Har Bush kognitiva problem?


Normalt brukar jag inte kalla politiker för idioter, samtidigt så är det helt omöjligt att göra annat när det gäller United States of Americas s. k. president.


Israel har under en lång följd av år
verkat för att splittra palestinierna, och efter att Hamas vann valet så har Israels agerande intensifierats. Man har gjort Gaza till världens största friluftsfängelse, man har stulit palestiniernas tull och skatteinkomster, man har bombat infrastrukturen och stulit deras vatten. Man blockerar Gaza så att vare sig folk eller förnödenheter som t.ex. medicin ska kunna passera gränsen och nå de instängda.

En följd av att USA och Israel skänkt mång-
miljonbelopp till Fatah och Mahmoud Abbas, gett dem vapen, ammunition och utbildat Fatahsoldaterna har blivit att motsättningarna mellan Hamas och Fatah ökat enormt. Mahmoud Abbas har noll och intet inflytande över vad som händer i Gaza, något som är ett direkt resultat av USA:s och Israels agerande. Och det är en del av USA och Israels långsiktiga planering för att åstadkomma en hundraprocentig etnisk rensning av Palestina.

Ekot: ”Senare på torsdagen träffar George Bush den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Bush kommer då att ställa frågan:

– Vad tänker du göra åt Qassamraketerna från Gaza?”

I Ekots sändning 05.30 hör man Bush säga att det inte blir någon fred om inte palestinierna slutar skjuta raketer mot Israel, det är ett så absurt uttalande att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Den första tanken man slås av är frågan om Bush helt saknar förmåga att använda hjärnan, men så är det givetvis inte. Det är en medveten och väl genomtänkt strategi för att lägga skulden på palestinierna och därmed få världsopinionen att ta ställning för ”Det Heliga Landet”, som genom sitt agerande

har blivit det mest kritiserade av alla, tillsammans med USA.

Att Israel tillåts fortsätta sin politik med ockupation, bosättningar, riktade mord, förtyck och ständiga övergrepp mot palestiniernas mänskliga rättigheter är en skandal i vardande, och historiens dom kommer att bli mycket hård.

Samtidigt är det en god illustration av hur liten betydelse FN och EU har. Det handlar om en supermakt som styr och ställer i världen, och dess allierade Israel som viftar på svansen, eller om det är svansen som viftar med USA…

Ekot DN SvD123 AB1 Dagen

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Annapolis, Abbas, Bush, Olmert, Gaza, Folkrättsbrott, Mord, FN[/tags]


36 svar till “Har Bush kognitiva problem?”

 1. Bush tog sig i kragen igår och uppmanade israelerna att tömma de TILLSTÅNDSLÖSA bosättningarna.

  Dessa tillståndslösa bosättningar har 3000 invånare. Bosättningarna med tillstånd har 450 000 invånare :)

 2. att Bush har bl.a kognitiva problem är nog rätt uppenbart..

  När han skall kommentera bosättningarna, på det bluffsätt som Raiwa påpekar och som USA:s och Israels taktiker kommit överens om innan presskonferensen igår, och säga att de skall bort ser Condolezza Rice både nervös, livrädd och generad ut samtidigt! Hon VET att här kan en historisk katastrof inträffa OM han slinter på tungan och i sitt tänk och hon VET att det är fullt möjligt..

  Han skall ju säga att bosättningarna skall bort samtidigt som han skall säga att det bara skall gälla ”några utposter” där det ännu knappt bor några bosättare samtidigt som han skall säga att på de olagliga bosättningar(enl. internationell lag) där det bor nästan en halv miljon bosättare, inte skall beröras och få vara kvar!

  Denna presskonferens och det som sägs där är naturligtvis en katastrof på många sätt. Och USA:s roll i detta är naturligtvis också en katastrof och en förolämpning inte bara mot palestinierna i området utan mot alla som är intresserade av rättvisa och internationell rätt runt om i världen!

  ALLT detta är Condolezza Rice fullständigt medveten om och det återspeglar sig i hela hennes person vid denna presskonferens.. OCH den som skall klara av att säga detta är en fånleende Bush med uppenbara kognitiva problem som bl.a hänför sig från tidigare långvarigt drogberoende.. Bättre än så är inte detta spel..

 3. #1: Precis. Jag undrar också hur det kan finnas tillåtna bosättningar på ockuperad mark.

 4. OCH mig skulle det inte alls förvåna om regeringen i Darfur i denna fråga är både välunderrättade OCH har rätt!

  (Vi har ju tex. en Utrikesminister-Carl Bildt- som bara för ett tag sedan lobbade för en invasion av Irak PÅ UPPDRAG av den amerikanska vapenlobbyn, i europa!! och skälet var bl.a Iraks påstådda innehav av massförstörelseapen.. som Hans Blixt på uppdrag av FN visat och sade inte existerade..)

 5. #5 Micke B – Vilka länder har fått åka till Darfur genom FN då? Vilka finns där nu?

 6. Hampus,

  De nya, 60 bostadsenheter som man kallar dem som kommer att byggas i Ras al-Amoud, kommer att skära av vägen till al-Aqsamoskén för palestinierna helt och hållet.

 7. Marcin! Jag har svårt att tänka mig att det innebär något positivt för gazaborna i alla fall. Idioten var uppe tidigt för att få se soluppgången över det Heliga Landet. Det säger väl allt…

 8. De här uttalanden skärper vissheten om vad Bush besök i Mellanöstern handlar om – att ytterligare stärka Israels position gentemot det instängda och utarmade palestinierna. Och naturligtvis – på kortare sikt – fortsätta stödja quislingen Abbas, så länge han behövs…

  ”We see a new opportunity for peace here in the Holy Land and for freedom across the region,” Mr Bush said after he was welcomed by top Israeli leadership at a red-carpet ceremony at the airport.

  ”US and Israel are strong allies,” he said. ”The source of that strength is a shared belief in power of human freedom.”

  ”The alliance between our two nation helps guarantee Israel’s security as a Jewish state,” he said.

  ”Each of our nations must guard against terror. We must firmly resist those who murder the innocent to achieve their political objectives.”

  In welcoming Mr Bush, Israeli President Shimon Peres said that ”We take your advice to not underestimate the Iranian threat. Iran should not underestimate our resolve for self defence.”

  http://www.news.com.au/story/0,23599,23030472-401,00.html

 9. Och, naturligtvis, på bästa sätt stärka möjligheterna till ännu fler olagliga krigshandlingar. Mot Iran…

 10. Jag är inte så säker på att USA går till krig mot Iran även om kanske Bush vill det. Jag tror hans generaler är mycket smartare än så (även om de inte riktigt fick vad de ville mot Irak, dvs de resurser de behövde).

  Iran har en nästan 4ggr så stor yta som Irak och nästan 3 ggr så mycket folk (nästan lika mycket som Turkiet). Iran har dessutom ett någorlunda omtyckt styre (till skillnad från Saddam) och de har dessutom kompetensen att utveckla egna vapen.

  Dessutom har inte USA omvärldens stöd alls i en sådan attack.
  Men visst, Bush attityd är ju rätt skrämmande.

 11. Nej, kanske inte själva gå i krig mot Iran, Marcus. Det kan bli svårt för Bush att genomdriva.
  Men en ansenlig mängd splitterbomber och stridsspetsar med utarmat uran och annat smått och gott kan nog Israel
  tänka sig. Nu har man tillfälle att diskutera taktiken.

 12. Det var pinsamt att se! Satans gubben som heter Rabin… så fort han öppnade käften för att välkomna den andra idioten, Bush, talade han om HOTET Iran. Finns det inga speglar i Israel, månntro?

 13. Kognitiva problem har han inte. Han är målinriktad, han tänker förgöra världen!

 14. När det talas om att Bush skulle vara dum, iofs kan ju vara idiot utan att vara dum, vad Michael Parenti sa om detta:

  ”Do not think George Bush is stupid, do not think they are confused, just because they say confusing things, just because they wanna confuse you, doesn’t mean they are confused.

  Just because the explanations they give is as confused and wrong and ill fitted, doesn’t mean they don’t need your assistance, your being stupid when you think your enemies being stupid.

  When you think that the people that own and control the land, the labor, the capital and resources of most of world are stupid, then you falling back on very fatuous kind of arguments… there are liberal intellectuals that love to rock back and forth, talk about Bush… he mispronounce words. I hade the same problem with Reagan, oh he is so stupid, and here this guy was sticking to us up one side and down the other with more rational consistent resourcefulness then I see any president.

  These guys have an ideological dedication, just the way they pack the judiciary with young right wing lawyers appointed to federal judgeships in there early 30’s who handing down decisions … [we will be] stuck with them [decades forward], and while others where standing around talking about how stupid they are. So he mispronounces words… big deal!”

 15. Det är inte så konstigt att Bush åker till Nazitysklands efterträdare, Israel. Han är ju själv på god väg att införa diktaturer i hema mellanöstern, diktaturer där den amerikanska presidenten är diktator. Och Israel? Får mig bara att må illa!

 16. bush kan man kalla för idiot, för att han är en. Jag är mer ärlig än taskig faktist. Jag har aldrig trott på vad han sagt sedan jag visste att han fuska till sig presidentposten. Jag tycker verkligen synd om alla själar som tror på en skamlig idiot som bush. Han förtjänar inte ens att man skriver hans namn med stor bokstav.

 17. Gissa vad Bush sa om vägspärrarna till Västbanken – Jag tycker inte att dom var något problem, jag kom lätt igenom…
  Snacka om dålig och opassande humor, värdig en jerk!

 18. Sara G,

  Jag gapskrattade när jag hörde det. Men sen så grät jag när jag hörde det han sa att man borde hitta en mekanism för att ersätta palestinska flyktingar.

  Ersätta! Sextio år av flyktingskap där man är aldrig välkommen någonstans. Hundratusentals döda och ett samhälle som det bara går sämre och sämre för…
  Och han vill naturligtvis att araberna ska betala. Tur att man har ett nervsystem som fungerar något så när!

 19. Fast jag tycker gott att arabstaterna kan vara med och betala. För vad har de gjort utom att göra affärer med USA? Har de hjälpt palestinierna på något avgörande sätt? Nej de har alla blivit amerikanska lydstater med sina korrupta ledare.

  F.ö. så äger de halva USA nästan, vad har de investerat i Palestina? Ena jävla sopprötter är de hela bunten.

 20. Jinge,

  Mina förväntningar på arabstaterna är mindre än noll!

  Israel har antänt konflikterna, men de som skjutit på oss har varit araber. Både min far och min bror dödades av araber! Varför? Därför att de områden vi bott i blomstrat för mycket. Israelerna gillade inte att se fungerande städer till flyktingläger. De skickade in sina lakejer varpå slakten följde på. Nahr al-Bared var bara den senaste i en lång kedja av palestinska samhällen som smulades sönder.

  Innan allt det där var varenda läkare, lärar, ingenjör eller universitetslärare vid Persiska Viken av palestinskt ursprung. Nu är palestinierna glada om de kan låta sina barn gå grundskolan ut.

 21. Jo, Jinge, #29

  Jag är inte säker på att du har förstått vad det är man vill att palestinierna ska ta betalt för; Rätten att återvända. Han menar att istället för rätten att få åka hem så ska palestinska flyktingar ta betalt och stanna där de är!

  Men jag tycker att man kan erbjuda israelerna samma sak: Vad sägs om att du får si och så många tusen dollar och försvinner härifrån? Vad sägs om det?

 22. Intressant poäng Jinge, men bör inte snarare arabstaterna pengar för att de tagit hand om palestinierna som drivits i från sina länder? Knappast så att invånarna ska betala för att ledarna är korrupta. Bättre då att helt sonika arrestera diktatorerna.

 23. Jodå Rawia och Hampus. Men man kan väl säga att jag inte är speciellt imponerad av dessa arabstaters solidaritet med palestinierna.

  USA kan få stå för skadeståndet till israelena, eller ta emot alla dem som inte accepterar att leva i en stat med blandad befolkning…

 24. En lösning är ju att låta alla israeler som vill stanna kvar betala skadestånd till alla palstinier som går med på att inte flytta tillbaka. Enkelt och smidigt, en fin individuell lösning.

 25. Förstår inte varför just araber generellt skulle ha nåt speciellt ansvar för Palestiniernas situation. Man kan också fråga sig vad en arab är, ör det en språklig definition eller de som på nåt sätt kan härleda sitt ursprung till den arabiska halvön.

  De odemokratiska regimerna har naturligtvis på olika sätt ansvar, t.ex. huggsexan om de palestinska områdena efter det märkliga beslutet i det nybildade FN att nationer som var medlemmar i denna organisation hade nån sorts rätt att skapa nya stater. Egypten traktade efter Gaza, det brittisk stödda Jordanien hade hemligt avtal med Israel. Ingendera parterna krigade för palestiniernas skull.

  I Europa har det krigats och huggits varandra i ryggen under århundraden för territorier utan att det hävdas att nån har nåt speciellt ansvar för fördelade parter.

  Alla i det geografiska närområdet vid östra Medelhavet var emot det nybildade FN:s stolligheter. Man kan fråga sig med vilken rätt avlägsna länder som Sverige, Norge, Bolivia, Costa Rica Nya Zeeland etc. röstar om att bilda nya stater vid östra Medelhavet, inte minst när de flesta som bor där är emot det. Om någon skall ta ansvar är det naturligtvis de som röstade för detta i FN. De flesta av dessa har dessutom sen medvetet sett mellan fingrarna mot Israels ständiga brott mot resolutioner, har för mig t.ex. att villkoret för Israels FN medlemskap var att palestinierna skulle få återvända.

 26. Jag förstår inte varför en massa ryssar, amerikanare, tyskar, fransmän,svenskar, polacker m.fl konverterar till judendomen och bosätter sig i mellanöstern, i det forna Palestina och för varje år tränger undan mer och mer av ursprungsbefolkningen?
  Att fenomenet har sitt ursprung i en gammal bok fylld med myter, som hårt redigerats omkring 600 f.vt med endast en tanke i huvet, att förhärliga ett folk, kallat israeliterna som påstår sig så utvalda av gud att han gett dem ett eget land. Nu och för alltid.
  Kan något bli mer vrickat än så, att människor på tvåtusentalet på fullaste allvar tror att detta är sant? På fullaste allvar!