuppfattat något och skrivit innan jag tänkt. I sådana fall tar jag gärna emot tillrättavisanden!

 18. Man måste kunna skillnad mellan ockupation och annektion, Arktos.
  Ockupation betyder att erövra, ta över och i princip handlar det mest om makten över ett land, ett folk eller en territorium.
  Annektering är andra fasen av ockupationen och är ännu värre än vanlig ockupation. I översättningen från latin betyder ”tillägg”.
  Första täcke på annektions-fasen är att man förnekar ett land, ett folk, eller en territorium. Marken blev inte ockuperad länge utan helt och hållet taget som tillägg till ockupantens stat, precis som att det alltid har varit ockupantens ägedom.
  Palestinas ockupation är slut – nu ser vi andra fasen, annektering av deras mark och förnekelse av palestiniernas existens.
  Under romarriket, kunde man annektera andras mark med hjälp av muren som kallades anexus, monteringsbar byggnad av balkar som konstruerades av Arkimedes som bodde då i ”Den Stora Grekland” (i Sicilien). Anexus hade en kedja av torn precis som dagens mur i Palestina. Den kunde flyttas ju mer marken man kunde tillägga till Romarriket. Anexus är i översättningen ”att knyta ihop” och senare använde man samma konstruktion för att koppla två byggnader.
  Nämligen, systemmet är likadant, teknologi utvecklades och nya skådisar kommit upp på scenen.

 19. Nej, Arktos, de är emot den fjärde Génevekonventionen. Dessutom har Israel som ockupationsmakt inte rätt att vara den som bestämmer vilka som ska få bygga var. Detta skulle gällt om israel annekterat marken, men det är å andra sidan också olagligt, såsom Ida säger.

  Självklart ska vi protestera mot både drakoniska lagar och mot husrivningarna. Något annat vore sjukt, inkonsekvent, rasistiskt och inhumant.

 20. Arktos!
  I den IV Genevekonventionen 1949 står det följande, förbjudet för ockupanten:

  – tillåta plundring (a.st.);
  — utöva repressalier mot skyddade personer och deras egendom (a.st.);
  — tvinga befolkningen att flytta vare sig enskilt eller i massa (GK IV 49);
  — förstöra fast eller lös egendom vare sig egendomen tillhör privatpersoner eller det allmänna (GK IV 53);

  Under varje § står det minst från 20 till 100 punkter, och under varje punkt finns det ytterligare förklarningar, för att förklara lagen så tydligt som möjligt.

  Haagkonventionen som du nämnder, skriven 1907, är grunden för den IV-e Genevekonventionen och det är OMÖJLIGT att i Haagkonventionen hitta någon jä**la punkt som säger att ockupanten har rätt att sanera bort hus av ockuperat folk!

  Du promenerar på mina nerver med påstående utan någon grund :o)

 21. Högst enerverande, särskilt som personen påstår sig vara neutral, Ida.
  Pyttsan, ”neutral” och ”demokrati” är numera rent orwellska uttryck. Inget annat,fraser tömda på sitt verkliga innehåll.
  Många israelkramare vill gärna
  förneka att de på något sätt favoriserar regimen israel och avfärdar sådan påståenden som rena nonsens.
  Istället påstår de sig vara ”neutrala” och vill gärna föra en sval intellektuell diskussion, som de sanna arvtagare till Einstein och Freud som de, tror sig vara.
  Sådana puckon!
  Snacka om arrogans och härskartekniker!
  Snacka om till arrogans och härskartekniker!