George W Bush fällde en tår

Idag på morgonen nås vi av nyheten att George W Bush fällt en tår i samband med att han delat ut en medalj postumt åt en amerikansk soldat, en man vars död han själv orsakat.


AB:
”Minnesceremonin för döde soldaten Michael Monsoor blev för mycket för George Bush…

…Under sin tid som president har Bush visat allmänheten sin glada sida, inte minst när han steppade på Vita husets trappa, i väntan på John McCain.

Bush har också visat sin allvarliga sida, men att gråta offentligt hör dock till ovanligheterna.”

George W Bush har tillsammans med Tony Blair sjösatt ett av världshistoriens största bedrägerier. Med falska uppgifter, lögner och massor av manipulation har han sett till att ockupera ett oskyldigt folk, att döda hundratusentals av dem, och driva många miljoner på flykt från sina hem. Att han lät avrätta Saddam Hussein kommer aldrig att frita honom och Blair från den sansade bedömningen att – det inte var Saddam som borde ha avrättas i första hand. Hussein var en vidrig mördare och despot, men tyvärr så tillhör han gärdsgårdsserien när man jämför hans agerande med Bush och Blair.

När jag ser en bild på Bush med våta kinder på gräsmattan utanför Vita Huset så inser jag att det är presidentens smala lycka att det inte finns någon Gud. Hade en sådan funnits så hade den amerikanska presidenten drabbats av ett blixtnedslag och förkolnat. Eller så hade givetvis denne ”gud” låtit Lucifer ta hand om bestraffningen av dessa ”religiösa” män.

I tidningen Dagen läser jag att bibeln fortfarande är amerikanernas favoritbok. Naturligtvis är det en absurd uppgift att ett av världens kanske mest tekniskt utvecklade länder ståtar med en sådan utbredd religiös

vantro att man närmast kan jämföra den med diverse skäggiga wahabbisters i grottorna i ToraBora-bergen. Och då ska man ha klart för sig att denna vantro är extremt spridd bland USA:s trehundra miljoner innevånare.

Igår blev jag indragen i en diskussion om lämpligheten att kalla någon för ”Idiot” och i vad mån man bör undvika den sortens etiketter på politiska meningsmotståndare. Jag tycker det egentligen, varför vet jag inte, det kanske är ett resultat av något så svårfångat som begreppet uppfostran. Men i vissa lägen så tycker jag att begreppet kan användas, och det även utan förklaring eller motivering.

För en sak kan vi vara helt övertygade om, det råder koncensus i världen när det gäller att placera in den amerikanska presidenten under epitetet – Idioter.

Jinge

AB DN12 SvD1 Dagen

[tags]Bush, Blair, Irak, Kriget mot Terrorismen, Olja, Idioter, USA, Kolonialism, Hegemoni, Gud, Lucifer, Saddam Hussein, Politik[/tags]

  19 comments for “George W Bush fällde en tår

 1. 12 april, 2008 at 09:52

  När USA:s rymdfärja krashade mot jorden så spred den delar över Texas tror jag. Jag trodde att djävulen hade blivit nedsläng på jorden från himmelriket. Jag ansåg att George W Bush var djävulen själv. På det hela taget tycker jag att det finns belägg för mitt påstående. Tycker det faller på sin orimlighet att tro på Gud efter vad han gjort.

  Nej uppträdd på ett spett och grillad under sakta eld är vad som väntar George W Bush i hans nästa liv…

 2. 12 april, 2008 at 10:51

  Hej. Bra skrivet, är det ok om jag länkar från de där inlägget på min blogg? MVH// Johannes

 3. 12 april, 2008 at 11:33

  Förhoppningsvis, Christer. Förhoppningsvis.

 4. 12 april, 2008 at 11:42

  Johannes! Sådant behöver man aldrig fråga om. Länka på du!

 5. 12 april, 2008 at 12:15

  Nej i för sej, ville bara vara på säkra sidan:P
  // Johannes

 6. moe
  12 april, 2008 at 12:37

  Man verkligen hoppas att gud finns bara för Bush skull! Hoppas det blir fri entré till helvetet, för då kommer jag att välja helvetet bara för att se denna man plågas. För att föreställningen ska bli ännu bättre så får man ta in några arabiska diktatorer plus den fula Condi (fy! vad ful hon är, ohyggligt)!

 7. 12 april, 2008 at 12:55

  Jinge! Det ”intressanta”, ur amero-konservativt perspektiv, är att Monsoor faktiskt är halv-arab. Han far är Arab. Detta kommer jag att gnida in i ansiktet på de konservativa arabhatarna – ”HAHA, er president grät för en arab, som du hatar så mycket!”. Å andra sidan så kommer de nog att kontra med att det faktiskt var hans icke-arabiska amerikanska hälft han fällde tårarna för…

 8. Neoliberal Agenda
  12 april, 2008 at 13:14

  Verkar som det sker en hel del framsteg i Irak. Kanske är det därför svensk media inte rappoterar speciellt mkt därifrån längre.

  Let´s ´Surge´ Some More
  I may well have spent more time embedded with combat units in Iraq than any other journalist alive. I have seen this war – and our part in it – at its brutal worst. And I say the transformation over the last 14 months is little short of miraculous.

  The change goes far beyond the statistical decline in casualties or incidents of violence. A young Iraqi translator, wounded in battle and fearing death, asked an American commander to bury his heart in America. Iraqi special forces units took to the streets to track down terrorists who killed American soldiers. The U.S. military is the most respected institution in Iraq, and many Iraqi boys dream of becoming American soldiers. Yes, young Iraqi boys know about ”GoArmy.com.”
  Wall Street Journal

 9. 12 april, 2008 at 13:22

  Neo! DN: Strider i Bagdad – 13 döda

  Bagdad. Regeringsstyrkor och amerikanska soldater har dödat 13 personer under en natts strider och flyganfall i östra Bagdad, meddelade militären på lördagsmorgonen….

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=760308

  Är det sådant du tycker är bra?

 10. Kurt
  12 april, 2008 at 14:34

  Man undrar ju hur de hade valt ut soldaten Michael Monsoor? För jag antar att han inte gått på 4032 st (siffran är nog redan inaktuell) minnsesceremonier innan?

 11. 12 april, 2008 at 14:43

  Vilka andra krig har föregåtts av lögner och propaganda ?!?

  Vietnamkriget?

  Koreakriget?

  och värst av allt…Andra världskriget?

  Var Hitler så ond som det sägs? I klass med Saddam Hussein mfl? Det värsta med krigspropaganda är att det sår historiska tvivel . Det är ju som bekant på det sättet att:

  ”Vinnaren skriver historien”

  Tror snart inte på nåt USA säger. De har ju varit inblandade i varenda krig på vår jord. Har alla skötts som Irak kriget?

 12. Jack H
  12 april, 2008 at 16:48

  Christer: Nej, alla krig har inte skötts som Irak. De flesta har skötts ännu bättre. Som första och andra världskriget t ex, där vi i Europa utan USA hade bloggat på tyska nu. Och så får vi inte glömma det kalla kriget, där vi utan USA hade stått under sovjetisk ockupation nu.

  Kram på er! Allt är inte svart eller vitt.

 13. Tjo
  12 april, 2008 at 17:22

  Till kurt som undrar varför just Monsoor blivit utvald att få Medal of Honor kan ju kolla inte denna länk http://www.navy.mil/moh/Monsoor/SOA.html . Samt kanske läsa boken Lone Survivor (Marcus Luttrell för att få en inblock av vad han och resten av NAVY SEALS gör.

 14. moe
  12 april, 2008 at 18:14

  Christer! Var Saddam lika ond som Bush är nu?? Kan du vara snäll och ställa den frågan till första araben du ser? Araber borde nog veta bäst i den frågan! De har ju stött på vreden av dessa presidenter.

 15. 12 april, 2008 at 22:50

  Ja usch vad dessa amerikaner har dödat.. och dom vill hjälp folket..Men dom hjälper inte till i ett afrikanskt land där kvinnor fortfarande stenas till döds om dom fár barn innan äktenskapet.. sá klart.. finns ingen olja att vinna pengar pá i det landet.. skulle jag säga vad jag tycker om bush och hans soldater skulle detta meddelande säkert inte publiceras.. kram till alla människo- och djurvänner

 16. 13 april, 2008 at 08:02

  Jack H, det är allt frågan det. USA gick med så sent i kriget. Vad de bidrog med var ett par stora punktinsatser. Annars var det britter, fransmän ovh inte minst sovjetmedborgare som gick under för att befria Europa från nazipacket.

 17. 13 april, 2008 at 08:28

  Neoliberal (#8) citerar Wall Street Journal.
  Kunde lika gärna citerat Pentagon, Der Stürmer, Nord-Koreas presstjänst eller någon annan lika trovärdig källa.

 18. moe
  13 april, 2008 at 12:41

  ”Nej, alla krig har inte skötts som Irak. De flesta har skötts ännu bättre. Som första och andra världskriget”.
  Jag håller absolut med dig! ”De flesta har skötts ännu bättre” vad gäller att strypa media. De har lyckats dölja krigsförbrytelser och hat tidigare, och visst var de duktiga på det! USA har aldrig och kommer aldrig att gå in krig ifall de inte har en fet belöning som väntar. Det är det kapitalismen går ut på!! De skiter fullständigt i mänsliga rättigheter, demokrati och fattiga länder!! PS Det var Ryssland som räddade Europa från Nazityskland!!

 19. 14 april, 2008 at 00:54

  Ca 55 miljoner döda europeer under 2-a v.krig.
  35 miljoner av dom var mina ”slaviska bröder”.
  Av 35 miljoner slaver var det 23 miljoner ryssar.
  (17 miljoner civila – resten soldater).

  USA har haft drygt 200 000 döda – enbart soldater.
  Inga civila! NOLL..!

  Så skapade man filmindustrin istället med massor av hjältar typ Bruce Wills som räddade världen av meteoren och liknande. Genom media kriget och under kalla kriget förminskade man o bagateliserade helt ryssarnas roll i kriget.

  Idag har man videospel, o alla spelberoende, knarkare o fundamentala kristna evangelister skickar man till Irak… på ”behandling”.
  Sjukt.

Comments are closed.