Antisemitism skapas industriellt


Nu på morgonen hittade jag som vanligt några e-postmeddelanden från läsare som ville tipsa mig om sådant de tycker att jag ska skriva om, detta handlar om ett av dessa tips.

Aftonbladet har på sin hemsida en videosnutt som visar fyra maskerade judar som ger sig på en palestinsk bonde och hans fru med – påkar. Det är bosättare från den ökända bosättningen i Hebron på Västbanken. Inte bara är det en bosättning, det är dessutom en bosättning där den judiska rasismen gentemot palestinierna är allra minst maskerad.

Denna video visar under vilka förhållanden palestinierna lever i sitt eget land, bilden visar också på oviljan att göra något åt saken eftersom den israeliska armén som skyddar dessa bosättare inte gör någonting. Israelisk polis har inte lyckats ta reda på vilka som är förövarna. Det finns skäl att reflektera en stund över det faktum att israels advokater ständigt beklagar sig över den ökande antisemitismen, israelvänliga bloggar försöker hela tiden beskylla israelkritiker för antisemitism, men här visas sanningen om hur antisemitism faktiskt skapas.

Palestinierna behöver en ny Saladin, och det brådskar.

Aftonbladet DN SvD12 Dagen DN Dagbladet1 Rawia Morrait

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Antisemitism, Hebron, Judar, Bosättare, Rasism, Mänskliga rättigheter, Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Förakt, Judaism, Folkrättsbrott, IDF, Kriminalitet, Politik[/tags]


14 svar till “Antisemitism skapas industriellt”

 1. @Anders Svensson:

  Jodå. Han befriade Jerusalem och med sådana meriter så ligger han sannolikt mycket nära palestiniernas hjärta…

 2. Fruktansvärt! Vidrigt! Jag blir snart galen på Israel och dess äckliga, vedervärdiga omänskliga utrotningspolitik mot kvinnor barn och män som inte ens är soldater!!! Fega kräk!!!

 3. Det är bara FÖÖR vidrigt hur dessa judiska bosättare bär sig åt. Det finns knappast någon levande som kan försvara ett sådant beteende!

 4. Anders Svensson!

  Saladin kom i en tid då muslimerna var en nation, umma! De ursprungliga nationaliteterna som folk hade spelade faktiskt ganska liten roll. Det är väl det närmaste Internationalen man kan komma!

  Jag anar att du har en liten konflikt med den muslimska ideologin som jag var världens första riktiga kommunistiska rörelse som lyckades betydliget bättre och blev mer långlivad än dagens… :-)

 5. som ju var… ska det stå!

  Glömde även skriva att Saladin visste knappt själv att han var kurd! Han var muslim och skulle stoppa blodbadet i Palestina! Om det kommer nu en muslim från Indonesien, Kaukasus eller Nigeria med samma mål skulle muslimerna inte ha något emot honom eller henne!

 6. Hörde på arabiska aljazeera häromdagen att Livni var omtyckt av israelerna därför att hon är en föredetta Mossadagent som ”jagade palestinier” i Frankrike på 1980-talet!

  Jag undrar vad ”Jagade Palestinier” betyder egentligen!

 7. Anders Svensson – och Abraham, om han överhuvudtaget har funnits annat än i sagorna, var från Irak. Man har inte hittat något utöver sagosamlingen moseböckerna som stöder hans existens.

 8. Ida, jag är övertygad om att sionisterna anser att deras största hjältar är den i dubbel bemärkelse enögde Moshe Dayan, den hårdföre högerreaktionären från 1967, som är känd för sitt yttrande att Israels gräns är dit Israels armé kan nå
  och Sharon, samordnaren från massakern Sabra och Shatila som krävde minst 800 människors liv, några uppgifter pekar på så många som tretusen dödades.

  Medan vi andra som sätter de mänskliga rättigheterna först betraktar dem som inget annat än rasistiska och brutala mördare.

 9. Israel utrikesminister Tzipi Livni har stora chanser att bli primärminister efter Olmert , britiska Time rapport som visar att Livni har arbetat på åttiotalet som mossad agent i europa . hennes uppgift var att spåra palestinier och sedan ta död på dem
  Det var Livni tidigare kollegor som arbetat med henne inom mossad 1983 , Samma år dödades PLO:s representat Marashe i Aten
  Rapporten om henne var hemlig tills nu , hon reste i hela europa på jakt på palestinierna , en kollega till Livini sade att hon reste från Paris till alla de europeiska huvudstäder i sällkap med män som har militära erfarenhet på området för spioneri gripandet av araber utomlands
  Tidningen rapporterar också att Livni har lång historia av brott och våld , hennes mamma Sara var ledare för den väpnade judiska terror organisationen Irgun
  Hennes far Eitan var dömd till 15 års fängelse av britterna anklagad för att ha rånat ett tåg och för andra bombdåd
  Livni ärvt terrorismen från sina föräldrar , hon vill inte lämna Golshöjderna och vill bomba Iran

 10. Sara, kanske man borde ha på lista den där mannen som mördade Folke Bernadotte, ställdes aldrig inför rätta och senare blir säkerhetsvakt till israelisk stadsminister..?
  Det är otroligt dramatisk händelse som gick in i historia.
  I ett annat land skulle han avrättas eller hamna bakom galler, men tänk bara vilken ”hjälte” – han fick undvika alla obehagliga situationer!

  Du kan gärna jämföra det med Ziad som år 711 e.k. har kommit till Spanien (enligt kallelse av Huggo), för att slåss mot 100 000 spanska soldater. Han hade i sin arme bara 5 000 män och fick förstärkning genom Marocko med + 4 000. När alla samlades i Spanien, brände han upp sina båtar inför ögonen av spanska soldater och sa till 9 000 sina män: ”Bakom oss är havet och inför oss Spanien. Återvändå finns inte.” (citaten är enligt min egen översättning).
  Dom har slagit 10 gånger större spansk arme, och tog över Andalusien (som Huggo har lovat) att ge om dom lyckas.
  Ca 3 000 män överlevde och var första härskare av Andalusien.
  Vem har någonting liknande i sin historia?
  Jämför det gärna med dagens aggressiva olaga bosättare som vaktas av 4 soldater per person, olaga bosättare som attackerar män och kvinnor, humanitära organisationer och utlänska parlamentariker.
  Jämför detta med IDF som trakasserar ett obeväpnat folk inför muren och jagar upp barn som kastar stenar på stridsvagnar.

  Ingen heder.
  I islam, mycket viktigt sak är (på arabiska ”sabor”) på svenska tålomod. Man måste tåla smärta, sårg. Men denna dag som Al Aqsa rasar ned, kommer man att gå upp från aska och ruiner och även om det krävs från graven, och då hjälper det inte 150 atombomber länge.

 11. Ida, vi får innerligt hoppas att al Aqsamoskéen aldrig rasar, det skulle vara ödesdigert!
  Men som isralerna likt termiter håller på och gräver under den – efter förbundsarken och annat som icke är varken historiskt eller arkeologiskt vederlagt, så kan man ju aldrig veta om de inte gräver några spadtag för mycket i sin iver att reta och irritera palestinska troende med maktens arrogans.

 12. Det handlar inte bara om palestinska troende, Sara.
  Det handlar om muslimsk identitet, någonting som har med sig 1,5 miljard människor. I Kina, där lever 90 miljoner muslimer gjorde man ankett med fråga om drömresa där många har sagt att dom vill se Al Aqsa.
  Man skadar medvetet tempel och Al Aqsa från båda sidor, totalt omedvetna om hur farligt är det att röra där.

 13. Nej, jag vet, Ida. Det var från den platsen Mohammed gjorde sin himmelsfärd, eller hur? och det skulle beröra hela världens muslimer om al Aqsa moskéen skulle rasa.
  Jag såg det enbart ur palstiniernas perspektiv.